Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EMKAKME

Baby Design TINY czy WALKER? Pliiiis pomóżcie bo zwariuje.

Polecane posty

Gość EMKAKME

WALKER http://www.allegro.pl/item494045367_likwidacja_sklepu_walker_baby_design_folia_oslonk.html TINY http://www.allegro.pl/item488071329_baby_design_tiny_superlekki_i_maly_2008.html Podałam linki, ale szczerze powiem, że wolałabym wypowiedzi mam, które mają osobiste doświadczenie z tymi wózkami, a nie tylko zobaczą je tutaj i powiedzą, który się bardziej podoba.

Gość EMKAKME
No weźcie.

Gość wozek
walker ja taki mam i polecam

Gość EMKAKME
Powiem szczerze, że zależy mi na lekkim wózku bo mam dość ciężkie dziecko:) Musi też dobrze się znosić z trzeciego piętra:o (niestety). Byłam dziś w sklepie i te dwa wózki zwróciły moją uwagę. Przymierzyłam nawet do nich dziecko, ale wiecie jak to jest w sklepie - wózek jest nowy, niby wszystko pięknie, a ja chcę wiedzieć co dalej - czy nic się z nim nie robi, nie psuje się szybko itd:)

Gość EMKAKME
Dwa głosy za i to bez powiedzenia dlaczego to trochę mało:P No proszę Was - nie chcę znowu złego zakupu dokonać.

Gość hhjkhkjhkh
zdecydowanie wolker, jak dla mnie znacznie poreczniejszy duzo osob go ma, wiec az taki zly nie jest

znam jeden i drugi wózek /walkera miałam po pół roku sprzedałam bo się wkurzałam na niego/ walker ma tackę, która mnie wkurzała, by złożyć wózek trzeba było te tacki odczepiać i pilnować, inaczej wózek nie złoży się, nie wiem jak teraz, ja go kupowałam 2 lata temu, pod naciskiem rączka jakby się uginała. tiny natomiast /ma moja koleżanka, ma już drugi, bo pierwszy zużyła na maksa/ jest lżejszy, składa się razem barierką. jest leciutki i chyba teraz na niego się skuszę wiosną. aha mnie wkurzała ta tacka bo jak mała chciała wyjść to musiałam ją odczepiać całą :(

Gość EMKAKME
Kurcze mnie dziś Pani w sklepie pokazała jak się składają oba wózki i ten WALKER normalnie się złożył bez odpinania czegokolwiek:) To fakt, tacka jest taka, że trzeba ją całą wypiąć żeby wyjąć dziecko, ale to chyba jak każda tacka:) ... czy nie? Właściwie to szukam informacji takich dogłębniejszych o tym właśnie wózku bo jak posadziłam (niespełna rocznego) synka w TINY to mu nogi wisiały (od kolan były poza wózkiem), więc jak tu dziecko położyć na płasko? - ze zgiętymi nogami?:o Wiadomo, że później to już ze zgiętymi kolankami będzie jeździł ale póki co jeszcze nie. A w tym WALKER wystają tylko buciki:) Mam bardzo długie dziecko jak na swój wiek hehe :D

Gość EMKAKME
No właśnie na podniesionym już podnóżku nóżki wystawały mu od kolan:o Wychodzi z tego, że siedzisko jest bardzo płytkie. Plusem jest tylko wysokie oparcie i to, że jest lekki - choć 2 kilo dużej różnicy nie robią chyba. szczęśliwa mamo: a czemu wkurzałaś się na WALKERa?

Gość EMKAKME
No i jeszcze jedno co jest fajne w WALKERze to to, że tą miękką podkładkę na której dziecko siedzi (powiedzmy, że jest zimowa), można zdjąć na lato, żeby dziecko się nie pociło, a pod spodem i tak jest w miarę mięciutkie obicie. Wracając do tacki to uważam, że też jest przydatna bo starszemu dziecku zawsze można tam postawić już kubeczek czy coś, a i mama ma swoją tackę przy rączce. Ja wystosowałam swoje pytanie, żeby się dowiedzieć bardziej o takiej funkcjonalności a co dzień i o tym jak szybko i czy bardzo się niszczy ten wózek. Np. czy nie opada - czy nagle nie okaże się, że jest 20 cm niższy? Bo technicznych parametrów to mi Pani wyłożyła od cholery:)

ten walker właśnie mi ciut opadał, rączka nie była dość stabilna, być może teraz jest inaczej, tacka jak widzę teraz też ma inny wygląd niż moja, i na przykład w mojej w tym otworze nie mieściła się buteleczka z piciem ani kubeczek /avent/. ten wózek /ciut nowszą wersję/ ma moja koleżanka też to ona tackę odpięła bo też ją wkurzała. a mój stary wózek walker sprzedałam i ta koleżanka do dzisiaj nim jeździ, ale jej córeczka często zjeżdża i nie siedzi prosto /ma rok i 2 miesiące/. ja na dzień dzisiejszy bym tego wózka nie kupiła, ale to tylko moje odczucie tego wózka.

Gość EMKAKME
A masz jakiś, który z całą odpowiedzialnością mogłabyś polecić?

Gość morhweopruhw4ry
jak mozna pytac o całkowite polecanie komukolwiek wozka czy innych produktow skoro kazda mama ma inny gust i inne oczekiwania ? przeciez jeden poleci np coneco traper a inny powie ze to beznadziejny wozek.Tak samo z imieniem-nie ma takiego co by sie kazdemu podobało.zawsze znajdzie sie ktos kto powie ze okropne.

Mam TINY. Jak dla mnie jest fajny, choć ma też wady. Zalety: leciutki, bardzo zwrotny, regulowany podnóżek, zgrabny, łatwo sie składa, pojemny kosz na zakupy. Wady: dla mnie minusem jest tylko ochronka na nogi, jest na rzepy, wiec jak dziecko będzie starsze to może odpinać tą osłonę. ale moim zdajniem plusy przeważają nad minusami. Ja polecam.

Gość 1oodentka
Hej i co jakie wózek w końcu wybrałaś? Mam ten sam problem, córcia ma 1,5 roku i chciałam cos lekikego na wiosnę kupić, bo tamten co mam nie fajny już.