Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agunia 86

makijaz do pracy jak go zrobic

Polecane posty

Gość agunia 86

próbuje go robic co róż kupuje naw kosmetyki ale i tak nic z tego. mam disc sucha skóre i zaraz robia mi sie plamy. jest wiele ładnych dziewczyn ktore ładnie potrafia sie umalowac a ja gdzies nie potrafie. powiedzcie doradzcie mi jakich kosmetyków uzyc zeby twarz wygladala jednolita i swieza nie musi byc efektu matowienia. dodam ze jestem bardzo blada. niech ktos odpowie

Gość JUŻ NIE MOGĘ
no to Ci napiszę jesli jeszcze tu jesteś. Jesteś?

Gość agunia 86
tak jestem

Gość JUŻ NIE MOGĘ
Już pisze, poczekaj bo chwilke mi to zajmie

Gość agunia 86
nie stresuj sie pomalutku

Gość JUŻ NIE MOGĘ
Po pierwsze potrzeba Twojej skórze porządnej dawki nawilżenia, pokusiłabym się nawet na krem półtłusty pod makijaż jeśli skóra jest bardzo sucha, ale wtedy musisz dłużej poczekać aż się wchłonie, a jeśli nie masz rano czasu to wybierz lżejszy krem. Wybór kremów nawilżających jest ogromny, musisz po prostu znaleźć taki, żeby nawilżenie trwało i było wystarczające. Co do podkładu, też jest ich masa do wyboru, ale patrz aby nie był bardzo ciężki czy też matujący bo Tobie trzeba czegoś lekkiego, do skóry suchej. Pamiętaj aby kolor podkładu idealnie pasował do odcienia Twojej skóry, jeśli kupujesz w drogerii takiej jak sephora itd. to poproś jedną z tych pań aby pomogła Ci wybrać idealny odcień. Na podkład możesz nałożyc lekki puder dużym pędzlem, na przykład rozświetający, żeby utrzymał makijaż w ryzach i żeby twarz nabrała naturalnego blasku. Róż zawsze dodaje twarzy świeżości, więc na róż też bym się skusiła. Jeśli chodzi o makijaż dzienny, to najlepiej jest nałożyc jasny cień (perłowy, matowy, jaki chcesz) na całą powiekę od linii rzęs aż do pod brwi, później pędzelkiem zrobić tzw. trójkąt ciemniejszym cieniem, czyli nałożyc cienką linię cienia w zewnętrznym kąciku oka nad linią rzęs oraz w załamaniu powieki, połączyć później te dwie 'linie' rozmazując cień palcem lub pędzelkiem, ważne żeby granice nie były widoczne, żeby wszystko było 'przydymione'. Jeśli potrafisz obslugiwać się eyelinerem to cieniutka kreska nad linią rzęs wygląda świetnie i powiększa oczy. Rzęsy wytuszuj tak, żeby było estetycznie, jeśli lubisz mocniejszy efekt nałóż dwie warstwy tuszu. Kolory w makijażu zależą od tego co Ci się podoba i jaki masz kolor oczu. Technika jaką wykonujesz makijaż oczu też zależy od ich kształtu, np. jeśli są małe lub za duże są sposoby aby to skorygować. Zaraz podam przykłady konkretnych kosmetyków.

Gość ma-rka
nivea visage young krem+ podkład w jednym. Jesli chcesz wygladac naturalnie to będzie idealny.

Gość agunia 86
dziekuje Ci bardzo nie wiesz jak mi pomoglas czekam nadalesze wskazówki. chodzi mi o konkretne kosmetyki. jak mam je nakladac ile odczekac zeby moj makijaz zaraz sie nie " popsół". albo robia mi sie plamy albo zaczyna schodzic mi skóra

Gość JUŻ NIE MOGĘ
kremy na przykład Rilastil Aqua, ok.60zl super do spragnionej skóry, AA Intensywne nawilżanie ok.18zl, Flos-lek happy per aqua krem nawilzajacy na dzien ok 14zł, ciężko tak naprawde doradzić bo każdy lubi coś innego a jest kremów masa na rynku kosmetycznym.. Podkład radziłabym o lżejszej formule chyba, że masz niedoskonałości, Bourjois - Fond de Teint Pinceau to jest lekki podkład w pędzlu, l'oreal colour adapt lekki fajny podkład, max factor seamless, maybelline wonder finish... zależy na jaką półkę cenową patrzysz i czeko konkretnie w podkładzie szukasz, podałam kilka z miliona przykładów. Pudry rozświetlające fajne ma inglot, avon, sephora, jest ich masa, tak samo jak róże, polecam bourjois.

Gość agunia 86
dziekuje bardzo

Gość JUŻ NIE MOGĘ
Od nałożenia kremu poczekaj aż się wchłonie, podkład możesz nakładać gąbeczką, pędzlem itd, ale ja polecam palcami ponieważ ciepło dłoni powoduje, że podkład lepiej stapia się ze skórą. Później od razu na podkład możesz nakładać puder, róż itd. Musisz pamiętać o regularnym nawilżaniu jeśli masz tak suchą skóre, jej stan się z czasem poprawi jeśli będziesz o nią regularnie dbała. Na noc używaj bardziej 'treściwego' kremu, mocno odżywczego, tłustego do bardzo suchej skóry, możesz też pod krem nawilżający rano i/lub wieczorem używać serum nawilżającego, np. vichy. Najważniejsze, aby odczekać zanim nałożysz podkład, np. po nalozeniu krem zjedz śniadanie lub zrób coś pożytecznego a w tym czasie krem się wchłonie.

A w ciągu dnia, jeśli poczujesz, że masz suchą skórę, przetrzyj ją np. chusteczką nawilżaną balsamem z firmy Lambi i lekko przypudruj. To powinno ukoić. Aha - czy w firmie macie klimatyzację? Problemy mogą się brać i stąd...