Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam takie pytanko

kiedy się kochac na dziewczynke

Polecane posty

Gość mam takie pytanko

kolo piątku skończy mi się @ chce zajść w ciąże marze o córce kiedy się przytulać żeby była dziewczynka

Gość gorol z gor
tylko dni parzyste roku nalepiej podczas pelni

Gość w czwartek w południe

Gość gorol z gor
czwrtek ale parzysty i zadne poludnie tylko pelnia!

Metoda ewolucyjna opiera się właśnie na przedstawionych wyżej rachubach. Jest to zatem "celowanie" w chłopca lub "wyczekiwanie" na dziewczynkę. Jeśli wierzyć jej autorom, prawdopodobieństwo powodzenia wynosi 75-80 %, pod warunkiem że precyzyjne określi się czas owulacji. Pomaga w tym obserwacja własnego cyklu - mierzenie temperatury i ocena śluzu szyjkowego - a także tzw. testy owulacyjne, które można już kupić w aptekach. Jest to metoda całkowicie bezpieczna dla matki i dziecka. Metoda dietetyczna polega na przestrzeganiu określonej diety - bogata w wapń i magnez sprzyja poczęciu dziewczynki, w sód i potas - chłopca. Tak więc, jeśli marzysz o córeczce, już na kilka tygodni wcześniej powinnaś jeść dużo nabiału, potraw mącznych, marchwi, roślin strączkowych, czekolady i miodu, a unikać soli. Jeśli zaś chcesz mieć synka, powinnaś jeść słone potrawy, dużo mięsa, świeżych i suszonych owoców, a odmawiać sobie orzechów, czekolady, pełnoziarnistego pieczywa i przetworów mlecznych. Wszystko jednak w granicach zdrowego rozsądku. Zbyt jednostronna dieta mogłaby bowiem źle wpłynąć na rozwój dziecka i doprowadzić do poważnych schorzeń u matki -(nadciśnienia przy diecie "chłopięcej" lub kamicy nerkowej przy diecie "dziewczęcej"). Metody laboratoryjne polegają na wyodrębnieniu właściwych plemników poprzez odwirowanie i dalszą selekcję. Wykorzystuje się tu różnice w ciężarze i wielkości plemników z chromosomem X i Y. Następnym etapem jest sztuczne zapłodnienie plemnikiem określonego rodzaju, często za pomocą mikromanipulacji (pojedynczy plemnik wprowadza się bezpośrednio pod osłonkę komórki jajowej). Metoda ta jest bardzo kosztowna, skomplikowana i uciążliwa dla małżonków. Stosują ją tylko najbardziej wyspecjalizowane ośrodki i to wyłącznie wtedy, gdy płeć poczętego dziecka może przesądzić o jego zdrowiu (taką dziedziczną chorobą sprzężoną z płcią jest np. hemofilia, która dotyka tylko mężczyzn). Metoda cykliczna (zwana Selnas) opiera się na niedawnym odkryciu, że plemniki X i Y różnią się od siebie potencjałem elektrycznym: plemniki X są naładowane dodatnio, zaś plemniki Y- ujemnie. Potencjał elektryczny komórki jajowej zmienia się cyklicznie, wiec w niektóre dni przyciąga ona plemniki X, a odpycha Y, w inne na odwrót. Do ustalenia indywidualnego kalendarza płodności potrzebne są dane dotyczące miedzy innymi daty urodzenia kobiety, jej grupy krwi, daty pierwszej miesiączki i przebiegu cyklów menstruacyjnych. Jak zapewnia autor tej metody, francuski biolog Patrick Shoun, jej skuteczność wynosi 98,7 %. Polskie doświadczenia w tej dziedzinie są jak dotąd niewielkie, chociaż niektórzy ginekolodzy już stosują tę metodę. Na podstawie książki Landrum B. Shettles i Davida M. Rorvika "Zaplanuj płeć swego dziecka".

no dobra... a to nie zależy głównie od faceta? to przecież plemnik dostarcza 'drugiej połowy' informacji, w tym chromosom decydujący o płci... czy coś się zmieniło? :P

Mi metoda chińska się nie sprawdziła :D :classic_cool: Kocham co słodkie a tu ben chłopczyk :D Ale takie ,,palowanie" jest nudneeeeeeeeeeee. Trzeba iśc na żywioł :d co będzie to będzie :D

Gość mam takie pytanko
hm w sumie racja zaczne starania tak za tydzień kolo 10 grudnia może sie uda nie ważne czy dziewczynka czy chłopiec byle mi sie udało i dzidzia była zdrowa Dzieki

ja tez za ok tydzien zaczynam starania,ale o dziewczynke konkretnie,a cokolwiek wyjdzie to bede kochac!!! jestem zdania ze nie mam nic do stracenia,wiec czemu nie:)

Gość mam takie pytanko
angioleto to super moze nam sie szybko uda

wierzcie lub nie mnie się udało, 1-chłopiec 2 dziewczynka. Słyszałam, że plemniki\"męskie\" są szybsze ale krócej żyją niż te \"dziewczęce\" więc na chłopca kochaliśmy się dopiero podczas owulacji, a 3 lata póżniej chcąc mieć dziewczynkę już 9 i 11 dnia cyklu, bo owulację mam przeważnie 15-17 dnia i mam dziewczynkę może to przypadek ale ja wierzę że to zaplanowane. Sorki za nieprofesjonalną terminologię ale jakbym coś pokręciła to zaraz by mnie ktoś zjechał pewnie...

Gość hoplan
a jak to jest kochac sie na dziewczynke?

Gość no dzieczynka
z dziewczynką...

Gość ludzie czy Wy macie problemy
hahaha. dorosła kobieta (jak mniemam) pyta kiedy kochac sie \"na dziewczynke\" i kiedy \"się przytulać żeby była dziewczynka\". Od przytulania dziewczynki sie nie \"robią\" :D A i nie wiem co to za pozycja \"na dziewczynkę\" :D o matko, ale sie usmialam :D:D:D