Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szara i brzydka

własnie wyszłam z zapalenia płuc... jak przywrócić skórę i włosy do normy?

Polecane posty

Gość szara i brzydka

witajcie, po tygodniach choroby mam ziemistą cerę, ba , cała skóre mam szara, paznokcie lekko niebieskawe najgorzej u stóp, włosy zero blasku i połamane , oczy ciagle zmęczone, żółtawe... poradzcie co zrobić, żeby domowymi metodami powrócic do starego wyglądu ( o solarium czy samoopalaczach nie ma mowy) pozdrawiam i poratujcie:)

Gość halooooooooooooooooooooooooooo
up

Więc... oto domowe sposoby: 1. Na piękna skórę - pić codziennie domową mieszankę na gorąco, składającą się z: jednej łyżki stołowej oleju ryżowego firmy Suriny, łyżki koncentratu żurawinowego ( w butelkach szklanych np. z firmy Paola), wymieszane z gorącą, przegotowaną wodą w kubku. I wypić, mój Tata cierpiał na problemy skorne, i dzieki temu (niestosując przy tym żasdnych kremów) wyleczył się i ma teraz ładną cerę. 2. na piękne włosy - to co wyzej też wpływa na poprawę włosów. Oprócz tego mozesz myć włosy ciepłą wodą wymieszaną z kilkoma łyżkami stołowymi miodu lipowego, wielokwiatowego lub innego albo po prostu mozesz myć głowę w piwie. Tw dwie receptury są sprawdzone przez moja rodzinę i przeze mnie i naprawdę polecam. Dzięki temu (pkt. 2) bedziesz miała gęste, lśniące, zdrowe włosy.

ocet jabłkowy pić skorupki od jajek Skorupka od jajka jest idealnym źródłem wapnia, który w 90% jest przyswajany przez organizm (kości). Oprócz węglanu wapnia w skorupce są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: miedź, fluor, żelazo, mangan, molibden, siarka, krzem, cynk i inne - w sumie 27! Skład skorupki jajka jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Niemieccy i węgierscy uczeni, którzy przez 15 lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, pobudliwości, bezsenności, chronicznych katarach, astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze. \"Skorupkę jajka zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Pozostawić do wyschnięcia i zmielić w maszynce do kawy.Można spożywać ją z sokiem z 1/2 cytryny lub dodawać do kasz i twarogów\".