Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MOOONIA28

CO DO SZPITALA DLA PRZYSZLEJ MAMY ??

Polecane posty

Gość MOOONIA28

Tyle bylo juz pisane o wyprawkach i rzeczach dla malucha a napiszcie prosze co jest niezbedne do spakowania dla przyszlej mamy .... - recznik kapielowy i mniejszy - zel do hig intymnej - szczoteczka i pasta do zebow - zel pod prysznic - podpaski - koszule krotkie 2 szt - woda mineralna - szminka bezbarwna do wysuszonych ust - zel pod prysznic -bisutonosz z odpinanymi miseczkami - bawelniana bielizna O cyms zapomnilam ...?

Gość maminkaaa098
wiele rzeczy zapomniałaś: ja juz w sumie spakowana a mam pozatym co ty masz jeszcze: podkłady na lóżko 3 szt, ze 4 szt pieluch tetrowych do wycierania buzi dziecka, czapeczka, smoczek jakby marudziło co wtedy zrobisz, majtki poporodowe i swoje bawełniane ze 3 sztuki, szampon do włosów, gąbka do mycia, papcie, podkłady w majtki, pampersy 1 i 2 najlepiej bo nie wiadomo jakie bedzie duze dziecko, szlafrok, grzebień, sztuśce i kubek, nawet grzałeczka i kubek do zagotowania wody, maszynka do golenia łona bo czasem wymagają, mydło do twarzy,nawet fluid do twarzy :) krem do rąk lub jakiś nawilżający, piszę o drobnostkach bo potem nawet taka drobna rzecz się przyda, kiedy masz termin?

Gość maminkaaa098
w sumie ja niechce byc szarpana maszynką do golenia bo zawsze mi wychodzą krosty bleee dlatego zakupiłam krem do golenia i sama juz sie wydepilowałam efekt jest długi także bez problemu :)

Warto też pamiętać o ładowarce do tel. w razie co- może się przydać. Ale to oczywiście może tatuś dowieżć póżniej.

Gość co sądzicie o takim
co sądzicie o takim szlafroczku? Chcę sobie taki kupić, tylko nie wiem czy nie za krótki, no i ten napis :) ale bardzo mi się podoba do szpitala - nienawidzę workowatych rzeczy.

Gość no zajebisty
podoba mi się :)

Jeśli ci się ten szlafrok podoba to ok. Ja osobiście zakupiłam trochę dłuższy, ale akurat wybór szlafroka to sprawa indywidualna. Kaptur może ci się przydać jeśli ci się nie będzie chciało umyć włosów w szpitalu hehe. Oczywiście żartuję:P

smoczka nie wolno mieć. A podkłady w szpitalu są przecież. Salowe zmieniają tak czesto jak chcesz.

Gość wiem z praktyki
prawie cały czas byłam w szpitalnych koszulach i przez dobę dostawałam ich podkłady (po prostu lignina), później przebrałam sie w swoją koszulę wygodna do karmienia, szlafrok był zbędny bo gorąco, kapcie i klapki pod prysznic konieczne, majtki poporodowe i podkłady, zwykłe majtki nie przydały się. Biustonosz do karmienia niepotrzebny, bo pokarmu tyle co kot napłakał. Kosmetyki tak, ale raczej szampon i żel pod prysznic, bo i tak nie ma siły na większa pielęgnację, suszarka, jeden ręcznik mi wystarczyl. Sztucce, dużo wody mineralnej, chyba ze 6 butelek wypiłam za 2 dni, sucharki, no i rzeczy dla malucha.

jeszcze na poród polecam wode niegazowaną, mnie strasznie chcialo sie pić i mąż musiał kołować mi od położnej.

no biustonosz jednak mi sie przydał bo mi mała tak sutki obgryzła że jak o koszule ocierały to bol że szok. Polecam jeszcze jakąś maść na bolące sutki właśnie, może być bepanten. no i osłonki silikonowe mi sie przydały. Ale to zawsze mąż może donieść. Podkłady poporodowe dają w szpitalu ile sie chce. A co do fluidu i tp. to bez przesady:) Nawet człowiekowi nie w głowie sie malowac:)

Gość MOOONIA28
Rzeczywiscie jeszcze klapki pod prysznic i jakies chapcie do lazenia po szpitalu. Co do kosmetykow to ja mam zamiar spakowac zamiast fluidu baze matujaca pod podklad, cera jest matowa i ma wyrownany koloryt + jakis blyszczyk do ust co by jakos czlowiek wygladal w tych pierwszych dniach nowej roli.... A ile tych koszul pakujecie ? Bo ja mam jedna typowo do porodu a na potem kupilam sobie pizamke czyli gatki na gumce i koszulke rozpinana zeby bylo latwiej karmic,mysle ze koszuli drugiej nie musze juz dokupowac ale moze sie myle..... Oczywiscie zawsze z brakujacych rzeczy moze dowiezc maz ale jednak lepiej byc przygotowanym na wszystko. Ja mam termin za jakies 2,5 tygodnia wiec moja spakowana torba bedzie pod koniec tygodnia a wy kiedy ?

NIe wiem jak w szpitalu w którym rodzisz, u mnie przydał mi sie papier toaletowy:) koelazanka mnie uprzedziła i dobrze bo w szpitalu nie było kazdy ma jak sie okazuje swój, przydały mi sie tez reczniki papierowe do osuszania krocza, z doswiadczenia wiem ze recznik najlepiej jakis ciemny,pozdrawiam

kobity!!!! jaki fluid, jaka baza?!?!?! jak do kibla sie dacie rade doczłapać to bedzie sukces, wy chcecie sie malowac???!!!

Gość xyxx
no i jeszcze zapomniały o lakierze do włosów ;-) Przecież jeśli mają mieć makijaż na twarzy to i włosy powinny być porządnie ułożone :-P

Gość kamilka24
no i koniecznie APARAT FOTO na pierwsze fotki

Gość młoteczek 1984
pamiętajcie też o antykoncepcji bo kto wie, z takim eleganckim wyglądem to może jakaś okazja się natrafić :) he he żaruję !

Gość młoteczek 1984
madoonna :-D

ale dobrze ze napisałaś że żartujesz bo jeszcze która by z prezerwatywami na porodówce wyskoczyła:)

Gość kamilka24
wyglad to nie wszystko dobre perfumy tez moga sie przydac :D

Gość młoteczek 1984
ha ha ha :-D ależ byśmy się zdziwiły no nie ??

Gość młoteczek 1984
racja Kamilko !!! o tym zapomniałam...

Gość niewiem niccc
są takie co nakładają fluid bo cera masakra a kto tu mówi o tuszu do rzęs i lakierze, przymaskowac niektóre pryszcze można przecież, raz i ciach :) bez zbędnych ceremoniałów. u mnie termin za 1, 5 tyg. wszystko w jednym miejscy razem leży i czeka na spakowanie, spakowanie zajmie 5 min.czasem w szpitalu niechcą podkładów dać warto mieć swoje jakby co.niewiem czy niewolno smoczka używać, zresztą co szpital to inne zasady także trzymajcie się dziewczynki:)

wiem ze jestesmy chamskie, ale no aż sie prosi potrząsnąc taką jedną i drugą:) albo pokazac im jakis filmik z porodu:)

dziewczyno ty nie bedziesz miała siły sie po dupie podrapać, między nogami bedziesz miała wielką kwawiącą rane a ty chcesz pryszcze maskować???? Haaaloooo

a w szpitalu muszą ci dać podkład, to tak jaby ci nie chceli rany zdezynfekować:) Naprawde nie warto przesadzac. A jak bedziesz wychodzic z tymi tobołkami ze szpitala i z niemowlęciem to kto te torby tachac bedzie???

Gość kamilka24
jak sie chcecie makijazowac na porodowce to piozniej trzeba to zmyc mleczko do zmywania makijazu, lakier do wlosow i pianka tez nie moze braknac