Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto to wie

kto to wie pilne

Polecane posty

Gość kto to wie

co jest powodem ze lekarze wkladaja pacjentowi rure przez ktora ma oddychac. czy to cos wziazane z krtania czy jakims rakiem. prosze o odpowiedzkto sie na tym zna

Gość brak the dawnnn
przy operacjach najczesciej..

powodem jest niewydolnosc oddechowa lub bezdech, a przyczyn tego jest wiele

Gość n b
nic zwiazanego z rakiem poprostu problemy z oddychaniem ja po operacji mialam rure puszczona przez nos do gardla,,masakra ale Bogu dzieki zyje

Chyba nie chodzi o intubację. :) Moim zdaniem, to rurka która umożliwia oddychanie osobom, które mają usuniętą krtań przy raku.

Gość kto to wie
rura nie jest puszczona przez nos tylko przez dziórke w gardle. czy tak juz zostanie czyzby to byl raz. dodam ze objawem byl cały czas kaszel i chrypka

Jeżeli usunięto krtań, to rurka zostanie na zawsze, inaczej nie można oddychać. Trzeba się też nauczyć mówić. Tyle wiem z obserwacji, absolutnie nie mam fachowej wiedzy.

Gość kto to wie
dzieki wam teraz juz dam sobie rady wpisze w googlach rak ktrani chcialem tylko wiedziec co to takiego moze byc

a no to juz teraz wiem o co ci chodzilo, chodzilo ci o tracheostomie, myslalam ze chodzi ci o rurke intubayjna wprowadzana przez usta musztarda ma racje najczesciej chociaz nie tylko, tracheostomie maja pacjenci po usunieciu krtani z powodu nowotworu