Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamelia czarno czerwona

******I PIERDUT******

Polecane posty

Oj Serum :( No nie zazdroszczę gęstej atmosfery w domu. Ja muszę się przyznać, że mój szwagier jest myśliwym ..... I jego ojciec też ... Ale oni to tacy myśliwi nie tylko do strzelania. Pilnują lasów i kłusownikow, przestrzegają terminów i wszelkich regulaminów, dokarmiają zwierzęta zimą itp. A jak już wybierają sie na polowanie to często-gęsto wracają bez zdobyczy :P Czasami się śmieję, ze mają poprostu wymówkę, żeby sie żonom z domu wyrwać :P Ojciec szwagra może godzinami opowiadać o swoich wieloletnich przygodach- słucha sie tego jak bajkę, a czasami zastanawiam sie wręcz ile w tym jest prawdy, a ile fantazji :P Z tego co wiem to kandydat na myśliwego musi najpierw spełnić sporo warunkow - np. uzbieranie pokaźnej ilości żołędzi, kasztanów itp. , pełnienie funkcji naganiacza, przetrwać okres próbny. A i tak nie każdy chętny zostaje przyjęty do grona myśliwych, np. z powodu cech charakteru. Jest wiec szansa, że się taki chętny prędzej zniechęci niż dotrwa :P Kicia :) trzeba czasami pogadać z kimś inteligentnym 👄 Ja też czasami gadam sama do siebie :P A co do mężowskich pasji .... mój osobisty jest w trakcie robienia licencji pilota :P I zakupił już nawet sobie ultralajta :O Jakby mu już paralotnia nie wystarczała :O

hello robaczki ❤️ wiec moje samopoczucie dzis jest fatalne, wiec o nim nie będę pisać:( jak czytam rozkręciła się dyskusja na temat dzikich zwierzątek, ja lubie dziczyzna ale osobiście żadnego zwierzątka nie zabiłam i nie mam zamiaru tego zrobić, ale ktoś to musi robić :( niestety, tak jak pisała Majka myśliwi to nie tylko bezmyślni mordercy zwierząt ale także opiekunowie w czasie zim i oczywiście kłusowników , którzy wyrządzają najwięcej szkód, tu nie będę przytaczała przykładów , a widziałam ich wiele bo mieszkam w sąsiedztwie dużych lasów, Serum, nie zazdroszczę ci sytuacji, może to tylko chwilowa fascynacja

Kicia , mi sie waga zepsuła myślałam że to baterie , ale niestety chyba nie:(, wiec sie nie ważę, wiem ze za dużo ważę bo ubranie niestety tak dużo rozciągnąć sie nie mogą ale jakoś nie mam siły z tym walczyć , a właśnie gdzie reszta :P,

Kicia :) żeby nie było :P NICK***** WIEK****WZROST**WAGA WYJŚC.******JEST****CEL1*** MARZENIE KICIA______37_____172________72_________72_____67_____64 MAJKA_____41______162_______64,5________64_____60_____57 DO2DO____32______152_______70-69______????_____60______55 SERUM ____43 _____160 ________78_______ 71______ 65_____ 60 DONIA_____33______173_______83________83_______75_____66 Ja wkleiłam tabelkę, a teraz wasza kolej - nanoście zmiany :P

A tak w ogóle to na nocce kwitnę :O Kawy mi tylko nie proponujcie, bo już wiecej dziś nie przyjmę :P

Jedyna pociecha z nocki to to, że w dzień bez ograniczeń mogę się właśnie kafffki ożłopać :) Ale jak się okazuje i ta przyjemność ma swoje granice .... Kolejną chyba bym już oddawała :P

W akademickiej stołówce rozmawia trzech studentów. - Ja Sylwestra spedziłem na "Kanarach". Mówię wam, super laseczki, kąpiel w morzu, drinki z parasolkami, cudo - zagaja pierwszy. - A ja - przechwala się drugi - byłem w Alpach. Narty, dziewczyny zarumienione od mrozu, grzane wino do łóżka, coś wspaniałego. - A co ty robiłeś? - pytają trzeciego. - A ja siedziałem razem z wami w pokoju, tylko nie paliłem tego gó*na. Mężowi zaginęła żona. Kamień w wodę! On szaleje: wydzwania na policję, pogotowie, szuka po szpitalach, dręczy rodzinę i znajomych - NIC! Po dwóch dniach usilnych poszukiwań wpada do domu i... słyszy jakiś hałas w kuchni. Zagląda i widzi, że żona krząta się przygotowując mnóstwo kanapek... - Kochanie, ja od zmysłów odchodzę, co się stało, gdzie byłaś, pół miasta cię szuka! - Ach, skarbie, nie uwierzysz co mi się przytrafiło: porwało mnie paru facetów, zawiozło "na chatę", a tam przymusili do seksu: orgie, seks w pojedynkę, dwójkami, trójkami, grupowy, pozycje takie, siakie, z przodu, z tyłu, afrodyzjaki, gadżety, no mówię ci - koszmar! I tak przez cały tydzień! - Zaraz, zaraz, skarbie, jaki tydzień? Przecież nie było cię dwa dni? - No tak, ale ja tylko wpadłam na chwilę po kanapki!

Dziewczyny w laptopie poleciał mi zasilacz nowy 350 zł :( juz zamówiony bez kompa jak bez ręki :( młody do czwartku ma zwolnienie i zapalenie gardła więc o stacjonarnym moge zapomniec bo jest tylko do grania teraz pisze z chłopa laptopa :) ale i mnie dopadło gardła nie czuję jak bym gwoździe i pierze miała :( Na wselu było zajebiście i wytańcowałam się za wszystkie czasy buzioleeeeeeeeeeeee👄

Wstawamy Skarby, wstawaaaaamyyyy :) Otwieramy prawe oczko.... I lewe oczko.... i zaczynamy nowy dzień :) Znaczy wy zaczynacie, bo ja mam zamiar pospać :P Tylko jeszcze dzieciory do szkoły wyprawię, a potem cała chata moja :)

hej laski❤️ dzis dzień zapowiada sie słonecznie , ja wstałam z bólem głowy ale mam nadzieje że powoli mi przejdzie pije kawe i czytam co napisaliście, do2do,❤️ tylko po zazdrościć wesela tzn zabawy, ja juz dawno się nigdzie nie bawiłam :(, a co do gardła to może to alergiczne, dość często chorujecie, majka❤️ nocek ci nie zazdroszczę ale tych dni po nockach, kiedy możesz tak bezkarnie sobie spać, choć pewnie tylko tak sie mówi a w domu tyle pracy i jeszcze zakupy a gdzie reszta:P:P:P a co do tabelki, to ja na razie nie mam sie jak ważyć wiec sie nie wpisze, ale obiecuje że do was niedługo dołączę i będę dietować i ćwiczyć i mam nadzieje że mi pomożecie:)

NICK***** WIEK****WZROST**WAGA WYJŚC.******JEST****CEL1*** MARZENIE KICIA______37_____172________72_________70_____67_____64 MAJKA_____41______162_______64,5________64_____60_____57 DO2DO____32______152_______70-69______????_____60______55 SERUM ____43 _____160 ________78_______ 71______ 65_____ 60 DONIA_____33______173_______83________83_______75_____66 cień dopry :P MAJKA , żeby nie było to ja mała zmianę wprowadzam ;) w sob przed imprezą się ważyłam, fakt że to było popołudniu i w ciuchach, ale było! DO2DO wy faktycznie nie za często chorujecie? ❤️ a u nas przerwa :( zaczął padać deszcz, zimno... babie lato poszło od nas precz :( szkoda. może jeszcze wróci ;) muszę się zebrać i coś robić, ale nie mam siły. leń mi nie pozwala :P TIJA! wróć! ma ktoś wieści od niej?

jak ja marze o zaszyciu gdzieś w lesie, gdzie tylko ja i las ciepło, cicho i spokojnie, kominek wieczorem i cisza, w robocie znów chcą mi ciśnienie podnieść, na razie gadają za plecami, czekam aż to dojdzie do mnie, znają moją reakcje wiec się pewnie boja, lenie śmierdzące, nawet podstawowych rzeczy zapamiętać im się nie chce, tylko się wysługują teraz koniec,

właśnie zapisałam siebie i męża na głosowanie, trzeba iść głosować może się coś w końcu zmieni, zawsze można mieć taką nadzieje, ciekawe kto wygrał te 50 mln :P

NICK***** WIEK****WZROST**WAGA WYJŚC.******JEST****CEL1*** MARZENIE KICIA______37_____172________72_________70_____67_____64 MAJKA_____41______162_______64,5________64_____60_____57 DO2DO____32______152_______70-69______????_____60______55 SERUM ____43 _____160 ________78_______ 71______ 65_____ 60 DONIA_____33______173_______83________83_______75_____66< br ABS_______37_______164______ ??________?? _______ 58_____55< :D, wpisze wagę jak ja naprawie :P

Abs :) Dni po nockach faktycznie bezcenne (szczególnie, że w zeszłym roku tego nie było :P ), ale za to popierdolonych sąsiadów mogę oddać :O nawet dopłacę :P Jeden mój taki postanowił od rana drzewo sobie ciąć (latem robili to średnio 3-4 razy w tygodniu od 7.30 :O). A że ja na parterze mieszkam...... No w każdym razie od dawna po moim spaniu 😭 Siedzę, siedzę i motywuję się, żeby szałera jakiegoś pobudzającego zrobić. I tak myślę sobie, ze jak jeszcze kilka godzin posiedzę, to zrobi się stosowna pora na wieczorną oblucję :P Się od razu i czas i wodę zaoszczędzi :P Kicia :) szczęściaro .... ja nawet bez ubrania na wagę nie wchodzę :O Mam znowu fazę słodyczową 😭 Fakt, przed @ jestem .... jakieś 2 tygodnie przed :P

Jeszcze dycham :o dzisiaj kaszel juz mokry ale dalej meczy diagnoza zapalenie gardla :O u mnie to falowo rodzice młody ( u mlodego w szkole też polowa szkoly juz chora) a dzisiaj juz mój luby kaszle :( Co do alergi to jestem alergikiem ale to ewidentnie nałykanie sie zimnego powietrza bo kiecka z dekoldem człowiek spocony i na chwile na powietrze a tam az para z geby leciała no ale jak człowiek znieczulony to i fantazja ułańska :p:) to ma za swoje :Dbuziolki kochane 👄 zmykam do wyra❤️👄❤️

Do2do :) może to zabrzmi jak reklama:P ale bierzecie rutinoscorbin ? Na moją rodzinę to dziala niezawodnie. W sezonie jesienno-zimowo-wiosennym daję dzieciakom do kilku razy w tygodniu profilaktycznie, a jak coś sie zaczyna to nawet kilka razy dziennie i poważniejsze choroby nas omijają. Nie powiem - katary, kaszle, lekkie przeziębienia są, ale tylko takie tam, bez konieczności zamykania się w domu.

dziewczyny, która ma dziecko w 2 gimnazjum, tzn młodzież, chodzi mi o wykaz lektur, wiem ze mogę znaleźć w necie ale są rozbieżności, sama nie wiem ile jest ich obowiązkowych, syn ma taką nauczycielkę że trzeba ją pilnować aby zrobiła program , bo podobno wiedzę ma ale uczyć nie specjalnie jej się chce , wiec chcę przypilnować aby robiła jak należy, bo jak wrócimy do kraju to skończą się przelewki i zacznie się wtedy histeria jak będzie miał całe gimnazjum w plecy a LO do którego zamierza pójść nie będą się pieścić szczególnie że pewnie wybierze klasę humanistyczną, szukam a necie programu klasy 2 gimnazjum, ale nie ma nic konkretnego albo nie umiem znaleźć,

joł laleczki❤️ Stęskniłam się za Wami:D A ja podobnie jak ABS nie przepadam za swoją pracą, tym bardziej, że wszyscy których lubiłam zwolnili się z niej...ostatnia koleżanka mi poszła precz:O Chyba zacznę czegoś innego szukać... Serum🌻 współczuję atmosfery w domu...martwi mnie to co piszesz:O że nie lubisz swojego życia:O:O:O Kicia, Majka, ABS, Mafinka, Mycha, Myszka, Cudnie, zaginiona Tija (tęsknię), Mama, Donia....❤️👄🌻 ❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻❤️👄🌻

Abs :) nie ma raczej czegoś takiego jak program dla konkretnej klasy. W Polsce szkoły muszą realizować podstawę programową, czyli że tak powiem wykaz treści, ktore uczeń ma opanować na określonym etapie z poszczególnych przedmiotów. Na tej podstawie nauczyciele opracowują szczegółowe wymagania do swoich przedmiotow i wymagania na poszczególne oceny. No i wybierają podręczniki, na których będą pracować. W praktyce ogólnie mówiąc wygląda to tak, że każdy nauczyciel dopiera sobie podręczniki, które muszą być zgodne z wymaganiami, paragrafami ministerstwa i zatwierdzone przez radę. Oczywiscie w poszczególnych szkołach pracują zazwyczaj na tych samych podręcznikach przez kilka lat (chyba, ze są uaktualnienia jakieś w danym wydawnictwie), ale mogą być różnice między różnymi szkołami. A na zakończenie :P dodam, że mój synuś jest właśnie w II gimnazjum , więc pytaj czego potrzebujesz :) Chcesz konkretny wykaz podręczników z autorami ?

Istnieją kobiety, które nie są piękne, lecz tylko tak wyglądają." Karl Kraus,

nie wiem po co to wkleiłam, ale sie stało:O, a co do szkoły to ja wiem że tak jest, ale pewne jest jakiś program, są jakieś lektury, mój syn w tamtym roku przeczytał ze 3 szt, wiec mnie zaczyna to niepokoić, ze będzie miał braki, jak pamiętam to w szkole lektura goniła lekturę i jeszcze wiersze i inne opracowania, było dużo programu, pani ma mu dać wykaz lektur, ale jak znów będą 3 lub 4 to oczywiście muszę mieć jakąś podstawę iż w gimnazjach maja więcej i ona musi robić ten sam program co w Polsce, bo my wrócimy i to do LO, i musi sobie dać radę, zaczynam się denerwować że może być ciężko, i jak nie osiągnie dobrego poziomu to nie dostanie sie tam gdzie chce, może nie on co ja, ale on jeszcze nie wie czego chce wiec wiadomo jak to jest dzieckiem trzeba pokierować, i lepiej myśleć na zapas, mąż oczywiście twierdzi ze gdzieś się zawsze dostanie, i sobie poradzi najwyżej będzie miał korepetycje , ale dla mnie gdzieś!!!, to mało mnie przekonuje, choć ma jeszcze 2 lata, to wiem że to szybko minie i potem może już nie nadrobić,

ABS ,a ja zacytuje zupełne przeciwieństwo do twojego cytatu. "Nie ma Kobiet brzydkich,są kobiety tylko zaniedbane"Coco Chanel Hej jeszcze żyję ........mój M jest na etapie "słodzenia" ale ja jestem jak głaz nie ugięta co do swoich racji i przekonań .......wczoraj konkretnie przedstawiłam jakie podejmę działania jeśli on nadal ,bądź jednak przystąpi do tego morderczego procederu ........otóż ....tak jak już pisałam zgłaszam sie jako wolontariuszka do Animals lub do Towarzystwa Opieka nad Zwierzętami i będę jeździć nawet po całej Polsce i ratować zwierzęta( kosztem czasu ,pracy,domu i jego) no iiiii zrobię sobie tatuaż na ramieniu .......wiecie jaki ?! DARZ BÓR ....... a jeśli będzie trzeba ( to mam dość duże plecy i starczy na cały hymn Stajemy dziś razem zbratani, Jak jeden mąż jak jeden mur, Obronie puszcz i kniei oddani, Od morza fal, do szczytów gór; My borów włodarze Stajem przy sztandarze. Darz Bór! tak hasło brzmi, Gra hejnał chór - Darz Bór! Darz Bór! Do pracy więc w zgodnej gromadzie, Bo wielki trud bo pilny czas, Wspierajmy się w znoju i radzie, My Leśna Brać o polski las; My borów włodarze Stajem przy sztandarze. Darz Bór! tak hasło brzmi, Gra hejnał chór - Darz Bór! Darz Bór! I tym sposobem co dnia nie dam mu zapomnieć jakie świństwo mi zrobił znając mój stosunek do polowań i mordowania zwierząt. Stwierdził ,że sie oszpecę i głupio będę wyglądać ,odparłam ,ze dla każdego co inne jest głupiego ......jak dla mnie to on głupio będzie wyglądał w tym zielonym ubranku. Moje dziecię wraca w niedzielę juuupppiii. Postanowiłam upiec dwa ciasta ,ale przyznaję sie bez bicie już bardzoooo dawno nie piekłam .....wybrałam takie przepisy i już kupiłam produkty....może któraś piekła ??? i wprowadzała ulepszenia. http://mojewypieki.blox.pl/2011/07/Aksamitny-czekoladowy-sernik-z-wisniami-na-zimno.html http://mojewypieki.blox.pl/2006/12/Cycki-Murzynki.html Dziadek......mnie też to martwi ,ale taka jest prawda :( długo myślałam nad tym moim przygnębieniem -dołem ,szukałam przyczyny w sobie ,bo nie miałam konkretnej odpowiedzi co jest powodem???? ( nawet teraz kiedy nawet mam małe sukcesy na wadze) to też nie poprawiało mi humoru........odbyłam mnóstwo rozmów z m czasem burzliwych i doszłam do wniosku ,ze takie życie jakie prowadzimy jest dla mnie udręką.......Tak naprawdę nigdy sie nie pogodziłam z tym ,ze mam dziecko nie uleczalnie chore, wiem ,ze żyje z tą chorobą już 21 l i tej "cholery" nie widać ,a robi swoje ( w ciągu ostatniego roku cztery operacje oczu) a co dalej ???? Nikt kto nie ma takiego obciążenie nie zrozumie. A jest jeszcze parę rzeczy na dokładkę ( wiem ,że z tego żyję i mam sie super dobrze materialnie) ale my pracujemy 6 dni w tyg. 24 h (produkcja) i to jeszcze pod samym domem ( moze i tu działa przysłowie "Pańskie oko konia tuczy" ale wiecie jaki to obowiązek. A co do relacji małżeńsko-partnerskich też coś by sie znalazło jak to w przypadku 90% par. Ufffff ,ale se popisałam .........można pominąć i nie czytać ,ale chyba powinnam to zdanie napisać na początku:-(

Serum🌻 obawiam się, że nie poczujesz się lepiej dopóki nie nauczysz sie egoizmu:O i nie zaczniesz myśleć o sobie. Z chorobą syna nie ma co dyskutować i walczyć, bo to jest coś czego zmienić się nie da. Pozostaje chyba się z nią pogodzić i z góry przepraszam za to co napisałam...nawet nie próbuję udawać, że wiem co czujesz:( I że wiem, jak to cholernie boli... Natomiast co do reszty;) Naucz się być egoistką:P

KAWA (_)>(_)>(_)> chyba tyle wystarczy? i tak tu mało zagląda więc spoko. U mnie dzień przywitał sie słoneczkiem(wczoraj była okropna mgła) Coś dzisiaj uskrzydlona jestem :classic_cool: (aż strach pomyśleć jak sie to może skończyć) Dziadek powiadasz ....egoizmu sie nauczyć ...hummm to by sie rodzina zdziwiła :-D .

SERUM podobno na naukę nigdy nie jest za późno, więc do dzieła! zabieram jedną kawkę 👄 a u mnie wczoraj po porannym deszczyku wyszło słońce i wróciło babie lato, poszłam pospacerować po parku, nazbierałam kasztanów, trochę pięknych czerwonych liści. Czy wiecie co to takiego deszcz kasztanów? :D mój park w 90% składa się z kasztanów. W ogóle w Kijowie jest ich bardzo dużo, to taki symbol miasta. i wczoraj jak łaziłam po parku, zaczął wiać silny wiatr. Jakie jaja, no po prostu deszcz kasztanów :D trzymałam się na głowę, żeby mnie żaden nie trafił i tak mi się śmiać chciało :D ale dziś niestety od rana deszcz, cimno , zimno... :( no trudno, to w końcu jesień.

Witam :) a u mnie złota polska jesień :) Kicia :) Uważaj na te spadające kasztany, bo jeszcze jakiś nowy pomysł nabiją ci do głowy :P Serum :) no niezłe masz plany ! Czy jesteś pewna, że wytrwasz we wszystkich "obietnicach", jakby się jednak pan mąż postawił ? Wiem, że pod wpływem emocji można powiedzieć dużo, oby tylko nie ZA dużo ..... No ale zresztą sama chyba wiesz najlepiej. Co do egoizmu - TAK TAK TAK !!!! Zdrowy egoizm jest jak najbardziej na miejscu. Wiem, bo sama to przechodziłam. Jako że jestem najmłodsza w rodzinie długo byłam traktowana jak gówniara. Jeszcze parę lat temu moje potrzeby MUSIAŁY być równe potrzebom rodziny, rodzeństwa, ich rodzin itp. Byłam na zawołanie każdego, zawsze i o każdej porze. Totalnie zaniedbałam siebie z sensie psychicznym, emocjonalnym, towarzyskim. I wydawało mi sie, ze tak ma być, bo tak ma być. Koniec kropka. Olśniło mnie dopiero parę lat temu, jak mój M zaczął fisiować. Przeszłam załamanie psychiczne i zaczęłam się "stawiać'. Długo rodzina patrzylam na mnie jak na dziwadło :P Jak to ? Ja nie chcę słuzyć innym nieustającą pomocą? Ośmielam sie powiedziec "nie" albo "potem"? Teraz juz im łatwiej sie z tym pogodzić i nie mówią mi, że mam coś tam zrobić, ale pytają, czy MOGŁABYM zrobić. I zapowiadają sie wcześniej, a nie teraz natychmiast. A ja owszem robię, ale wtedy i na warunkach, jakie mi odpowiadają. I jak wypadnie mi akurat w planach malowanie paznokci to w danym momencie jest to moja najważniejsza potrzeba kurwa jego mać :P Inne sytuacje, które nie wymagają w danym momencie ratowania zdrowia i życia schodzą na dalszy plan :P Dziadek :) Nie lubisz swojej pracy?? A myślałam, ze bardzo ... Abs :) syn też nie ma za wielu lektur, widocznie teraz tak jest. Większośc to nowelki, pozostałe mają we fragmentach. w zeszłym roku większą byli tylko Krzyżacy, a w tym roku - Quo vadis. Jak chcesz jakiś ogólny zbiór to moze jakies repetytoria poszukasz? Są dla poszczególnych klas i zbiorcze z calego gimnazjum. Jest tam zbiór podstawowej wiedzy w pigułce. Do2do :) lepiej wam troszkę ? A reszta niech się w ... nos ugryzie :P

Dlaczego nie można powstrzymywać się od puszczania bąków? Bo jak się je wstrzymuje wszystko rozchodzi się po organiźmie, dociera do mozgu, a potem powstają z tego gówniane pomysły :P