Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorkaaaaa456

czy jesli sie nie ucze i nie pracuje, moge sie gdzies ubezpieczyc?

Polecane posty

nie będę mówić wiele .Przy rejestracji w urzędzie pracy dostajesz wniosek,że jesteś u nich ubezpieczona jeśli jesteś bezrobotna. Co ty piszesz,że nic to nie da.Wiem co piszę,bo kilka miesięcy temu to przerabiałam więc nie pisz bzdur.

Gość jeśli już to na przednim
ja zajmuję się ubezpieczeniami od niedawna bo od miesiąca. Ale po ukończeniu studiów byłam zarejestrowana w UP, trzeba było chodzić na wizytę w wyznaczonym terminie i oprócz tego co miesiąc podbijać legitymacje ubezp. Nigdy w tym okresie nie miałam problemów z ubezp. jeśli chodzi o wizyty na NFZ. UP nie odprowadza tylko składek na ubezp. emerytalno-rentowe, ale na zdrowotne tak. Warunkiem jest stawianie się na wyznaczone wizyty i niewolno odmówić pójścia do pracy jeśli Cię gdzieś skierują (co jest malo prawdopodobne)>

ja jako studentka byłam ubezpieczona przy tacie. Po zrobieniu magisterki poszłam na studia podyplomowe zaoczne. I jakoś zaraz na jesieni przyszło pismo z ZUS że już mnie nie ubezpieczają, bo nie spełniam warunków (czyli studiuje zaocznie,)

inna sprawa że oni w tych UP to się nie wysilają, są aroganccy i traktują innych z góry.

Gość mam chomisia
ja się na tym nie znam, ale ja zdaje się, że jestem ubezpieczona u mamy w pracy. Co roku mama chce zaświadczenie ode mnie ze szkoły, ze się uczę, więc wychodzi na to, ze tylko jak się uczę mogę być ubezpieczona z mamy ubezpieczenia.

dokładnie, w zakładach chcą zaświadczenie lub legitymacje ucznia