Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się nudzę i wymyślam

Basie Barbary Basieńki Baśki

Polecane posty

tutaj można składać życzenia wszystkim Baśkom :)

WALCZYK GÓRNICZY Górnicze skarby pod ziemią Głęboko ukryte drzemią. Na ścianach, filarach górnicza jest wiara Wykuwa do skarbów drogę. Na ścianach, filarach górnicza jest wiara Wykuwa do skarbów drogę. Ja, dzielny górnik, silny jak tur, Wydobywam węgiel z podziemnych gór, A tam na wierchu słoneczko lśni, Żonka się krząta, syneczek śpi. A tam na wierchu słoneczko lśni, Żonka się krząta, syneczek śpi. Górnicza lampka się pali, To słonko w nasze kopalni. Kombajnem dziś węgiel pod ziemią dobędę Dla fabryk, dla wsi i miasta. Kombajnem dziś węgiel pod ziemią dobędę Dla fabryk, dla wsi i miasta. Jo, śląski pieron spod Bytomia, Wydobywam węgiel każdego dnia, A tam na wierchu jest domek mój, W nim stara czeka, dziubeczek mój! A tam na wierchu słoneczko lśni, Żonka się krząta, syneczek śpi. A tam na wierchu słoneczko lśni, Żonka się krząta, syneczek śpi.

to wyżej dla górników :)

Co dziennie wychodzą z domu nie można mieć pewności że się wróci do domu. Niestety nikt z tego powodu nie przyzna mi wcześniejszej emerytury. Mam tylko nadzieję że może jednak śląsk się odłączy od Polski, jak sam z resztą chce i sami sobie będzie musieli na nie zarobić. I druga nadzieja to że jednak będzie się odchodzić od nieekologicznej energetyki opartej na węglu.

ej to ma być miły topik, na którym składa się życzenia życzliwe dzisiejszym jubilatom!

Gość znalezione w necie
DLA TATY- GÓRNIKA Dla mojego taty, który jest Górnikiem. Boże...... Z duszą na ramieniu codziennie idziesz harować. Po to, żebym miała wszystko, za co nie umiem nawet podziękować. Ty codziennie walcząc o życie w czarnej odchłani. Ja tu na górze miałam to za nic. Żałuję dzisiaj do bólu granic, że nie doceniałam Twojej ciężkiej pracy. Nie jestem dobrym człowiekiem. i nie potrafię przepraszać. Słowami ranię, zabijam milczeniem. Dziś chcę obiecać ci jedno, że jutro na pewno się zmienię. Teraz wyrzuty wewnętrznego głosu, który ktos kiedyś nazwał sumieniem, nie dają w spokoju odetchnąć na moment. Boże proszę nie pozwól, daj ukojenie