Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiem co

dostałam okres a jeszcze zostaly mi tabletki co teraz pomocy

Polecane posty

Gość niewiem co

a więc sprawa wygląda tak że wcześniej brałam mikrogynon21 ok 1.5 roku ale niestety mi nie odpowiadał ponieważ po nim nie dostawałam okresu z odstawienia czasem miałam jednodniowe plamienie i to wszystko poszłam do gina i przepisał mi cilest teraz kończę te pierwsze opakowanie cilestu i już dostałam okres normalna czerwona krew aż cud bo nie pamiętam kiedy ostatnio widziałam krew ale problem jest w tym ze tabletke ostatnia biorę w poniedziałek wiec okres powinnam dostać koło czwartku a nie tak wcześnie czy to znaczy że teraz zacznie się wszystko regulować pomimo iż wcześniej brałam tabletki to każde nowe czy inne mogą tak działać to znaczy ze pierwsze 3 opakowania mogą wywoływać takie anomalia czy jest znów coś nie tak i te tez mi nie odpowiadają może poczekać te 2 miesiące i zobaczę czy się wszystko unormuje co mam zrobić???

ten topik już był. skoro nie było odpowiedzi, znaczy pewnie- nikt nie wie. Zadzwoń do gina albo zapytaj w w aptece.

Ja też brałam i microgynon i cilest. Nie miałam problemu z brakiem okresu, ale na początku przyjmowania cilestu krwawienia też "skakały". W jednym miesiącu dostawałąm następnego dnia po ostatniej tabletce, w następnym np. dopiero dzień przed rozpoczęciem następnego opakowania. Potem się wszystko uregulowało. Myślę, że nie masz się czym martwić. Weż ostatnią tabletkę w terminie i następne opakowanie zacznij po tych 7 dniach. To jakby nie było są hormony, które mogą co nieco rozregulować albo podregulować w naszym organiżmie:)

Gość niewiem co
kiedy był? pisałam go 10 min temu

Dodam jeszcze, że przez pierwsze 3-4 miesiące odczuwałam pobolewanie w piersiach i w węzłach chłonnych pod pachami. To też przeszło z czasem.

Gość niewiem co
EmiBaby99 dzieki za odpowidz

ja miałam podobnie z harmonetem, plamienia pojawiały się jeszcze przed skończeniem opakowania, dopiero po jakims czasie unormowalo sie tak, że dostaję krwawienia w przerwie możesz mieć źle dobrane tabletki, ktore nie trzymają dobrze cyklu, zazwyczaj o tym świadczą takie zbyt wczesne krwawienia (ale nie wpływa to na zabezpieczenie, dzialają normalnie), jeśli nie przejdzie popros może lekarza o coś z większą ilością hormonów - zresztą on najlepiej będzie wiedział

Gość niewim co
dzięki dziewczyny za odpowiedzi;)

Gość blebleble1
ja również brałam microgynon 21 i gdy go odstawiłam nie miałam przez rok okresu!musiałam zażywać hormony na wywołanie miesiaczni brałam też yasminn eale nawet nie dokończyłam opakowania bo bardzo żle sie czułam min puchły mi nogi, teraz moje zdanie na temat tabletek jest takie że to jedno wielkie świństwo!!!Ja bym już nie brała tabletek będąc na twoim miejscu bo najwyrażniej Ci nie służą

ale może nie służą te konkretne? w końcu trzeba dobrać sobie odpowiednie, wtedy w wielu kwestiach mogą pomóc. ja sobie chwalę :) nie boli mnie tak brzuch podczas krwawienia jak kiedyś (masakra to była), trochę schudłam na początku, poprawiła mi się cera, ogólnie jestem raczej na tak niż na nie, tylko trzeba trafic na swoje.