Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perrito

Ustępujecie miejsa babciom w tramwajach i autobusach?

Polecane posty

Gość podwójna szczesliwa mama
bo dla mnie ktos kto wyzywa dzieci i osoby starsze zasługuje sam na wyzwiska proste

ok czytaczka krytykuj mnie dowoli:D

gdyby to byla praca przez 24 h na dobe przy tych dzieciach to bys na forum nie siedziala.. i juz nie przesadzajcie -bo kiedys spac tez musicie wiec najwyzej 17, 18 godzin na dobe

Gość ta_co_nie_ustępuje
moja kuzynka(19 lat) raz poprosiła babę koło 40 by zrobiła jej miejsce bo ona zle sie czuje a ta powiedziała ze to "chamstwo""bezczelność".Ciekawa jestem tylko jak ta kobieta się czuła w momencie gdy moja kuzynka zemdlała w tym autobusie...cięzko było jej dupsko ruszyć gdy dziewczyna POPROSIŁA o miejsce? Ewka zemdlała i chyba głuupio było babie

podwojna, to ty i ta druga 'zasrana mlodziez' czy jak jej tam - wy pierwsze mnie wyzwalyscie od idiotow!! przesledz sobie posty. to tobie pierwszej puscily nerwy, bo polakom trudno jest zrozumiec ze jak chca uprzejmosc, to musza POPROSIC...

dobra chudy sory uniosłam sie ale dla mnie dziecko zwłaszcza nienarodzone jest swieoscia z mi tylko znanych powodów. za wyzwiska przepraszam nie znam nie mam prawa obrazac ale ty tez sie zastanów komu ublizasz. koncze rozmowe bo za 4 godz zaczynam kolejny dzien nie z braku argumentów. dzieki za dyskusje :) dobranoc

Gość czytaczka postów
podwójna szczesliwa mama --- proszę bardzo... Ustepuję babinkom , dziadkom i kobietom w ciąży ale nigdy kobietom czy dziadkom roszczeniowym tym co to nagle przy wejściu do autobusu dostają ostrej sapki...

no widzisz, i wiedzialem ze sie dogadamy. ja tez jutro musze rano wstac. i nie wiadomo na kogo trafie w autobusie jak bede wracal, bo pewnie przed 22 nie skoncze, jak znam zycie. pozdro!

WoooooW... kolejny temat w którym młode, elokwentne osoby mogą wylać swoje żale na "brzchate zaciążone ciężarówy" oraz "stare baby". Czy wy naprawdę pochodzice z takich patologicznych środowisk, że was w nich szacunku do drugiej osoby nie nauczono? I czy naprawde wasz poziom intelektualny tkwi w takim niżu, że do waszych ciasnych umysłow nie dotarły zagrożenia wynikające z upadku np. kobiety w ciąży bądź osoby starszej. Rozumiem, że poziomu intelektualnego niektórzy z was nie wybrali i już głupi się urodzili ale czegos takiego jak pokora lub empatia mogli się nauczyć... Cholera, aż wstyd jest być młodym skoro większość aspołecznych gniotów wywodzi się z mego pokolenia, które ma być podobno przyszłością narodu. Ale tak patrząc na to pokolenie to nie wiadomo wlaściwie czy przyszłość maluje się w barwach jasnych czy też ciemnych jak umysły prostaków. A o osteoporozie dziecko słyszało? O złamaniach kości udowej? O endoprotezach słyszało dziecko? A o powikłaniach wynikających z długiego unieruchomienia? O zatorach? O zakrzepicy? Swojej matce albo babci takiego losu życzysz? Jak takiś mądry to idź i powiedz "mamo/babciu życze ci tego". A o odklejeniu łożyska u kobiety ciężarnej z powodu upadku też dziecko słyszało? O poronieniach czy też przedwczesnych porodach po upadku dziecko słyszało? Jak to powiedział Stanisław Lem "Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, ze na świecie jest tylu idiotów"

tak jak pisalismy, wszystko zalezy od konkretnych egzemlarzy. babom roszczeniowym nigdy nie ustepuje i wio, nauczyc sie kultury najpierw a potem pogadamy. kobietom w ciazy ustepuje zawsze, mowilem od poczatku. a to nie moja wina, ze spoleczenstwo wybralo kaczynskiego, bedziemy sie jeszcze z nim meczyc 3 latka, wiec w sumie nie wiadomo co sie stanie.

Gość MAriusz BHP
rzadko jeżdżę komunikacją miejską ale jeśli już raczej od razu po wejściu staję gdzieś i nie siadam, bo wiem że na następnym przystanku (mimo że teraz autobus jest pusty) wsiądzie 5 babek z pełnymi torbami po zakupach i będę musiał im ustępować :-P

Gość MAriusz BHP
całe szczęście naprawdę rzadko jeżdżę mpkami bo mam wszędzie blisko :-) z doświadczeń z pksami: nigdy nie siadać na przednim siedzeniu samemu, bo nawet jeśli cały autobus bedzie pusty to na pierwszej wiosce wsiądzie babka i siądzie koło Ciebie mimo że obok i za Tobą są wolne siedzenia

Kawał wchodzi dziadek do trnwaju, a jeden gosc mowi do mlodego czlowieka z mp3 w uszach ,, moze bys ustąpił starszej osobie\" na to dziadek ,, niech sobie siedzi i nabiera sił, na starosć sie nastoi\" hihi niestety kawał ale jakże prawdziwy! pozdro

Gość gienowefa
Odwazna Marzycielka zostan matka a sie dopwiesz jaka to ciezka praca!!!! Nie masz dzieci wiec w tym temacie masz gowno wielkie do gadania!!!! W pracy nie masz przerwy na zjedzenie czegos??? Ja mam rpzerwe na obiadek wiec jem go przed kompem i czytam takie bzdury ktore wypisujesz, te wypociny!!

Gość gienowefa
spotkalam sie z tym , ze jakies staruszki wrzeszczaly bo stalo sie za blisko drzwi i tarasuje wejscie do srodka komunikacji a wystarczylo tylko przejsc nie trtzymajac sie niczego jeden krok doslownie postawic. Ale krzyk musi byc. Co nie zmienia faktu ze takc zy inaczej ustepuje miejsca ludziom starszym. Czy stanie specljalnie kolo mnie czy musze podejsc i szaropnac za lokiec aby pokazac miejsce, wszystko jedno bo tego wymaga kultura i wspolczucie. Oczywiscie, ze zdarzaja sie osoby, ktore wiecej gadaja niz jest to warte no ale coz kazdy ma swoj charakter co nie zmienia faktu , ze nie potrzebuja tego miejsca aby sobie usiasc. Wielu z Was przejawia tutaj chamstwo i prostactwo. Myslicie ze to ejst powod aby kiedys gdy bedziecie starzy z tego powodu Wam mlodzi nie ustepowali? Zobaczycie jak bedziecie schorowani, wtedy bedziecie inaczewj spiewac i albo bedziecie blagac mlodych (czegho wam zycze) o miejsce albo bedziecie kisnac na wczesniejszych przystankach aby zajac to miejsce!!

Gość janka2222
starsi ludzie w Polsce faktycznie maja postawe "rosczeniowa"... widuje jak dobiegaja do autobusu calkiem swobodnie,ale jak tylko dobiegna...ola boga!!! po schodkach juz ledwo wchodzi,broda przy ziemi ale spojrzenie juz jak u sepa... nie ,nie powie nic, ale na milion innych sposob pokaze Ci co mysli...tylko raz zdarzylo mi sie ze ustapilam miejsca staruszcze,ale takiej babulince z laska, a ona "dziecko,alez Ty tez kupilas bilet,masz prawo siedziec,pewnie zmeczona po pracy?" zmieszałam sie stoje i prosze by usiad la bo mnie juz tylek boli bo i praca siedziaca...no i usiadla:) ogolnie tak,ustepuje ale niestety dobrego zdania o starszych ludziach nie mam,przynajmniej o wiekszosci,sa nie mniej chamscy jak mlodziez na ktora sie skarza

Gość psyt
oni mi nie ustepują wiec po chooj ja mam im ustepywac

Gość kukuczka
no tak tepe gowniarze ciekawqe jak bedziecie spiewac gdy bedziecie starzy. Wtedy to lepiej stancie w tyle aby nikt was nie widzial bo sie srogo rozczarujecie tym z enikt wam nie zejdzie z miejsca i bedziecie tacy sami jak te babcie i dziadkowie ktorzy sa chamscy. Wcale im sie nie dziwiew ze walcza o miejwce i komentuja. Bo ta mlodziez to naprawde o dupe roztrzas

Gość bidi bidi
nie znoszę jeździć mpk, ale co mus to mus, ZAWSZE siadam z brzegu co może niektórych wkurzać, ale mnie bardziej wkurza gdy siedze przy oknie a obok usiądzie spasła smierdzaca baba i jeszcze wgniecie mnie w szybę bo sie nie mieści :) a ja nawet nie mam wtedy możliwości ucieczki, wole mieć od razu wolna drogę Są różne babcie takie milsze staruszki z laseczką i takie spasłe wredne z kreskami zamiast brwiami unikające kontaktu z wodą...Wiadomo komu ustąpię... Poza tym jeżeli nie siedzę na uprzywiliejowanym miejscu to nie mam obowiązku ustępować!! to jest dobra nieprzymuszona wola a nie coś co się należy.

Gość penetrujący szpary
Nigdy w życiu mi się nie zdarzyło i raczej nie zdarzy :) Jak jeszcze taka babcia nade mną stanie, to spojrzę na nią i się uśmiechnę- jej mina bezcenna ;D

Gość karolinka kaulitz
podnosze ;O

Tak ustępuję miejsca , i jest mi przykro, gdy jadę z moją Mamą , a nikt z tych młodych , gniewnych miejsca nie ustąpi. Zaznaczam ,że moja Mama nie jest sępem polującym na wolne miejsce, a padliną są dla mnie osoby odwracające wzrok-żeby czasem nie spojrzeć w oczy siwej , przeszło 70-letniej osobie , na dodatek korzystającej z laski -tchórze!!!!!!

Gość Kasiuncja112
ja mam taki myk ze udaje ze cos czytam i odhylam sie w strone okna :D:D:D i nie ustepujeee e:P

Gość skate25-hh
hehe nie chce sklamac ale w zyciu to moze ze dwa razy ustapilem ;p hooj im w dupska pomarszczone

Gość skate25-hh
jestes malo asertywna poprostu......