Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chceodnowicstaredrzwi

odnawianie drzwi

Polecane posty

chce wyrzucic stare szyby wraz z tymi ramkami a w ich miejsce wstawic takie drewniane ramki i nowe szybki. drzwi obecnie sa biale a te nowe ramk sa drewniane takie do pomalowania. i nie wiem czy te ramki musza miec taki am kolor jak drzwi czy moga byc w innym kolorze. podsuncie jakis pomysl jak pomalowac cale drzwi zeby dobrze wygladaly

nikt nigdy nie odnawial starych drzwi, nie ma zadnych pomyslow?

alatwo nia okleic te drzwi? a co z futrynami? nie wiem czy mi starczy cierpliwosci do oklejania

Gość jakaś tam nastolatka
moja mama wszystkie dziw w domu odnowiła i całą klatke schodowa, dorzeczy: wziwła kupiła opalarke (45 zł) i całą farbe zdarła, pizniej szlifierką do drzewa wygładziła i dzwi jak nowe z schodem tak samo, pomalowała je lakierobajcą i wygladaja suuper ale mozna tez tapeta, okleina samoprzylepna jednak ona sie czasmi odlepia i wyglada to nie tak naturalnie jak drewno

ale moje drzwi nie sa aczej drewniane tylko z jakiejs plyty wiec opalanie nic nie da. tzn mozna opalic stara wartwe farby i pomalowac nowa. ale calych drzwi nie da sie chyba dokladnie okleic tylko ich plaskie powierzchnie bo te boki to juz raczej nie

Gość najlepiej pomaluj
teraz jest mnóstwo fajnych farb

chyba tak zrobie tylko nie wiem czy cale drzwi na taki sam kolor czy te ramki w innym kolorze

Gość najlepiej pomaluj
możesz dać dwa odcienie

Gość najlepiej pomaluj
dopasuj do reszty domu - tzn. ścian, kolorów mebli itd. odcienie chyba bezpieczniej wybrać w podobnym tonie, ale zastanów się, bo moze nie warto tak podkreślać tych drzwi

Gość najlepiej pomaluj
przedtem miałam brązowe drzwi, a środki kremowe teraz zrobiłam całe "kosć słoniowa" (uwaga - każda firma to inny kolor) i jest o niebo lepiej

tez mysle ze jednym kolorem bedzie najlepiej ale nie chce bialych, ale z 2 strony nie moga byc jakies zbyt ciemne . musza byc takie bardziej stonowane .

chce tez wymienic klamki, troche patrzylam w internecie ale widze ze sa dosc drogie. ja mam az 5 drzwi do odnowienia wiec bedzie to mnie troche kosztowac

Gość najlepiej pomaluj
farby nie są zbyt drogie, kup sobie taki nieduży wałeczek z gąbki to pójdzie błyskawicznie, ale uwaga! niektóre farby trudno nim malować, bo robią się takie pęcherzyki, najlepiej poradź sie pana w sklepie, może lepiej taki wałeczek z "baranka" lub "zamszowy"

Gość najlepiej pomaluj
kiedyś miałam link do klamek, ale gdzieś mi zginął nie rób całkiem białych drzwi, kremowe, beżowe też są uniwersalne i pasują do wszystkiego lepiej pobawić sie kolorami:) zajrzyj na "błędy w urządzaniu domu"

a moglaby umiescic zdjecie tych swoich odnowionych drzwi?

Gość jadran7
firma PORTAS zaimuje sie profesjonalnie odnawianiem drzwi i ościeżnic(futryn) żadnego wyrywania futryn ,koniec z malowaniem www.portas.pl

Gość roma78_
Hej, ja poszłam na łatwizne i nie męczyłam się z odnawianiem drzwi. Skorzystałam z usług firmy, która zajmuje się renowacją drzwi. Zaoszczędziłam ogrom czasu i trudu. Z efektu koncowego jestem naprawde zadowolona. Skorzystałam z oferty max-door.pl Za niewielknie pieniądze mam teraz piękne drzwi, które podobają się każdemu kto je zobaczy. Aż trudno uwierzyć jakie cuda wykonano z moim drzwiami.:)

ja niemam pieniedzy i nie bende placić jakims hochsztaplerom! sama se odnowię

Gość renowator
No właśnie o to chodzi renowacja mebli czy tez drzwi jest dobrem luksusowym i na profesjonalna renowacje stać tylko ludzi z pieniędzmi a jak kogoś nie stać te lepiej kopic sobie drzwi w markecie za 200 zł a nie zabierać się za renowacje samemu bo tylko osiągnie się odwrotny efekt czyli zniszczy się drzwi jak ktoś ma zamiar sobie kopić opalarkę i szlifierkę i samemu coś zrobić to tylko szkoda pieniędzy na sprzęt bo nie tylko sprzęt się liczy ale tez wiedza i umiejętności efekt końcowy zazwyczaj jest taki: więcej sprzętu niż talentu

Gość Zadowolona:)
Firma Emkapol zajmuje się profesjonalną odnową ościeżnic metalowych. W swojej ofercie mają różne rozwiązania. Ja skorzystałam z oklejania ościeżnic metalowych i dopasowania do nich drzwi oraz zabudowy 1 ościeżnicy do kuchni gdzie nie posiadam drzwi. Jestem bardzo zadowolona z efektu. Polecam tą firmę.

Gość bastian42
Jak w temacie. Jakim środkiem najlepiej zrobić taką renowację drzwi? Może ktoś opisać jak to wykonać?

Bastian42 rekomenduję użycie Lakierobejcy Ochronno-Dekoracyjnej marki VIDARON. Lakierobejca tworzy trwałą i elastyczną powłokę, a pomalowane nią przedmioty zyskują piękny połysk, podkreślający fakturę drewna. W składzie produktu zawarte są unikalne wysokogatunkowe żywice, które zapewnia trwałą i elastyczną powłokę. Jak przeprowadzić taki proces renowacji drewnianych drzwi? Tutaj można znaleźć szczegółowe informacje na ten temat: http://www.vidaron.pl/poradnik/renowacja-drewnianych-drzwi Pozdrawiam, Andrzej Opolski Online Ekspert marki VIDARON

Gość odnawiam drzwi schody podłogi
najlepiej drzewo drewno do zywego wyszlifowac a potem dajesz co chcesz bejca lakierobejca itp najwazniejsze jednak do zywego wyszklifowac

Gość gość
im kto ma wieksze zauroczenie w drzwie tym bardziej czuje jego pieknie

Gość gość
ogolnie ja kto ma umiejetnosci to samemu polecam zalezy jaki efekt chce osiegnac , najwazniejesze nie szkodzic