Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lauri

mam problem z psem

Polecane posty

Gość Lauri

mój pies sika gdzie popadnie i niewiem jak temu zaradzić co mam robić.Ludzie pomocy mam psa rasy bokser ma 9 miesięcy i niewiem co mam robić.Bić go nie będe napewno, dawać jego mordke do jego moczu też nie będe Mam go powoli dosyć tego sikania mam go 4 tygodznie i dalej sie nie nauczył gdzie ma sikać

Gość czy to samiec
????

a wcześniej był w domu? Był nauczony czycztości u poprzednich właścicieli?

Gość lolitka daisy
a moj ma 6 tygodni i rob ladnie na gazete:)

Gość zapytaj moze weterynarza
słyszałam ,ze są specjalne preparaty ,które odstraszają zwierze zeby w danym miejscu nie sikało i odwrotnie -przywołuja np koty aby sikały do kuwety

Gość karolinka z ciechocinka
ile miał, jak go dostałaś ? wychodzisz z nim regularnie na siku ?

Prawie dorosły pies i nie nauczony sikać na dworze? Skąd Ty go wzięłaś? No nic, trzeba nauczyć - metoda nagradzania za dobre i karcenia za zle jest jedynei słuszna. Jak sie kręci, bo chce siku - to biegiem na dwór, jak sie wysika - to pochwała, nagroda, smakołyk, glaskanie. Jak w domu to krzyknąc na niego, żeby wiedział, że to nie jest ok. No i konsekwencja i cierpliwość. Zakladam, ż epies nie ma problemów zdrowotnych, które moga powodowac takie zachowanie.

Gość karolinka z ciechocinka
ah 4 tygodnie no to będzie troche trudniej, ale sie da Tylko musisz mieć dla niego czas, najlepiej urlop albo żeby ktos cały czas z nim był. Jak zobacztsz, ze się szykuje do sikania, to szybko za obrozę i na dwór. Tam niech siewysika albo dosika do końca i wtedy chwal, chwal, chwal, dawaj smakołyki. Mój pies się w 5-7 dni nauczył

Prawie dorosły pies i nie nauczony sikać na dworze? Skąd Ty go wzięłaś? No nic, trzeba nauczyć - metoda nagradzania za dobre i karcenia za zle jest jedynie słuszna. Jak sie kręci, bo chce siku - to biegiem na dwór, jak sie wysika - to pochwała, nagroda, smakołyk, glaskanie. Jak w domu to krzyknąc na niego, żeby wiedział, że to nie jest ok. No i konsekwencja i cierpliwość. Zakladam, ż epies nie ma problemów zdrowotnych, które moga powodowac takie zachowanie.

Prawie dorosły pies i nie nauczony sikać na dworze? Skąd Ty go wzięłaś? No nic, trzeba nauczyć - metoda nagradzania za dobre i karcenia za zle jest jedynie słuszna. Jak sie kręci, bo chce siku - to biegiem na dwór, jak sie wysika - to pochwała, nagroda, smakołyk, glaskanie. Jak w domu to krzyknąc na niego, żeby wiedział, że to nie jest ok. No i konsekwencja i cierpliwość. Zakladam, ż epies nie ma problemów zdrowotnych, które moga powodowac takie zachowanie.

Gość czy to samiec
uwaga uwaga moze to wcale nie wynikać z tego, że nie umie siusiać dlatego pytam czy samiec, bo może jest tak jak było z moim mój się zrobił nagle około 8 miesiąca mega dorosły i zaczął gdzie popadnie znaczyć teren obsiusiując co popadnie (lodówka, chodniczki itd), problem rozwiązała kastracja u Twojego może być problem z psychiką z powodu przeniesienia, jeżeli to drugie to życzę wytrwałości, spacer po spaniu, spacer po jedzeniu, maksymalne chwalenie za każde siuuu na dworze (każde siuuu to święto) :)