Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dusiak87

holera jak was nakłonic abyscie tu zagladły

Polecane posty

Gość dusiak87

potrzebuje waszej pomocy!!! pisze prace licencjacka i mam skonstruowac ankiete na temat ZAPOBIEGANIA PORODOM PRZEDWCZESNYM , dlatego prosze Was napiszcie mi czy dostałyscie jakies info na ten temat od położnej czy od kogo kolwiek i czy wiecie jak zapobiegac tego typu porodom, oraz co chciałybyscie usłyszec na ten temat i same zapytac!!! prosze odpiszcie dziekuje z góry ps ta ankieta bedzie rozdawana na oddziałach patologicznych w rzeszowie oraz przychodniach poradni K

Gość nic nie bylo mi wiadomo na ten
ale to ty masz skonstruowac a nie my

wg mnie nie da sie zapobiec moze poza pessarem natura niestety kobiety rodza 26-32 tydzien :(

Gość dusiak87
ale jak mam skonstruowac jak nie wiem jak do was trafic

a nakłonic? wystarczylo ze napisałas holera zamiast cholera

skonstuowac masz sama -my mozemy odpowiadac na ankiete

Nie bardzo rozumiem jak pomóc ci skonstruować ankietę. Narzędzie badawcze tworzysz sama. My możemy ci odpowiedzieć na pytania. Tak dostałam informacje od lekarza.

Gość dusiak87
ok czy zadowola was pytania strikte pytania położnicze typu 1 jakie leki pani zażyała 2 czy chodziła regularnie na badania 3 czy to jest ciaza planowana itp jesli tak to ok

Gość xyxx
ANABANANA to ty?

Gość dusiak87
nie

Ale co chcesz zbadać dokładnie? Jak wygląda w naszym kraju wiedza na ten temat, jaką kobiety mają wiedzę? Poza tym nie nam mają pytania pasować, tylko temu co badasz. Bo zapytać możesz o wszystko, tylko po co.

Gość A dlaczego poytasz
A dlaczego pytasz o Anabanana? A autorko jaką szkołę kończysz?

duska ale te pytania w sumie nijak sie maja do przeswczesnych porodow ankieta powinna miec ok 30 pkt i po co stresowac kobiety w ciazy ankietami na temat przedwczesnych porodow?????????/

Gość dusiak87
chce zbadac stan wiedzy wsród cięzarnych na ten temat lecz oprócz pytan które już sa skonstruwane w próbnej ankiecie nie wiem czy czegos nie pominełam i poprostu pytam na kafeterii !

co ma do teg czy planowalam ciaze czy tez nie? widze ze nie wiesz jak to zrobic i oczekujesz ze ulozymy za ciebie ankieta do pracy licencjackiej nie moze miec 3 pkt z odp tak/nie

Gość dusiak87
napiszcie szczerze ! czy ktoś wam mowił o takim zagrożeniu i skad czerpiecie na ten temat informacje?

zapodaj probna ankiete

informacje mam głownie od znajomych,ktore niestety to spotkało-poza tym z netu napewno nie od lekarza/poloznej

Wiesz co ławiej by było chyba wrzucic tu te pytania i w razie czego coś byśmy pomogły może. Bo tak to nie wiadomo za bardzo co do czego :). Ale myślę, że przeprowadzanie badania na temat przedwczesnych porodów na oddziałach patologicznych nie jest dobrym pomysłem. No ale jak tak uznałaś to ok.

Gość dusiak87
nie oczekuje od Was że ankieta bedzie przez was zrobiona , a zreszta nie wazne , dzieki za nijaka pomoc powodzenia w zyciu i wszystkiego dobrego

Gość xyxx
bo cholera się pisze przez "ch" a nie "h". Nasza kochana Anabanana zawsze takie byki wali :) Ale i tak ją kochamy 🌼

Gość xyxx
;) oczywiście to był żart.

Gość odpowiadam ciiiiiiii
najwięcej o zagrozeniu przedwczesnym porodem dowiedziałam sie z prasy dla przyszłych mam,z internetu,z opowieści bo ktos tam kogoś znał co miał:/ Od lekarza sie dowiedziałam w momencie kiedy z ciążą zaczęło się coś dziać.Nikt z lekarzy nie uprzedza chyba w prawidłowo rozwijającej sie ciaży o jakimś ryzyku rzedwczesnego urodzenia.Ja bym nie chciala jeśli miałabym zdrową ciażę na dzień dobry słyszeć o ryzyku,bo bym sie wystraszyła. Jak zapobiegać? regularne wizyty u lekarza prowadzącego ciaże regularne badania szybka reakcja w razie niepokojących objawów,skurczów,bólu krwawienia itp zrdowu i bezpieczny tryb żuycia.Unikanie używek,niebezpiecznych sytuacji po prostu rozsądne życie

nijak nie pomoglam?