Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WojtekA

tłumacz

Polecane posty

Gość WojtekA

Mógłby by mi ktoś przetłumaczyć to? Tak żeby wiadomo mi było co jest w każdym zdaniu Von den passiven Hobbys nennen wir zum Beispiel Fernsehen oder Musikhören, zu den aktiven gehören Sport oder Reisen. Es gibt auch Hobbys, bei denen man das Angenehme mit dem Nützlichen verbinden kann. Außer den Handarbeiten sind das zum Beispiel Basteln oder Gartenarbeit. Man muss auch das Fotografieren, Filmen, Schachspiel, die Aquaristik, Kleintier- und Exotenzucht, Kochen und Backen erwähnen. Ein Hobby muss natürlich Freude machen, aber man kann dabei auch Kenntnisse gewinnen. Deshalb interessieren sich viele Leute für Kultur. Sie gehen ins Kino, Theater, zur Ausstellung aber auch zum Ball oder in die Disko. Sie spielen Musikinstrumente oder besuchen Sprachkurse. Und was kann ich über meine Freizeit sagen? Ich gehöre zu den Menschen, die sich nie langweilen und für die der Tag mindestens drei Stunden länger sein sollte. Wie andere junge Leute interessiere ich mich für Sport, Reisen, Musik, Literatur und Kunst.

Gość no to ja ci przetlumacze
Z pasywnym hobby, nazywamy np. telewizji lub słuchania muzyki, do aktywnego włączenia sportowych lub podróży. Istnieją również hobby, gdzie Ci przyjemne z użyteczne mogą łączyć. Oprócz rzemiosła są, na przykład, rzemiosła lub ogrodniczej. Trzeba także wziąć fotografie, filmy, szachy, akwarium, małych i hodowli egzotycznych, gotowania i pieczenia wspominając. A hobby musi być oczywiście zabawa, ale można również zdobyć wiedzę. Dlatego też wiele osób zainteresowanych w odniesieniu do kultury. Idą do kina, teatru, ale również na wystawę lub piłkę do dyskoteki. Odgrywają one instrumenty muzyczne lub uczestnictwo w kursach. I co mogę powiedzieć o moim wolnym czasie? Ja należę do ludzi, którzy nigdy nie są znudzeni i na dzień co najmniej trzy godziny powinien być dłuższy. Podobnie jak inni młodzi ludzie zainteresowani dla mnie sport, podróże, muzyka, literatura i sztuka.

Gość WojtekA
dzięki wielkie, a mogłabyś jeszcze to mi przetłumaczyć? Viel Zeit widme ich meinem Hund. Von klein auf wünschte ich mir, ein Haustier zu haben. Meine Eltern wollten davon nichts hören. Mutti hatte immer Tausende von Argumenten dagegen. Wer wird es versorgen? Wie kann ein Tier in unserer kleinen Neubauwohnung ohne Balkon leben? Nachdem ich aber alle weggelaufenen Hunde und Katzen nach Hause gebracht hatte, entschieden sich meine Eltern doch, mir ein Tier zu besorgen. So bekam ich meinen Mops zum Geburtstag.

Gość WojtekA
pomocy!!

Gość kma
I poświęcać wiele czasu mój pies. Od dzieciństwa mnie Pragnąłem mieć zwierzaka. Moi rodzice chcieli usłyszeć nic takiego. Mama zawsze miał tysiące argumentów przeciwko niemu. Kto będzie obchodzić? Jak można zwierzę w naszym małym mieszkaniu budynku żyć bez balkonu? Po tym wszystkim, ale ja sie psów i kotów miał przyniósł do domu, postanowił jeszcze moich rodziców, ja jestem zwierzęciem, aby się obawiać. I got my pug urodzin.