Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szara i brzydka

własnie wyszłam z zapalenia płuc... jak przywrócić skórę i włosy do normy?

Polecane posty

Gość szara i brzydka

witajcie, po tygodniach choroby mam ziemistą cerę, ba , cała skóre mam szara, paznokcie lekko niebieskawe najgorzej u stóp, włosy zero blasku i połamane , oczy ciagle zmęczone, żółtawe... poradzcie co zrobić, żeby domowymi metodami powrócic do starego wyglądu ( o solarium czy samoopalaczach nie ma mowy) pozdrawiam i poratujcie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość halooooooooooooooooooooooooooo
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Więc... oto domowe sposoby: 1. Na piękna skórę - pić codziennie domową mieszankę na gorąco, składającą się z: jednej łyżki stołowej oleju ryżowego firmy Suriny, łyżki koncentratu żurawinowego ( w butelkach szklanych np. z firmy Paola), wymieszane z gorącą, przegotowaną wodą w kubku. I wypić, mój Tata cierpiał na problemy skorne, i dzieki temu (niestosując przy tym żasdnych kremów) wyleczył się i ma teraz ładną cerę. 2. na piękne włosy - to co wyzej też wpływa na poprawę włosów. Oprócz tego mozesz myć włosy ciepłą wodą wymieszaną z kilkoma łyżkami stołowymi miodu lipowego, wielokwiatowego lub innego albo po prostu mozesz myć głowę w piwie. Tw dwie receptury są sprawdzone przez moja rodzinę i przeze mnie i naprawdę polecam. Dzięki temu (pkt. 2) bedziesz miała gęste, lśniące, zdrowe włosy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ocet jabłkowy pić skorupki od jajek Skorupka od jajka jest idealnym źródłem wapnia, który w 90% jest przyswajany przez organizm (kości). Oprócz węglanu wapnia w skorupce są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: miedź, fluor, żelazo, mangan, molibden, siarka, krzem, cynk i inne - w sumie 27! Skład skorupki jajka jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Niemieccy i węgierscy uczeni, którzy przez 15 lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, pobudliwości, bezsenności, chronicznych katarach, astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze. \"Skorupkę jajka zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Pozostawić do wyschnięcia i zmielić w maszynce do kawy.Można spożywać ją z sokiem z 1/2 cytryny lub dodawać do kasz i twarogów\".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×