Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Darrecki

Jak delikatnie zasugerować jej żeby schudła?

Polecane posty

Gość jakiaki
Ta, nie bierze... koń by się uśmiał

Gość ten kubeczek
Po prostu pieszczotliwie nazywaj ją adekwatnie do wyglądu, np. "podać Ci ciasteczko pączusiu?".

Gość ten kubeczek
Pieszczotliwe zdrobnienia: -pączusia - okrąglaczek -pusiunia -pulpecik

Mam pomysł. Zbliżają się Mikołajki więc możesz jej kupić bieliznę... o 1 albo 2 numery za małą! Zapytaj przy wręczaniu, że taki rozmiar nosi, prawda ?:D Myślę, że trochę się wtedy zawstydzi... A do wszystkich wcześniej: Jej BMI nie jest całkiem w normie bo według najnowszych danych od 24 zaczyna już się nadwaga. Odpowiednie to 19-23 Jej idealna waga przy wzroście 165 to 58,5 kg - a dziewczyny które mają optimum wcale chudzielcami nie są. Nie porównujcie wagi chłopaków do wagi dziewczyn bo są różne wzory na wyliczanie.

Gość wcale nie ma idealnej wagi
do swojego wzrostu,chyba żartujecie.Ja jestem od niej 2 cm niższa i ważę 56,niby mało,ale to zależy od budowy,ogolnie jestem szczupła,a brzuch mam ogromny :( To zależy jak sie komu tłuszcz rozkłada

Gość tripod
sluchaj rozstan sie z nia delikatnie i zacznij krecic z jakas sporo chudsza a zobaczysz ze zrobi wszystko zeby stac sie bardziej efektowna od tamtej...tylko to jest dosc ryzykowne posuniecie

Gość juss.1
ja jez sie zgadzam z autorem.Skoro juz o siebie nie dba to bedzie potem? tak wiem,milosc najwazniejsza,ale nie ma co ukrywac-atrakcyjnosc fizyczna JEST wazna tak samo jak udany sex.I mysle ze laska jest za duza.Ja mam 172cm i waze 64kg,mam duzy brzuch,uda i pupe.Nosze rozmiar 40.I zaczynam wlasnie diete.

Gość juss.1
rozmiar 40 spodni

Kup jej ciuch. Ale nie za mały... Właśnie sporo za duży... To i jakiś dobry komentarz da jej do myślenia. Ale wg. mnie gruba nie jest. Ew. Jest właśnie na granicy. Jeżeli będzie nadal prowadzić taki styl życia to przytyje jeszcze bardziej. Nalegaj na ten basen. Chodźcie do jakiś normalnych restauracji a nie barów... A jak wpadnie do ciebie na obiad, przygotuj coś zdrowego i powtarzaj, że zdrowy tryb życia jest dla ciebie bardzo ważny..

Ja myślę, że nie ma co delikatnie sugerować. Powiedz wprost, że jej się przytyło i, że to dla zdrowia/kondycji/urody niedobre. Będzie jej przykro, ale pewnie weźmie to sobie do serca. Tylko jest jedno ale... wprost, ale subtelnie. Bo ja walniesz prosto z mostu \"Ty tłuściocho\" to Ci juz tego nie wybaczy do końca życia. Nie ma co owijac w bawełnę. Kupisz jej zły rozmiar ubrania to się obrazi, że nie znasz właściwego. Zaczniesz się oglądać za chudszymi, to pomyśli, że jej nie kochasz itd. Babki lubią sobie dorabiać teorię do różnych rzeczy.

Gość dwudziestka
jesli to powazny zwiazek to czemu wprost jej tego nie powiesz..? boisz sie ? przeciez ona powinna to zrozumiec. i nie obrazac sie... a jesli na poczzatku nawet bedzie jej przykro..to zrozumie. kobieta powinna sama zadbac o siebie (chociaz czasem bywa ciezko) i chciec sie podobac facetowi..

zadam tylko kilka pytań, na które odpowiedz sobie sam - może to coś da: 1. czy ona tez zauważyła, że zrobiła się większa? czy mówi coś w stylu "źle się czuję ze swoim ciałem?" 2. czy tobie też się przytyło? albo cokolwiek zmieniło na gorsze? 3. czy kiedy jesteście razem to jecie niezdrowe, kaloryczne śmieciowe żarcie? 4. czy w czasie razem spędzonym wychodzicie na jakieś spacery? biegacie? aktywnie go spędzacie? 5. czy aby na pewno przeszkadza ci tylko jej przytycie czy wiąże się to z innych sprawami - np. juz nie ubiera się dla ciebie zawsze super, ale tak po "domowemu"? dodam jeszcze tylko, że faceci rzadko kiedy dobrze odgadują wagę kobiety. dla wielu facetów waga 65 kilogramów to już wieloryb.... a ja z taką wagą wyglądałam świetnie, nic mi się nie wylewało, nie gniotło, była zwinna i powabna ;) potem mi się przytyło od tabletek i fatalnie się czułam ze sobą, więc wzięłam dupę w troki i zrzuciłam te kilogramy nadprogramowe i znów wyglądam świetnie, a nawet jeszcze lepiej

do autora Darrecki - byłam w sytuacji jak Twoja dziewczyna, no może nie zupełnie, ale troszkę mi ciałka na brzuchu przybyło i mi mój facet nie umiał tego dyskretnie zasugerować bym się za siebie wzięła, a ja w dodatku biorę wszystko do siebie, wiec jak mi powiedziała że powinnam się zacząć odchudzać to się oburzyłam na niego... przy czym jak się poznawaliśmy to ważyłam 48 kg przy 17- wzrostu, a jak przytyłam to ważyłam zaledwie 53, wiec BMI miałam niskie, nie mniej jednak wcześniej miałam zarysowany kaloryferem, a jak przybrałam trochę, głównie na brzuchu to się on zakrył, i mu się to zbytnio nie podobało, i mi powiedział wprost że brzuch mi urósł i powinnam sie za siebie wziąść... ale ja bym wolała gdyby zasugerował inaczej, delikatniej, zaproponował abyśmy razem coś porobili np. zapisali na kurs tańca, albo kupił mi karnet na jakieś zabiegi np. masaże ciała, relaksacja wraz z wyszczuplaniem, możesz jej kupić na mikołajki lub gwiazdkę karnecik do jakiegoś fitness klubu, albo tylko dla niej, albo dla was obojga i zasugerować tak jak ktoś już wcześniej pisał że pomyślałeś ze byłby to fajny pomysł dla was obojga, aby poprawić kondycję i wspólnie spędzać czas powodzenia !

Gość Jessy27
faktycznie troche spaślata, powiedz jej wprost, inaczej tak sie spasie że nawet patykiem nie bedziesz chciał jej trkać, kobieta powinna być zgrabna.

Gość co wy gadacie ze ma dobra wage
????????? ja mam 5 cm mniej i waze 15 kg mnie !!!!! i tak chuda nie jestem!

aby uniknąć komentarzy względem mojego faceta, że on miał coś nie tak, to powiem że jest też sportowcem 196 i 92 kg wagi, z ładnie wyrzeźbionym ciałem, ja wtedy byłam po kontuzji i musiałam odpuścić sobie treningi i niestety mi weszło w bencoł, ale jego sugestia mnie zmotywowała i się za siebie wzięłam, chociaż teraz zawsze jak mi daje jakieś aluzje do brzuszka to zawsze mi się przypomina tamta sprzeczka teraz ważę 50 kg i mam z powrotem ładnie zarysowany sześciopak i dbam o siebie by się podobać mu i bym sama czuła się pewnie i komfortowo w swoim ciele

Gość mały prosiaczek
..do Darrecki....kochaj się z nia częściej, to nie będzie miała ochoty na słodycze..i czasu na to ,żeby jeśc!!!!!!!!!!..proste?

Gość ...no dobra..
powiedzmy,że informacja dotarla,jest mobilizująca...i choć boleśnie szczera...bardzo cenna.....fajny z Ciebie facet...D.....dla takiego wiele mozna zrzucić...walka trwa...jak to przeczyta,na pewno zacznie walczyc z tluszczem..a pewnie juz zaczęła... Pozdro!!

Gość errrrrr
ten wskazik bmi jest bardzo przesadzony, ja wg tego wskaznika jestem na pograniczu bardzo duzej niedowagi a niedowagi czy jak to tam jest, a wygladam normalnie jestem szczupla, ale do niedowagi mi daleko zreszta waga 165 i 65 kg jak mowil autor jest wg mnie kwalifikuje sie do do schudniecia

to temat z tych co cobyś nie powiedzial i jak delkatnie i z jak wielką kulturą to i tak bomba zatyka i granat odpalisz powiedz jej spokojnie, że jak się poznaliście to wyglądała lepiej, że ta "minimalna" nadwaga nie służy jej urodzie i od razu zaproponuj czy możesz jej pomóc np. towarzysząc jej w bieganiu, lub rowerku, pływaniu itp. zyczę powodzenia

Gość
współczuję tej dziewczynie... kilka miesięcy związku i już takie akcje :o

Gość a moze....
poprostu tyje na zime??? Mi zawsze wskakuje kilka kilo jak robi sie zimno:) ale pozniej blizej wiosny gubie te fałdki i jest ok :)

Gość sdffffffffff
165cm to powinna wazyć 55KG wtedy jest BMi kobiety optymalne facet przy 165 powinien wazyć 65

ojejku jej, to również zależy od wieku kobiety. Kośćca i innych detali. Przy obliczaniu dokladnej masy mięsniowej, % zawartości wody i tłuszczu w organizmie - wszystko bierze się pod uwagę :P Internetowe kalkulatory jedynie w przybliżeniu pomogą określić optymalną wagę. Gdy miałam 20 lat mniej, dobrze wyglądalam z 55-57 kg na 164 cm. Teraz z taką samą wagą, moja twarz przypomina lisi pyszczek :P :) Ale fakt, że u młodej dziewczyny, 65 kg na 165 cm - to kilka kg za dużo. To tak "na pograniczu". Jeśli jednak ciałko jest zadbane i proporcjonalne, a odpowiedni ubiór podkreśla to, co trzeba - można wyglądać pięknie. Nawet z tymi kilkoma kg więcej :)

do autora - poweidz swojej dzeiwczynie, ze na basenie az ostatnio roi sie od dziewczyn w bikini- plywanie chyba stalo sie ostatnio popularnym sportem :D pojdzie Cie pilnowac:D

jestes takim typem faceta jak moj byly, heh dlatego juz jest bylym... generalnie to kochasz ją ALE... swietny z ciebie chlopak, ja zawsze bylam szczupla, a jak on zauwazyl ze cos mi tam wystaje ze spodni jakis kawełek boczku wiadomo kazda ma troche tluszczyku po bokach to zaraz jakies glupie teksty slyszalam, wazylam prawie 50 kg przy wzroscie 167, nie wiem czego on chcial, teraz juz sie nad tym nie zastanawiam... przemysl to, skoro zainteresowales sie nia to inny tez sie zainteresuje nie wazne jak duzo wazy, moze miec po prostu ladna buzie i juz masz w kolejce rywali. a co do tego ze tak krecisz dziweczyny, powiedz chociaz jednej kolezance o tym problemie, ciekawe jak cie potraktuje... powodzenia!

Gość shazz
Darrecki mogła przytyć od tabsów anty, jak ktoś słusznie zasugerował, więc na początek niech się wybierze do swojego gina i poprosi o zmianę tabletek, bo od tych tyje. dobrze dobrane tabletki nie powinny powodować tycia. to opcja, jeśli oczywiście stosujecie tę metodę antykoncepcji. a poza tym, powiedz jej dokładnie to, co piszesz teraz tutaj na kafe. tylko na spokojnie i nie tonem wyrzutów, tego nikt nie lubi. na pewno nie polecam kupowania za małych ciuchów czy komentowania aktorek i innych atrakcyjnych kobiet, w ten sposób spotkasz się jedynie z zarzutami, że jak kochasz to powinieneś ją akceptować taką, jaka jest. bzdura, zakochałeś się w nieco innej kobiecie, jak sam napisałeś, a wygląd, nie oszukujmy się jest ważny pod kątem udanego współżycia, bez którego nie ma mowy o dobrym związku