Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plaryska

Należny ekwiwalent za urlop

Polecane posty

Gość plaryska

Witam. Mam nieciekawa sytuację: byłam zatrudniona na 3 miesiące, tydzień przed końcem umowy trafiłam do szpitala i okazało się, ze jestem we wczesnej ciąży, co równoznaczne było dla mojej szefowej, że nie mogę już dłużej u niej pracować. Tak więc w listopadzie na chorobowym byłam wedle umowy 6 dni. Za urlop zapłacono mi 44 zł! za 6 dni, spodziewałam się znacznie więcej, na moje pytanie dlaczego? wyjaśniono, że ekwiwalent za urlop nalicza się na podstawie zarobku z ostatniego miesiąca, a jako, ze umowa kończyła się 7 listopada, to mój zarobek jest z 6 dni, zaledwie i że w ogóle jest im przykro, nie mają zamiaru mnie oszukiwac. Czy to prawda, że urlop nalicza się z ostatniego miesiąca? sądziłam, ze z trzech ostatnich miesięcy, spodziewam się na dniach wyliczenia księgowej na piśmie. Za podpowiedz dziękuję

Gość plaryska
podnoszę

Gość juz gdzies kiedys
pisałam dosc szczegółowo jak sie oblicza ekwiwalent za urlop. poszukaj w wyszukiwarce kafe, ja tez poszukam, jak znajde, to wkleje Ci linka, jak nie znajde , napisze od poczatku

Gość plaryska
Szukałam w wyszukiwarce, ale nie znalazłam konkretnej odpowiedzi, ale poszukam jeszcze raz. Dziękuję za odpowiedź

z tego co sie orientuje to ekwiwalent za urlop jest srednia z 3 mcy a nie jednego ...ale moge sie mylic, przepisy zmieniaja sie gdy spimy ;)