Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ladyyy86

Obwisły biust

Polecane posty

Gość Ladyyy86

Witam serdecznie. Potrzebuje pomocy fachowca;D Otuż na sylwestra ubieram sukienke bez pleców i nie wiem jaki stanik wybrać 1. Taki sylikonowy bez ramiączek i pasków 2. Taki zwykły z sylikonowymi ramiączkami i paskami Mam troche obwisły biust i nie wiem czy ten 1 podnosi bo nigdy takiego nie miałam

Pierwszy na pewno nie podnosi, bo biust się trzyma na obwodzie stanika - a toto przecież obwodu nie ma ;) Nie możesz kupić zwykłego z odpinanymi ramiączkami (i całkiem je odpiąć bo takie silikonowe to niespecjalnie wyglądają na skórze...)?

Gość Ladyyy86
Ale jeżeli poodpinam to biust będzie mi wisiał

Gość haniuta65
nie? stanik musi sie trzmac na obwodzie! widocznie kupujesz za luzne. kup mniejszy i z silikonowymi paseczkami od spodu wtedy na pewno bedzie sie trzymał. atlantic ma takie czarne białe i beżowe obowd mierzy sie na duzym wdechu i na bardzo ciasno

Może zacznijmy od tego, czy nosisz staniki we właściwym rozmiarze? ;) Jaki obwód i jaką miseczkę kupujesz przy jakich wymiarach (pod biustem mierzysz ściśle i na wydechu, w biuście luźno)? Bo to podstawa trzymania każdego stanika, czy z ramiączkami czy bez :) Staniki bezramiączkowe są w większości usztywniane, więc mają własny kształt i nie tak łatwo poddają się widzimisię piersi ;) Poza tym niektóre mają w górnej części miseczki taśmę silikonową (chyba np. Panache Special Occasions taką ma), która dodatkowo powinna nadawać formę. Tu masz przykładową o bez ramiączkowcu dziewczyny karmiącej z dość miękkim biustem, o wymiarach ok. 77/101 (czyli brytyjskie 70G, polskie 70J): http://tiny.pl/6rl2 Choć muszę przyznać, że chyba każdy biust, niezależnie od jego jędrności, w bezramiączkowcu będzie wyglądał nieco inaczej niż w staniku z ramiączkami. Te 10% siły kształtującej się jednak traci... Ale spróbować zawsze warto :)

Gość Ladyyy86
Tzn w biuście mam 85, a pod biustem 64. Najczęściej kupuje biustonosze na oko ponieważ mieszkam w małym mieście i tu nie ma a, b, c, d... Co sklep to inna rozmiarówka

Gość haniuta65
to kup przez internet;] best bra ci pomoze;] powie ci jakis masz dokładnie rozmiar bo jest cudotwórczynią:)

Ojoj... to się nie dziwię, że się boisz, że się na Tobie bezramiączkowiec nie utrzyma. I że Twój biust traci kształt :( Dla Ciebie nawet obwód 70 jest za szeroki, powinnaś nosić staniki w rozmiarze 60E. Ewentualnie bardzo ściśliwe 65D. I właśnie mówiąc o ściśliwych zaproponowałabym Ci z bezramiączkowców ten La Senzy: http://tiny.pl/6r8h W nim możesz spokojnie zamówić 65DD, bo la Senze mają raczej mniejsze miseczki niż norma. I są ciasne :) Cenowo też warto, bo w promocji są dwa staniki danego typu za 20 funtów :)

best bra dobrze, że jesteś bo mam pytanko i mam nadzieje, ze mi pomożesz :), prosze :) jak to jest z tymi biustonoszami i rozmiarami. czytałam wynikliwie i oglądałam twoją stronkę i oczywiście wyszło, ze mam źle dobrany biustonosz. przy wymiarach 90/68 kupuję z rguły 75c, zdarza mi się też kupić 70d, ale....... o ile w c75 biust wygląda ok [ba, ładnie wygląda i jest mi wygodnie w tym rozmiarze], o tyle w d70 jest splaskany jak dwa naleśniki i ciasno mi w nim :D jakby mnie normalnie w zborje wbili. a wedlug Ciebie jaki rozmiar powinnam nosić? i dlaczego w c75 wygląda dobrze, a w d70 koszmarnie [jakbym miała dużo mniejszy biust niż w rzeczywistościi do tego splaskany]??

Hej :) Powodem tego, że w 75C wyglądasz lepiej niż w 70D może być np. to, że nie jesteś „tabelkowa” i potrzebujesz większej miseczki niż wynika z przelicznika (ta w 75C ma trochę większą objętość). Za tym by szła inna głębokość miseczki i szerokość fiszbin. Ale... oba staniki są na Ciebie za luźne w obwodzie i mogę przypuszczać, że do tej ewentualnej za małej miseczki dołącza się jeszcze uczucie ciasności gdy biust wyślizguje się dołem czy na boki. Przy 75 ma na to więcej miejsca (a raczej ogólnie wisi nie podtrzymany) więc czujesz się swobodnie. Tyle teoretyzowania, bo jako, że oba rozmiary są niedopasowane to trudno cokolwiek wyrokować ;) Poza tym co się dzieje i jak się czujesz jak każdy z tych staników założysz poprawnie, skracając ramiączka i wygarniając solidnie biust spod pach, o tak: http://tnij.org/buy4 (najlepiej przyciskając jedną ręką fiszbinę do ciała żeby zaimitować ścisły obwód). Biust nie bułkuje górą czy pod pachami? Dalej ciasno? Bo w to, że przy byle ruchu zapięcie Ci się podnosi (i/albo stanik wjeżdża z przodu na piersi czy spadają ramiączka) to nie wątpię ;) Przechodząc do konkretów: przy wymiarach 68/90 wypadałoby Ci mierzyć brytyjskie 60FF a polskie 60I (I jak Irena). To dopiero w takich rozmiarach zobaczysz, co to znaczy ładnie wyglądający i nie splaskany biust (a na 75C więcej nie spojrzysz) :D

bardzo Ci dziekuję best bra, rzeczywiście \'pod pachami\' biust nie jest zakryty i ramiączka czasem spadają. takiego rozmiaru o jakim piszesz nie widziałam nigdy w żadnym sklepie, będę musiala dobrze poszukać :) szczerze mówiąc to mam nawet proble z 70d. jeszcze raz bardzo dziękuje :)

Gość Ladyyy86
best_bra a ten z la Senze to mam zamówić przez internet bo nigdy tam nie kupowałam i sie nie znam:(

Gość taki sobie wredniak
nie mam obwisłego co prawda ale dobrze dobrany biustonosz temu zapobiega ;)