Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brittany

co robić, podjąć ryzyko???

Polecane posty

Gość Brittany

Mam chłopaka z którym jestem już 6 lat. Niby z pozoru wszystko jest ok, ale tak na prawdę nie rozumiemy się w wielu sprawach, widujemy się żadko, on mi mówi że nie tęskni bo takie jest życie i trzeba przywyknąć. Nie pisze mi smsów, tylko wtedy jak się umawiamy na spotkanie. No i w dodatku pojawił się ktoś inny w moim życiu. Ktoś komu na mnie zależy, kto za mną tęskni. I nie wiem czy powinnam zerwać z obecnym chłopakiem i rozpocząć nowy związek...generalnie obawiam się tego, ponieważ teraz moje życie jest ułożone i jestem strasznie przywiązana do mojego obecnego chłopaka, nie wyobrażam sobie jakby to było bez niego. Kocham go, ale chciałabym żeby one też mnie kochał, był czuły itp. A jemu chyba się uczucia trochę wypaliły :( Strasznie ciężko podjąć taką decyzję po tylu latach :(

Gość Brittany
Tylko obawiam się, że to zawsze tak jest, na początku wszsytko super, świata się poza sobą nie widzi a potem wszystkopowszednieje :( czy to zawsze tak jest?

Gość Rozsądny 1
Tak jest i nigdy nie wiadomo jak trafisz z innym-jak będzie słabo, zatęsknisz i wspomnisz "z tamtym to było TO". Jak będzie lepiej po paru latach powiesz "dobrze zrobiłam". Nie ma reguły, ale zawsze po kilku latach razem uczucie słabnie i trochę wszystko powszednieje... takie jest życie

Gość Brittany
W sumie to uczucie zmienia się z czasem, ewoluuje. Ale ja się czasem czuje jak jego koleżanka, a nie dziewczyna. Zresztą sam kiedyś powiedział, że czasem mnie tak traktuje :(

Gość Brittany
poza tym jak odróżnić miłość od przywiązania, przyzwyczajenia?

najpierw się zastanów nad swoim związkiem, bez kontekstu nowego faceta. czy jesteś szczęśliwa, czy kochasz i czy chcesz w nim być? dopiero jak zdecydujesz się odejść, i odejdziesz to pomyśl o nowym facecie. a nie takie chujowe kalkulowanie byle by nie zostać samej...dno i pół metra mułu.

Gość Rozsądny 1
Przywiązanie od miłości jak odróżnić? To trudne, ale zastanów się-jak przychodzi do ciebie, czy ogólnie jak się widujecie, to cieszysz się w sercu gdy go widzisz, czy pałasz do niego uczuciem, czy tylko jest bo jest a ty nie masz nic lepszego do roboty. Czy jak go nie widzisz dłuższy okres, to tęsknisz i czujesz silniejsze uczucie, czy raczej czujesz tylko jego brak , nudę i co ja bym bez niego zrobiła/robiła... czy coś podobnego... Wsłuchaj się w samą siebie, tego nikt ci nie powie.

Gość Brittany
Rozsądny 1, gwiazdki, dziękuję za rady :)

Gość Brittany
Aha, i to nie jest tak, że nie chcę zostać sama. Tylko po prostu jak ten ktoś inny się pojawił to zaczęłam się zastanawiać nad swoim związkiem i dostrzegać w nim (związku) minusy.