Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diunkaa

muszę się wygadać

Polecane posty

Gość diunkaa

Nie daję już rady..Kocham życie, wiem że mam towarzyski charakter itd...aleee... TRADZIK... osoby , które go nie mają /miały mnie nie zrozumieją.. ale ile bym dała żeby mieć normalna skórę.. nie świecąca się.. bez pryszczy.. wstać rano zjeść umyć sie ubrać a nie myśleć " jak zatuszować skórę" czuję się z tym strasznie.. ograniczam wychodzenie z domu.. chodzę na uczelnię ale tylko dlatego , że muszę .. najchętniej bym zrezygnowała bo wstydzę się.. cały czas mam obawę że będzie gorzej..zaczęłam brac tab antykoncepcyjne ( syndi 35 odpowiednik Diane 35) mam nadzieję ze bedzie lepiej bo chce cieszyć się zyciem i byc tą osobą jaką jestem naprawde.. bo moje zycie ostatnio " kręci sie wokoło mojej cery.." :(

Gość hulahoop
Dodatkowo stosuj mydlo antybakteryjne, tonik i mleczko z tej serii.Nie wyciskaj krostek..jezeli mozesz to korzystaj z solarki raz w tyg..w celu wysuszenia.Po miesiacu zobaczysz poprawe..pozdrawiam:-)

Gość różowa myszka
moja kolezanka ma tez z tym problem i dermatolog przepisal jej masc. Dosc droga ok 50 zl ale skuteczna, wiec jak Cie stac to idz do dermatologa niech Ci cos przepisze a nie bierz tabletek bo bedziesz miala powazne problemy zdrowotne po takich tabletach anty

jesli masz tradzik rozowaty i uda ci sie z niego wyjsc to jest seria zabiegow kosmetycznych ,ale takich ktore moze wykonac tylko lekarz kosmetolog , nie kosmetyczka ! ktore prowadza do zupelnego zgładzenia dziurek po pryszczach. JEsli oebcnie masz pryszcze oraz wągry to rownierz polecam oczyszczanie manualne i peeling kawitacyjny, a poza tym wiecej wody trzeba pic i ograniczyc pikantne przyprawy oraz czekoalde.

Gość diunkaa
w srode ide zrobic sobie badania hormonalne.. wiecie moze jakie musze zrobic zeby zobaczyc czy hormony sa nepewno przyczyna tradziku?? napewno testosteron a co dalej?

Gość diunkaa
???

nie chodz na solarium bo to nieprawda ze wysusza, tylko pogorszysz problem, zapytaj pierwszego lepszego specjaliste to Ci to powie

Gość nie martw sie nie
Hej zrob bdanie testosteronu umnie on byl przyczyna tradziku bralam diane 35 przez 6 miesiecy wyleczylam sie dzis stosuje antykoncepcje yashim nawrotow tradziku nie ma, ale pozostalo mi troche blizn

Gość nie martw sie nie
a pozatym nie panikuj ja mialam tak ciekzi tradzik hormonalny ze skzo bliznowce mi sie porobily, udalo mi sie wyleczyc rok sie leczylam i na uczelnie chodzilam nie zrezygnowalam 1 miesiac tylko nie chodzilam

Gość nie martw sie nie
na solarium nie chodz glupia rada, solarium jest nie wskazane jak stosujesz antykoncepcje wiem co mowie.

Gość diunkaa
nie chodzę na solarium.. wiem ze pogarsza sytuacje.. a wyleczylas zupelnie twarz diana?nie masz zadnego stanu zapalnego?? ja sie martwie bo biore juz miesiac ta Syndi a efektow brak i wychodza mi takie podskorne syfki ktore bola i czasami ropka jakas wyjdzie:( i zostaje blizna... :(

Gość blackcat
mi tabsy na cere nie pomogły :o

Gość diunkaa
blackcat a jaki masz tradzik i jakie tabletki bralas? jak dlugo?

jak ma się trądzik to nie wolno chodzić do solarium!!! wysuszy skórę, będzie ok na moment, a potem wróci 2 razy mocniej. sama walczyłam z trądzikiem ok 3 lat, udało mi się, teraz mam sporadyczne wypryski, ale było ciężko: odpowiednia dieta, antybiotyk brany przez ponad pół roku, całkowita zmiana kosmetykow (fluidy, podkłady poszły do kosza)

Gość diunkaa
łykam tez salfazin... ale jesli moje wypryski sa spowodowane hormonami to nie wiem czy zwykle tabletki z cynkiem pomoga mi... wierze w Syndi..

Gość anka1-1
hej:) glowa do gory:) ja bylam i jestem w tej samej syt co Ty ale od jakiegos czasu mam inne podejscie do tego... mianowicie zmeczylo mnie wczesniejsze wstawanie zeby myc buzie odczekac chwile zeby przestala byc czerwona itp... to uwazanie chocby nawet z recznikiem zeby delikatnie wytrzec twarz...porazka. Moj problem zaczal sie rok temu. Bylo strasznie! cala buzia obsypana na poczatku bralam tetralysal i masci izotrexin potem byly hormony jasminelle i wtedy pomoglo ale... do czasu kiedy bralam to swinsto jak sie skonczylo i odstawilam powrot:/ dostalam wtedy Duac masc do smarowania dla mnie jest rewelacyjna i teraz tylko ja stosuje bo juz szkoda mi kasy jak i tak nie ma na mnie rady(1500zl zmarnowane) a efekt jest super nie mowie ze nic nie mam na buzi owszem mam ale jakies pojedyncze boble aa i przed okresem pojawia sie jakis brzdac wiekszy. polecam Ci ta masc naprawde!!!

Gość anka1-1
a co do wychodzenia z domu... byly wakacje teraz te ostnie nawet nie moglam isc na basen ze znajomymi bo jak sie pokazac z taka geba wylam w domu. na domiar zlego mialam pocieszenie od mamy ze pewnie jak zajde w ciaze to wtedy mi przejdzie tak jak jej przeszlo to ja jeszcze wieksza zalamka gdzie mi do ciazy(19lat) ale wszystko dzieki siostrze starszej o2lata. ona ma buzie gladziutenka zero pryszcze moze jakis wagr na nosie i tyle a wcale sie nie wywyzszala przy mnie czy cos a wrecz przeciwnie podawala mi mnostwo zalet jakie mam ktorych nie maja inne laski bez pryszczy i ze moga mi pozazdroscic wzielam to do siebie i teraz czasem nawet nie zrobie makijazu co prawda ludzie sie gapia jak na ufoludka ale niech gapia jak musza:) dasz rade :) zycze powodzenia w kuracjki:)