Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werka324

CHYBA MAM TASIEMCA!

Polecane posty

Gość werka324

jestem przerażona i obrzydzona i nie wiem co powinnam zrobić. mam wrażenie, że w mojim brzuchu zamieszkał tasiemiec! coś mi się tam przewala, boli po każdym posiłku, czasem nawet chce mi sięwymiotować i nawet kilka razy mi się zdarzyło. schudłam w ciągu ostniego tygodnia i boje się, że to ten tasiemiec! jak ja mogłam go złappać? jak się w ogóle zaraża tasiemcem? i co powinnam zrobić żeby to zsprawidzić? boje sie, że wyjdzie ze mnie nie wiem w jakim momencie i zemdleje i w ogóle brzydzi mnie to na maksa!!! nie mogę uwierzyć, ze może jest we mnie coś takiego, ktos zwas nył w takiej sytuacji?

Gość mój wrócił po 3 dniach
tasiemcem można się zarazić najczęściej poprzez mięso wieprzowe. jest leczony farmakologicznie i wydalany wraz z kałem... osoba chora chudnie w zastraszającym tempie, odczuwa potrzebę ciągłego łaknienia

Gość chm...
chm....w rrozny sposoB SIE MOZESZ TASIEMcem zarazic - jakies nieumyte jedzenie,owoce warzywa czy cos takiego. musisz oddac kal do analizy to na pewno.

Gość kipp_erka
robisz tak: bierzesz miskę mleka i ołówek. siadasz przed miska mleka i czekasz az tasemiec wyjdzie, bo bradzo lubi mleko. jak sie pojawi, nawijasz go n a olowek ;) :) :)

Gość zybla_drybla
kobieto! sprawy jakie opisujesz niewiele mają wspólnego z tasiemcem! skąd CI to przyszło do głowy? tak po mojemu to ty masz jakąś niestrawność albo coś w tym rodzaju! boze jakie ludzie sobie wymyslaja rzeczy. tasiemiec, kurde. skad to w ogole, nie wiem czy mozna miec jeszcze wogole tasiemca w xxi weieku!. nie slyszalem o takim juz od dawna!

Gość mekka_mekka
Nie, nie, ja też nie wierze w tego tasiemca, to brzmi jak wrzody. Sama cierpiałam z ich powodu, więc troszeczkę mogę na ten temat powiedzieć. Zamiast mleka i ołówka potrzebny Ci jest raczej lekarz i Polprazol na przykład. Pomaga, wiem, bo przez to przeszłam, ale musisz najpierw skonsultować całą sytuację z lekarzem. BEz tego ani rusz. Także polecam ruszenie isę od koputerka i załatwienie sobie skierowania :) pozdrawiam

Gość kryska_na_matyska
A może jednak tasiemnczyk? Taki wierszyk mi się przypomniał, nie wiem czy pomocny, ale na temat: Na ulicy księdza Siemca, Jeden facet miał tasiemca A, że był to facet byczy, Więc prowadzał go na smyczy. To z Mrożka chyba ;)

Gość mekka_mekka
:) :)

Gość hymmm
mam podobny problem... gdy się położę czuję jak coś rusza mi się w brzuchu i to tak dziwnie podskakuje jakby mi biło serce. W dodatku jestem coraz chudsza nie wiem z jakiego powodu. Wstydzę się tego podskakiwania w brzuchu bo aż czasami rusza mi się od tego bluzka i to nie jest burczenie w brzuchu ani kopanie dziecka bo nie jestem w ciązy, jak to przez chwilę pomasuje to to przestaje.

Gość tfuj tasiemiec
koniec rozmowy zdychacie !!!!!! wejde głębiej !!!!!!!

Gość Portal Feelbeauty.eu
Big Beautiful Women Projekt. Niesamowicie zaskakujące odkrycie tego co oczywiste! Nie ma kobiet brzydkich...są tylko nie wierzące we własne piękno, atrakcyjność i przygniecione krążącym w społeczeństwie stereotypem ...TAKICH FOTEK NIKT BY SIĘ NIE POWSTYDZIŁ !!! http://www.feelbeauty.eu/news/show/id/57/big-beautiful-women-projekt-niesamowicie-zaskakujace-odkrycie-tego-co-oczywiste.html

Gość kasi645
Żeby sprawdzić czy masz tasiemca wykonaj badanie - kolonoskopię.Żeby dostać na nią skierowanie muszisz pójśc najlepiej do specjalisty od jelit (proktolog) i kłamać że cię boli coś w jelitach lub że ci krwawi,że rzadko oddajesz kał,masz zaparcia lub biegunki.Jest jeszcze drugie wyjście zrobić to badanie prywatnie co kosztuje chyba z 400 zł.Kolonoskopia bada jelito grube.Cienkiego nie bada,więc jeśli tam siedzi tasiemiec to nie wykryje.

Gość ból żołądka
do hymm --> Miałam identyczny objaw (jeden z kilku) przy bakterii helicobacter pylori

Gość ból żołądka
oj, nie zauważyłam, że problem hymm jest już przeterminowany ;)

Gość suchar122
A jelito cienkie bada endoskopia kapsułkowa.Koszt badania 2500zł.

Gość gość
odrobacz sie :P

Gość Wierna Małgosia
Mam pytanie bardzo osobiste. O tasiemcu dowiedziałam się półtora tygodnia temu. Gdy narzeczony zaproponował mi seks analny początkowo nie zgodziłam się, jednak po namowie i kilku piweczkach byłam rozochocona bo wiem nie od dziś jak bardzo to lubi, a i szybko "odpływa" więc nie trwa to dłużej niż półtora minuty. Uprawialiśmy anal bez zabezpieczenia. Czy jest możliwe że zaraziłam go tasiemcem?

Gość gość
wow... a czy narzeczonemu nie przeszkadzał lokator zamieszkujący odchłanie Twojej okrężnicy? to tak jakby trójkąt... łał szacun za odwagę sumując jest jakieś 80% szans, iż na ten moment oboje jesteście nosicielami pasożyta, a głównym decydentem w tej kwestii jest higiena którą albo przestrzegacie albo nie.

Gość gość
Boże co za bzdury wypisujecie, same brednie.... ani to wrzody ani tasiemiec przy podskakującym brzuchu (to tylko tętnica brzuszna), osoby szczupłe mają wyraźny puls na brzuchu, też tak mam.... kolonoskopia nie służy do wykrywania tasiemcy, od tego jest badanie kału na pasożyty kolonoskopia jest do wykrywania stanów zapalnych, polipów, owrzodzeń, uchyłków i guzów autorka ma najprawdopodobniej zespół jelita wrażliwego albo nerwicę stąd objawy

Gość gość
gość dziś A co ty taka madra jestes,kogos to krytykujesz i obmawiasz,a sama nie wiesz co jest do czego i dlaczego

Gość Masterchief Polska
Wierna_Małgosia proponuję wyciągnąć sobie tasiemca, udusić go na patelni w świerzej marchwii i cebuli a następnie podać go narzeczonemu razem z puree i surówką. Będzie zachwycony.