Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość walezy

podwiązki do skarpet dla faceta, czy istnieje coś takiego ?

Polecane posty

Gość walezy

nadchodzą chłodne dni i zakładam długie skarpety , takie podkolanówki - rzadko bywają w sprzedaży ale na bazarach można kupić i mam problem, te podkolanówki się ciągle zwijają i opadają , szukam metody aby te podkolanówki nie spadały , tak sobie wymyśliłem, że gdyby zastosować podwiązki do skarpet ale gdzie kupić ? pamiętam jak mój dziadek stosował podwiązki do skarpet, była to szeroka gumka zakładana nad kolanem i na strąkach były podwieszone żabki , takie podobne jak do podwieszenia firanek lub zasłon i na tych żabkach były podwieszone podkolanówki , proszę o radę , czy takie podwiązki do długich skarpet można gdzieś kupić ?

Gość nitkaa22
lepiej kup skarpety ze ściągaczem, takich podwiązek już raczej nie dostaniesz, z resztą sprzyjały one powstawaniu zylaków.

Gość ips
Ostatnio widziałam w którejś z netowych pasmanterii

Gość romwitt57
Ja noszę zimą takie podwiązki do długich nieelastycznych skarpet od lat, chociaz jestem chyba mlodszy od Twojego dziadka. Ale pamietam czasy, kiedy w latach 70-tych byly jeszcze w powszechnym użyciu.Nie mam z tego powodu żylaków. Są wygodniejsze niz elastyczne podkolanówki, kóre niemiłosiernie ściskają całą łydkę. Takie podwiązki kupuję u naszych zachodnich sąsiadów. Widocznie tam ciagle sie je nosi, skoro sa w sklepach. Mogę Ci wysłać jedną parę, to wypróbujesz.Mam ich kilka w zapasie. romwitt57