Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdsgsgsd

w jakim miescie lepiej - kraków czy warszawa

Polecane posty

Gość gdsgsgsd

zastanawiam sie do tórego z tych miast lepiej sie wybrac na studia. Doradzicie coś? W którym lepiej?

Gość hold on
w krakowie mniej chamów podobno. ale ja wybrałam warszawę i nie żałuję.

Gość Rerekumkumma
Ja bym wybrala Warszawe ze wzgledu na latwiejsze znalezienie pracy. Zawsze mozesz sobie dorobic, w Krakowie ciezej o to. Jezeli chodzi o urok to Krakow lepszy, ale znowu w Wawie mozesz ziobaczyc jak to jest mieszkac w stolicy mozesz zobaczyc na ulicy slynne osoby. W kraku tez ale mniej.

Gość lospierdolos
wynocha z Wawy wsiochy pieprzone 😠 do krakowa won !

Gość dwa lata w wawie
Mało kto wawę lubi, ale prawda jest taka ze stolica daje znacznie więcej szans w życiu. Będąc w kraku przez 3 lata odnosiłem nieodparte wrażenie ze aby się wybić trzeba mieć znajomości, lub obracac się w pewnych kręgach. W Warszawie wystarczy być dobrym w tym co się robi żeby miec dobrą prace za dobrą kasę. Po dwóch latach spędzonych w warszawie moge obalić 3 mity które krążą o Warszawie. 1. Sensem życia przecietnego mieszkańca Warszawy nie jest praca i kraiera tylko normalne życie. W wyścigu szczurów i pędzie do kariery biorą udział ci co to lubią lub ci co nie mają praytwtnego życia. Ludzie tu normalnie żyją, wychodzą z pracy o 16 czy 17 i po godzinach rozmawiają o sprawach prywatnych a nie o karierze. 2. Mówi sie że Warszawa jest brudna i niebezpieczna. To kolejna bzdura. Przez dwa lata czestych nocnych powrotów nigdy mnie nikt nie zaczepił. Policji jest jakby więcej na ulicach. A tylu zadbanych i bezpiecznych parków nie widziałem w żadnym mieście w Polsce 3. Trzeci mit to ze warszawiacy się wywyższają. Według mnie najbardziej wywyższają się Wrocławianie, Poznanianie, oraz własnei krakusy. Warszawianie sa mili, gościnni i nie mają jakiś szczególnych uprzedzeń do innych

Gość smętna ZYZIA
Prawda. W Krakowie same snoby. Na przykład ja. Nie zapraszam do domu hołoty, bo mi zadepcze mozaiki, albo nachucha na Kossaki.

lospierdolos wynocha z Wawy wsiochy pieprzone do krakowa won ! - ty napewno nie jesteś Warszawiakiem- jesteś z tych , co przyjechali za chlebem i robią wiochę takim zachowaniem jakie ty prezentujesz:/ Wiec sam spadaj !

Gość lospierdolos
akurat jestem od trzech pokolen wiec sama spadaj :o dosc mam wiejskich dziewczynek i chlopcow ktorzy psuja opinie mojemu pieknemu miastu 😠

Gość kraków jest bardziej wsiowy
ale ogólnie to obydwa te miasta nadają się do życia, oprócz nich jeszcze Wrocek, może Trójmiasto i to praktycznie wszystko. cała reszta to slumsy, wsie i pipidówy gdzie psy szczekają dupami...nie polecam szczególnie Katowic bo to prawdziwa katownia i menelstwo + wyjątkowo brzydkie miasto.

Twój poziom wypowiedzi Drogi Warszawiaku jest żenujaco niski. Za takich jak Ty muszę sie wstydzić, kiedy przyznaję się ze jestem z Warszawy. Warszawianka od zawsze.

Gość dwa lata w wawie
Mozesz być warszawianką / warszawiakiem od 20 pokoleń ale nei zwlania sie to z posiadania kultury na określonym poziomie. Można być mieszkańcem Warszawty od dwóch lat jak ja i poznać to miasto i je pokochać. A można tez być od 5 pokoleń i zachowywać się jak zwykły burak , albo jakiś łysy kibol Legii. To nie pokolenia wpływają na naszą kulturę i wartosć tylko nasze wychowanie jakie wynosimy z domu

Gość poczochraniec
niecierpie krakowa :O oblesne i smutne miasto zdecydowanie przereklamowane :O

Gość lospierdolos
znizam sie do waszego poziomu wiesniaczki bo w przeciwnym razie moglobyscie nie wiedziec o czym pisze :o:P a ty warszawianko od zawsze zastanow sie czemu do pracy jezdzisz czasem i 2 h :o albo odpowiem...bo wsiochy dorobily sie w naszym miescie aut i korkuja nasze sliczne ulice :o

Gość pilotka nie pitol
pełno cepów w Kraku też jest, jak sie wislacy z craxą żną nożami i gonia po przejściach to co to niby jest? happening? Jeszcze co istotne w Kraku brzydsze dziewczyny - sporo garbatych nosów tam :), w Wawce znowu dziewczyny i kobiety bardzo szybkie i bezpośrednie, co do piekna Kraka to nie jest źle ale tez bez przesady jakby ten ryneczek zniknął to czym byście się chwalili? W wawie jest też sporo ładnych miejśc choc centrum bez wyrazu i tak jest Wawa postrzegana...

To nie pokolenia wpływają na naszą kulturę i wartosć tylko nasze wychowanie jakie wynosimy z domu ---------> czytaj ze zrozumieniem. nikt tu nie pisze, czy pokolenie wpływa na naszą kulturę! Pokolenie wpływa na to ,czy jest ktoś rodowitym mieszkańcem Warszawy/innego miasta czy też nie.

Gość eldespeinado
w kraku sa drętwi , napuszeni ludzie :O kazde miasto ma jakis klimat...ten ktory panuje w kraku przyprawia mnie o mdłości :O :O

Gość lospierdolos
zarowa...moze zaciazylas juz :P🖐️ nie dyskutujemy tu o kulturze tylko o miescie :o

---------->lospierdolos Co do korków to masz rację - chociaż jakoś już do nich przywykłam i nie wyobrażam sobie zeby ich nie było:D Ale drogi Warszawiaku od 2 pokoleń- zasze do Warszawy przyjeżdzali ludzie do szkół/ do pracy/ czy też w poszukiwaniu szcześcia i żaden bunt tego nie zmieni. Nie zieję do ludzi przyjezdnych arogancją - bo mam inne problemy na głowie;) Aczkolwiek czasami zdarza mi sie jeździć MZK- no i smród popitych robotników jest przeraźliwy, a jeszcze jak wychodzi to cie taki pchnie, spluje pod nogi:/ Jedenie takie sytuacje mnie wytracają z równowagi:D

Aha - jak do Warszawy to tylko na Pragę:)

Jarku akurat Warszawa jest najlepiej skomunikownym miastem w Polsce.

tak mamy metro- tylko nie wszyscy sie mieszczą do wagonów:D