Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość list do kolezanki

czy ktoś z niemieckiego sprawdzi,czy dobrze napisałam?

Polecane posty

Gość list do kolezanki

Liebe Julia Ich mochte dir fur deine Einladung danken.Ich komme am Somstag um 14 Uhr.Ich komme mit dem Zug.Ich habe eine blonde Haare,blaue Augen und die grosse Nase.Ich werde eine blaue Jeanshose und eine braune Lederjacke anhaben.Ich werde von dem Zug nummer eins warten. Herzlieche Grusse! Deine Ania.

Gość list do kolezanki
prosze niech mi ktos pomoze:( ?

Gość burn out syndrom
Ich möchte Dir für deine Einladung herzlich bedanken. Ich komme mit dem Zug am Sonntag um 14 Uhr . Ich habe blonde Haare, blaue Augen und eine große Nase. Ich werde eine blaue Jeanshose und eine braune Lederjacke an haben. Ich werde vor dem Zug nummer eins auf Dich warten. mit herzlichen Grüßen deine Ania

Gość list do kolezanki
burn out syndrom bardzo Ci dziękuję;) a mozesz mi przetłumaczyc co znaczy to pierwsze zdanie? bo to akurat mi siostra napisala i nie rozumiem co to oznacza;p reszte wiem:D

Gość burn out syndrom
chcialabym ci za twoje zaproszenie serdecznie podziekowac :) ty naprawde chcesz taki list komus wyslac czy to jest jakies zadanie do szkoly?

Gość list do kolezanki
zadanie do szkoły :P bo dostalam takie zadanie:Du hast eine Brieffreun(din) in Berlin.Du besuchst ihn (sie) und kommst mit dem Zug.Er (sie) soll dich am Bahnhof abholen,aber hat dich noch nie gesehen.Schreib,wann du ankommsy und wie du aussiehst. No to nie umiem lepszego nic napisac..

Gość list do kolezanki
bo co mogłabym jeszcze tam napisac? dopisalam tylko Hoffentlich sehen wir uns bald wieder.I nic wiecej..

Gość burn out syndrom
aha- no to ok. bo juz myslalam, ze to jakas blizsza znajomosc i taki suchy list to troche nie tego ;)

Gość burn out syndrom
moze sz dopisac przed pozdrwieniami ich freue mich auf das Treffen

Gość list do kolezanki
a co to znaczy tak dokładnie? :D i czy nic wiecej nie da sie dopisac?? a moze lepsze miejsce na poczekanie ?? bo ja mam na nią poczekać ,zeby po mnie przyjechala.. a wybralam miejsce przy pociągu numer 1 moze dodac jeszcze np. obok kiosku??

Gość list do kolezanki
przed pociągiem * :D

Gość list do kolezanki
jestes?:(

Gość burn out syndrom
to znaczy, ze cieszysz sie na spotkanie. nie dopisuj nic wiecej- tak moze zostac. chcoaiz zamiast tego pocuagu mozesz napisac : Ich werde auf Dich am Bahnhoff im Haupteingang warten. to znaczy, ze bedziesz czekac na dworcu przy glownym wejsciu

Gość list do kolezanki
jesteś kochana! bardzo Ci dziekuje;*:* baardzo!!!

Gość burn out syndrom
wiem :) powodzenia