Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Green_Gable

nadpobudliwe niemowle,jak sobie z tym radzicie?

Polecane posty

moj syn ma 5 tyg,mecza go straszne kolki i do tego ogolna nadpobudliwosc,do niedawna i tak byl spokojny ale od kilku dni ciagle placze,ciezko go uspokoic i praktycznie nie spi.lekarz go badal,jest zdrowy, ale nadpobudliwy.czy to minie i jak sobie z tym radzicie?

Gość to chyba taki wiek
faza rozwojowa niestety, chyba musisz wziąć na przeczekanie staraj się znaleźć inne sposoby niż noszenie na rękach, bo się przyzwyczai i już ciągle przy byle pisku będziesz go musiała wziąć na ręce głaszcz dziecko, przemawiaj do niego, masuj brzuszek, rób miny, cokolwiek

a skad wiesz ze to nadpobudliwosc? moze poprstu mecza go kolki i dlatego jest niespokojny i drazliwy, wkoncu jak doroslego cos meczy to tez jest nerwowy moja mala jak miala kolki-a miala od urodzenia to tez ciezko momentami bylo z nia wytrzymac, kazde karmienie to byl istny horror :-o meczylysmy sie nawzajem, odetchnelam dopiero jak mala skonczyla 3 miesiace i kolki jej przeszly, teraz okazalo sie ze jest spokojnym dzieckiem i bardzo \"rozgadanym\" :) ja polecam pomoc mamy/tesciowej albo meza

dzieki za odpowiedzi, maly byl nerwowy od urodzenia,sciskal piastki uderzal nimi, kopal mnie.wtedy to zauwazylam a dzis lekarz badajacy go sam mi to powiedzial.mam szczera nadzieje,ze to przez kolki i ze to przejdzie.czasami sie zastnawiam jak rozpoznac ze to kolka od rozdraznienia lub od prob wymuszania?

ja miałam nietypowy sposób na córeczke, a mianowicie uspokajała sie i usypiała przy włączonej suszarce do włosów. Dzieci podobno lubią taki szum. Zastanów się czy mały nie ma wokół zbyt wielu bodźców, typu masa gości odwiedzających, zbyt wielu wiszących zabawek. Często dzieci właśnie tak odreagowywują nadmair bodźców z zewnątrz. Generalnie do 3 miesiący życia dzici lubią tak sobie popłakać, potem mija.

Gość a zastanów się
jakie leki przyjmowałaś w czasie ciąży - może one miały wpływ na to że dziecko jest takie nadpobudliwe :O

probowalam raz z suszarka ale znow sprobuje,raz uspokoila go wiertarka:) i ta herbatke. lekow w ciazy nie przyjmowalam zadnych,tylko witaminy.

Gość dorotusia1989
ja tam lekko nim trzacham (naprawde leciutko) i wtedy sie od razu uspokaja nie placze ani nie wierci sie, dobrze tez dziala karmienie

Gość lolka ta od bolka
uwazajcie na suszarke t bo tubylo wiel tematow jak oduczyc dziecko od dzwieku suszarki

Gość wrrrrrrrrrrrr
i co pomoglo cos?