Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pachnaca_kawa

przyjaźń damsko- męska...

Polecane posty

ostatnio coraz częściej zastanawiam się czy to jest tylko pojęcie abstrakcyjne, czy ona naprawdę może mieć w życiu realnym... jeszcze jakiś czas temu wydawało mi się (właśnie idealne stwierdzenie \"wydawało mi się\"),że mam super kumpla, na którego zawsze mogę liczyć, który był jak brat, kumpel, ramię wsparcia i spowiednik...a ja byłam tym samym dla niego.... aż nagle dotarło do mnie, że w sumie kiedy u niego wszystko było ok, ja odchodziłam na dalszy plan, a kiedy tylko u niego zapalało się czerwone światło i wszystko się waliło ja musiałam być na straży... nie mamy od jakiegoś czasu kontatku ze sobą, ale i tak jakoś dziwnie za nim tęsknie... sama chyba nie wiem dlaczego...:(

Gość ramię wsparcia
przeżywa z Tobą niepowodzenia, ale nie dopuszcza do normalności. To nie przyjażń, to tylko ramię wspierające. Byłam kiedyś w takiej sytuacji. Nawet na ślub mnie nie zaprosił ten niby "przyjaciel". A może to ja się myliłam, co do klasyfikacji tej znajomości.

no właśnie znamy się już...ponad 2 lata i zawsze jest tak samo...;/ jestem cudowna i kochana, kiedy jestem gdy on ma problem, keidy jest sam i wszystko się u niego wali... a kiedy u niego sytuacja się wyklaruje, ja nie istenieję..:(

autorko jak najbardziej jest w życiu realnym ale tylko do momentu ,gdy pojawi się seks na horyzoncie:D potem to już finito:D

Gość borborra
w twoim przypadku to nie jest kwestia przyjazni damsko - meskiej tylko w ogole przyjazni. a jesli chodzi o przyjazn damsko - meski to kiedys w nia wierzylam hahha. teraz moiwe, ze nie istnieje. to znaczy mozna sie przyjaznic,ale zawsze wychodzi z tego cos wiecej.

Gość ja sie mylilam...
... myslalam ze moze istniec przyjazn damsko meska. mialam przyjaciela zwierzalismy sie sobie pomagalismy no jak to w przyjazni, ale on wkoncu powiedzial ze mnie kocha i nie moze tego dluzej ukrywac. teraz staram sie go unikac i nie czuje sie juz tak swobodnie jak kiedys.........brak mi slow

Gość Jerzy Fryderyk Haendel
A co Ty za głupstwa wygadujesz, Samico!

"GEY najlepszym przyjacielem kobiety innej opcji nie ma" ja tam moglbym sie z Tobą zaprzyjaźnić Sami :P:P:P

mówiłam...ale jak grochem o ścianę...;/ zresztą był czas,że oboje byliśmy sami i oboje mieliśmy do siebie słabość...ale jakoś żadne z nas nie posunęło się o krok dalej... zawsze nasze kontakty opierały się na rozmowach o wszystkim, dotyczyły też relacji w związku, sekusalności... ale między nami fizycznie nic nie doszło, ale bywały momenty bardzo sprzyjające... czasem żałuję, on też stwierdził,że zastanawia się jakby było,gdyby coś zrobił...;)ale to takie gdybanie...

nie ma przyjaźni damsko- męskiej, zazwyczaj z jednej lub drugiej strony jest choćby źdźblo czegoś więcej :D

dokladnie, ja tez tam nie wierze w takie historie o przyjazni d-m. a co do tematu: odpusc. nie warto. z tego co piszesz to wynika ze to niedojrzaly egocentryk: niby chce ale nie zrobi nic ... lekkie, mile i przyjemne rozwiazanie, by miec ciebie w jakis sposob uzalezniona od siebie i na wlasnosc (bo jak sadze nie masz teraz nikogo na stale). niby jest ale tylko gdy on tego potrzebuje. wycofaj sie wiec, i poszukaj kogos bardziej wartosciowego kto doceni ciebie taka jaka jestes a nie tylko to ze jestes gdy on tego potrzebuje.

Gość niestety prawda jest
taka, jak pisała "ja się myliłam". Tez mam tak samo. Znamy się od ponad 15 lat, pracujemy razem... ech. Pracy niestety nie moge zmienić

lucy_in_the_sky no tak masz racje, jestem obecnie sama...za to on nie, i oczywiście nie ma naszej "przyjaźni", bo on jest szczęśliwy;) kiedy za to ja byłam z kimś, miałam choć namiastkę szczęścia, wypytywał się zawsze co i jak, kto to, kim jest, jak wygląda, czy w ogóle jestem szczęśliwa i często ingerował w moje relacje z partnerem do czasu aż ten ktoś nie wytrzymał napięcia...kłotnia za kłotnią i...koniec;/

Gość ja sie mylilam...
...my sie znamy krocej bo 4 lata ale nigdy bym nie powiedziala ze tak to bedzie NIGDY

a on nigdy nie powiedział wprost o co mu codzi, kiedyś tylko poddał w wątpliwość, czy to co jest między nami to przyjaźń;) zresztą ja sama też nie nazwałam nigdy naszych relacji, cóż...

Zwodniczy Aniołek (Zwaniolek@gmail.com) Bo taka przyjaźń nie istnieje . Można mieć kolegę ale nie przyjaciela... Taka prawda. :D dokładnie aniołek:D wiecej słow nie potrzeba

Jeżeli facet jest gejem to istnieje. Jeżeli nie jest gejem to stanowczo nie istnieje przyjaźń - taka jak miedzy kobietą i kobietą.

się nie kumpluję... ale on co jakiś czas daje o sobie znać... a ja mimo wszystko chyba całkiem nie potrafię o nim zapomnieć i odciąć się od toksycznych relacji z nim

"to stanowczo nie istnieje przyjaźń - taka jak miedzy kobietą i kobietą" ale przyjaźń miedzy kobietą i kobietą tez nie istnieje :D:D

komicznie - istnieje ;) gdy dwie kobiety obgadują wspólnie trzecią, to tą relacje już można nazwać przyjaźnią :P:P

a tu już się nie zgodzę:P akurat jedną przyjaciólkę jeszcze z przedszkola mam do tej pory...czyli od dobrego szmatu czasu:P poza tym jeśli samemu nie znajdzie sie w sytuacji,ze tracisz bliska Ci osobę,przyjaciela/przyjaciolke,kolege/kolezankę i nie zahaczam tu juz o bycie zwiazku, to ciezko na to spojrzec obiektywnie;)

komicznie - istnieje gdy dwie kobiety obgadują wspólnie trzecią, to tą relacje już można nazwać przyjaźnią... dopoki ta trzecia nie skumpluje sie z nr 2 by obgadywac nr 1 ewntualnie z nr 1 by stłamsic nr 2 :P

Gość save me
heh wylacznie pojecie abstrakcyjne, nie ma takiego czegos w przyrodzie, wczesniej czy poznie, przeradza sie w to milosc, a na bank z jednej strony jest to milosc platoniczna...mezczyzna i kobieta nie potrafią przyjaznic sie czystko, jak robic mogą to wylacznie kobiety lub mezczyzni...taka nasza ludzka natura...