Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdsgsgsd

w jakim miescie lepiej - kraków czy warszawa

Polecane posty

Gość Zaq7
Wasza dyskusja jest tak prosta że aż żal d...e ściska. Nie mieszkam ani w Krakowie ani w Warszawie. Ale tu i tu mam rodzinę.Jak czytam niektóre wypowiedzi szczególnie Warszawiaka od \"iluś tam \"pokoleń no mnie zbiera na pawia. Ciekawe co to za osiągnięcie życoiwe że urodziłeś się w W-wie. Można być dobrze ustawionym człowiekiem w małym mieście i byle kim w dużym. Ty jak wynika z wypowiedzi do śmietanki towarzyskiej Warszawy nie należysz.

Jarek_84 - proooooszę zmień imię mam do tego imienia awersję:D:D a jeszcze jak masz nazwisko na K to już wogółe

do śmietanki należy tylko Jarek K bahaha

Gość lospierdolos
'Można być dobrze ustawionym człowiekiem w małym mieście i byle kim w dużym' wiec po kiego wała wala nam do miasta ?? niech siedza na swojej wsi i dadza nam spokojnie pojechac na zakupny np. :o

Gość eldespeinado
co jaruś byles w wawce i sie zgubiłes? sierota :O

Gość Zaq7
jemu chodzi tylko o studia . A poza tym dyskusja zeszła ze studiów na inne tory . Jednak teraz niemam złudzeń największe chamstwo wiocha i prostactwo gdzie w Warszafffce!!! Bllleee!!

Jarusia już spotkałam kiedyś na kafeterii i jest wyjątkowo arogancki i niesympatyczny. Obiecałam sobie, że wyprowadzę go z równowagi- jak widać stało się:D Jarku pozdrawiam serdecznie ze stolicy!

Gość kraków only kraków
jeszcze nie tak dawno miałam taki sam dylemat jak ty - wybrałam warszawę, bo posłuchałam debili, którzy powiedzieli, że w warszawie lepiej o pracę. Teraz jestem w Kraku i zarabiam o dwa razy tyle ile zarabiałam w Wawie, bez zadnych znajomosci. A warszawa to jeden wielki gnój i syf, naprawdę nie lubie tego miasta. Zarobki są równe co te w krakowie, ale ceny duzo drozsze (np. w kraku w naprawde dobrej restauracji, moja siostra gdy brała ślub płaciła 140zł za osobę; w warszawie w beznadziejnej norze kuzynka - 190) i to nie prawda ze ludzie są jacys niesympatyczni i wredni w kraku. Mysle ze wrednych i niewrednych spotyka sie wszedzie, niezaleznie gdzie jestesmy. I jeszcze jedno - znam faceta, który od 20 lat, rok w rok przyjezdza do Krakowa na wakacje, bo sie zakochał. A tutaj o to nie trudno wiec skoro masz wybrac miedzy Krk a Wawą, wybierz Kraków...zresztą widzisz 'kulturę' warszawiaków - kaza ci spierdalac:O

Gość kraków tylko mój kochany
krakó kraków. warszawa to wiocha!!! bleeeeee

Gość gość
Kraków Górą

Gość gość
ja lubie kraków, ale jak mieszkalam przez 3 lata w warszawie to prawie zbankrutowalam :/ ciezko mi bylo sie samej utrzymac, mieszkania sa mega drogie! nie ma w ogole opcji, zeby wynajac cos w miare tanio... taksówki tez mega drogie, taryfa początkowa wszedzie 8zł... masakra a za kilometr 2,80... (tak dla porównania w krakowie www.radiotaximpt.krakow.pl )

Gość gość
jezdzicie taksami? jezeli tak to wiecie jak drogo jest w wawie... ja pod tym wzgledem wole zdecydowanie krakow. www.radiotaximpt.krakow.pl/

Gość gość
ja jak jezdze to tylko z tą korporacją www.radiotaxi919.pl bo jest taniej, o wiele taniej niz na przyklad w wawie lub w innych koporacjach w krakowie ;)

Gość Laura27777777777
Ja osobiscie wolę Warszawę bo.. jakoś tak bardziej mi pasuje, ale to zalezy od konkretnego przypadku wiec ciezko mi Ci cos doradzic :) Obydwa miasta sa duze wiec zyje sie w nich podobnie. Ja jakos nie przepadam za Krakowem. tzn na wycieczkę może być, ale nie do mieszkania

Gość Laura2777777
Warszawa plusy: - łatwiej znaleźć pracę - lepsze połączenia - miasto bardziej " na luzie" w moim odczuciu, mimo wszystko jeśli chodzi o bufonów to jest ich mniej - bardziej rozwojowe miasto minusy: -droższe mieszkania do kupna czy wynajęcia - brzydsze miasto od Krakowa - większe odległości Kraków plusy: - bardzo klimatyczne miasto i ładne - trochę bliższe odległości i mniejsze korki - niższe ceny mieszkań minusy: - gorzej o pracę niż w Wawie - dużo więcej bufonów - jednak trochę miej rozwojowe miasto Podsumowując: Warszawa to miasto bardziej dla ludzi młodych, pracujących, albo szukających pracy, a Kraków bardziej dla studentów szukających wrażeń, klimatycznych miejsc itd Genaralnie ja Krakowa nie zbyt lubię tak jak pisałam

Gość gość
Ja wiele lat pracowałam na śląsku, obecnie 4lata w Krakowie i w moich oczach mimo, że Kraków piękne miasto i jest zawsze gdzie wyjść, to praca dużo mniej płatna(gastronomia)napiwki duuuzo mniejsze, ludzie bardziej gburowaci, marudni, mniej życzliwi i pomocni.

Gość unicorn_ilove
Mieszkam w Krakowie i zdecydowanie on jest lepszy. Warszawiacy to zazdrośnicy , ale nawet do pięt nam nie dochodzą...

Gość gość
Ja wolę Warszawę , jakoś ten taki specyficzny klimat Krakowa, taki powolny i turystyczny mi srednio pasuje, poza tym jakos Krakow dziala na mnie depresyjnie sama nie wiem dlaczego. nie jest to miasto dla mnie. Jedyny plus Krakowa jest za ladne zabytki i ,ze jednak jest tam troche cieplej bo to poludnie kraju

Gość bvb
Mieszkalam/studiowalam tu i tu, a obecnie nadal w krakowie. Bardzo chce sie stad wyprowadzic. Miasto (krk) bardzo ladne, mozna milo spedzic czas, mnostwo ciekawych wydarzen kultur., ale na tym koniec. Duzym minusem jest otoczenie/ludzie. Nieprzyjaznie nastawieni do obcych (spoza krk), aroganccy. Do tego jesli nie jestes stad i nie masz grupy znajomych to bedzie ci ciezko taka utworzyc. Nie mowie, ze nie jest to niemozliwe, ale zgodze sie z przedmowca, ze warszawiacy pod tym wzgledem sa bardziej przyjazni/otwarci. Sa wyjatki oczywiscie i mozna tez spotkac milych krakusow, ale one nie potwierdzaja reguly.Bywa tak, ze nawet jesli znasz kogos tutaj przelotnie latami, to poza oficjalnym "czesc" niczego wiecej sie nie spodziewaj. Jesli w ogole powiedza to czesc, bo ostatnio panuje tu taka tendecja, ze sie to czesc tez nie zawsze mowi. Moi znajomi to albo obcokrajowcy mieszkajacy tutaj albo ludzie z zewnatrz. Ostatnio znajoma (nie Polka) stwierdzila, ze krakusy nie musza sie nawet odzywac. Wystarczy na nich spojrzec, a widac, ze to ludzie stad. Cos w tym jest...

Gość ...
Dnia 4.12.2008 o 15:43, Fua napisał:

Jarku akurat Warszawa jest najlepiej skomunikownym miastem w Polsce.

Według rankingu amerykańskiego magazynu chyba forbes Kraków ma najlepszą komunikację w polsce i 9 na świecie. Wy w Warszawie macie metro i nawet do pięt nie dorastacie xd