Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jinrey

Mam 17 lat i ...

Polecane posty

... moja mama pracuje już w szkole by wyrabiać na mnie, na moją siostre i ogólnie by nas utrzymać... Rozwiodła się z moim \"ojcem\" już kilka lat temu. Sąd przydzielił mu alimenty 170 zł na mnie co miesiąc i na moją siostre też... Kilka lat temu wpłacił tylko raz 1000 zł na mnie i na siostre! tylko raz... Jest alkoholikiem i ma coś z głową... wyrywał żyrandole z sufitu i wogóle... Moja siostra skończyłą 18 lat i zgłosiła na policje że ojciec nie płaci alimentów, a policja stwiedziła że to nie jest przestępstwo (jak to nie jest przestępstwo, jak on ma w dupie wydanry wyrok) Co ja mam zrobić żeby zaczą płacić alimenty? juz nie długo skończe 18 lat, i klka tysięcy które jest mi ojciec winny jak psu w dupe... ;/ Matka chce iść do jakiejś 3 pracy od nowego roku... a ja niechce żeby się zatyrała na śmierć... LUDZIE CO TO ZA KRAJ? POMOCY

Gość oligarcha
Mam podony problem... :( polski kraj jest zeszmaciały

Gość Arleta_274
Zgłosiliśmy to na policje, a policja stwierdziła że nie zostało popełnione żadne przestępstwo... sprawa umożona...

Gość pomoz matce znajdz
sponsora

Gość trzymam kciuki
Może mogłabyś dorobić po lekcjach? Jeśli jesteś dobra z jakiegoś przedmiotu to może korepetycje? Albo jak masz zdolności manualne, to np. manicure, rękodzieło, coś na szydełku itp. Można takie rzeczy sprzedawać w internecie. Albo popilnować komuś dziecka raz tygodniu. Możliwości są, rozjerzyj się.

Gość kokosek0020
Sluchaj, jezeli Ty Twoja siotra uczycie sie to Wasz ojciec ma prawo placic wam aliementy do tej pory do kiedy bedziecie sie uczyc, czyli liceum i studia. Musicie isc do sadu i zalozyc mu sprawe. jezli on nie ma stalej pracy na umowe i sad orzeknie ze nie moze tato wam placic , to skorzytajcie z pomocy opieki spoleczniej, trzeba zlozyc papiery o fundusze aliemntacyjne i wtedy opieka wam wyplaca pieniadze. nic sie nie martwcie jest sprawiedlosc w Polsce. moja mama wlasnie korzysta z tego funduszu na mlodsza sioostre. jezeli nie bedzie wam sie nalezal fundusz alimentacyjny to sa inne zapomogi ktore zastepuja aliemnty w opiece. koniecznie najpierw zalozcie mu sprawe.