Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewrwre

moj maly nie chce spac, ja wysiadam

Polecane posty

Gość ewrwre

oj dziewczynki, prosze napiszcie jak to jest ze spaniem waszych niemowlakow, ale tak powaznie bez sciemniania. Nie raz czytalam tu ze wasze kilkumiesieczne dzieci przesypiaja noce lub budza sie raz czy dwa razy. A ja dzisiaj postanowilam sie nawet nie klasc bo po co?? maly ma 4 miesiace i budzi sie co chwile, czasem co 10 min, czasem co pol godziny. Raz moze w ciagu nocy przespi najdluzej max godzine. Nie wysypiam sie, a takie wstawanie ze snu jest bardziej meczace niz wcale sie nie kladzenie. Siedze tu od 2 godzin na kafe i maly obudzil sie juz chyba z 10 razy. JUz mam dosc, tak jest co noc. Co mam zrobic?? jak go nauczuc spac dluzej?? Zeby chociaz przesypial te2-3 godzinki, ale to sie nie zdarza. Dlatego nawet sie nie klade bo tak to bede jeszcze bardziej wykonczona od tego wstawania. Dajcie jakies rady,plisss takie sprawdzone, podpowiedzcie co zrobic zeby bylo lepiej

Gość what is love
a dajesz mu smoczka?

Gość oto_ja
a może staraj się nie kłaść spać w dzień często...

Gość a jak idziecie się kąpać
a śpi w dzień? jak długo?

Gość zanciaa
a moze jest glodny moj tez sie budzil i chcial possac no ale to w dzien a wnocy juz lepiej bylo ale tez sie budzil

Gość mamaminusa
moze sie nie najada? jak sie budzi staraj sie go nie wyjmowac z łóżeczka. a nie ma zadnej wysypki? bo czesto dzieci z uczuleniem tak sie wiercą bo przy alergii brzuszek boli

Gość mamaminusa
ale stawiam na to ze sie nie najada

Gość a jak idziecie się kąpać
a czy wysypka wokół ust może być oznaką alergii?

Gość monika1976r
Przyczyn może być wiele -nie najadł się, albo właśnie boli go brzuszek na noc, bo w dzień je łapczywie.Może mu za gorąco albo nie wyodnie. Sama musisz się przyjrzeć temu spaniu i eliminować kolejne podejrzenia. Bo jak się tak budzi, to co go uspokaja? Dajesz jeść, czy coś innego robisz?

Gość monika1976r
...niewygodnie... miałobyć napisane. Może pielucha za ciasno i uciska brzuszek, albo ma nosek zatkany i budzi się bo mu się źle oddycha

Gość ewrwre
spi czasem ze smoczkiem, a czasem nie chce i wypluwa, w dzien spi 2 razy po ok godzince, nie moge go dluzej przytrzymywac bo usypia mi na rekach sam lub gdziekolwiek jest. Niedawno jeszcze spal 3 razy dziennie to jakos udaje mi sie go przetrzymac na 2 razy i juz wiecej nie da rady. no wlasnie budzi sie na mleko, popije troszke, czasem 30 ml, czasem 60 na raz, nie wiecej, czasem wode mu daje, karmiac nie wyciagam go z lozeczka zeby nie rozbudzic uczulenia nie ma, kolek niema. Jak sie budzi to nie placze, tylko zaczyna jeczec a jak po chwili nie przyjde to zaczyna sie juz placz, To co ja mam robic?? na wieczor daje mu kasze manna ale to NIC nie pomaga, bez efektow rzadnych

Gość ewrwre
no kurcze, tak jest od 3 miesiecy, obserwuje i niew wiem, po prostu nie wiem, ubieralam cieniej-nie pomoglo, cieplej- nie pomoglo, katarku niema, gardlo czyste, raczej nic go nie boli bo nie placze tak jak na bol jak sie budzi to dostaje butelke z mlekiem, wypije troszke i zasypia, czasem ze smoczkiem a czasem nie juz nie mam sil, naprawde zazdroszcze wam takich dzieci co przesypiaja chociaz te 2 godzinki, ja juz sie wykanczam tymi nockami

Gość monika1976r
No to raczej po którejs pobudcejuż nie jest głodny,bo dojadł. Kaszka ok na noc - dłużej trzyma. Widocznie coś innego niż głó, kolki czy alergie mu przeszkadza. Butla pomaga, bo choć chyba już nie jest głodny- -uspokaja go to i ze zmęczenia zasypia. ale po chwili znowu odzywa się jego zmora nocna. Sprawdź czy mu się dobrze oddycha. Jeśli masz kaloryfery, zadbaj o nailżanie powietrza, przewietrzenie pokoju przed spaniem. I tzrymaj sie, bo brak snu utrudnia wszystko

oj z kaszą manna bym uważała jednak. Może ma uczulenie na gluten, wtedy brzuszek boli. a co do wysypki wokół ust to najpewniej smoczek trzeba wypażyć.

Gość ewrwre
a jak objawie sie alergia??maly nie ma zadnej wysypki, ma czysta skore, kataru zero, kupki w normie??? co jeszcze?

Gość ewrwre
ale on tak sie budzil jeszcze przed wprowadzeniem manny, co drugi dzien daje mu zamiast tego kaszke ryzowa i jest to samo

hmmm przyznam sie ze nie mam pomysłu. Alergia czesto sie bólem brzuszka objawia, szczególnie alergia na gluten. A może mu mleko zmien.

A moze sprobuj zmeczyc malucha. Ja tez mam 2 miesiecznego synka i przed snem staram sie go zmeczyc tzn np klade go na brzuszku a on wiadomo taki wiek podnosi sie i stara sie nieudolnie raczkowac. i tak z 2 godziny a puzniej butelka i spi jak susel. Sprawdzaj pieluszke moze ma mokro albo go ugniata. A moze ogladasz telewizor zbyt glosno i mu to przeszkadza. Trzymaj sie pozdrawiam

Gość monika1976r
Przepraszam nie skojarzyłam, że chodzi o kaszkę mannę. Myślałam że dajesz tę dla dzieci Nestle, Bebilon itp. te są ok. Może faktycznie manna nie jest dla takeigo malucha. Dobrze byłoby pogadać z pediatrą , ma fachową wiedzę.

a śpi sam w łóżeczku? czy z tobą? może jak masz sie tak mordować to weź go do swojego łóżka i spróbuj.Może jak ciebie będzie czuł to pospicie:) bo na dłuższą mete się wykonczysz:o

tak to prawda moj synus tez woli spac z nami w lozku chociaz ma swoje lozeczko... wystarczy ze go przeloze do lozeczka i tez sie obudzi

hej kawusiu, ale zgodzisz sie ze nie jest to jakies takie za normalne? wspólczuje dziewczynie.

Gość ewrwre
maly budzi sie w nocy jak jest cichutko, wszysy spia wiec o chalasie nie ma mowy. Oczywiscie pieluszke mu zmieniam jak ma mokro, to jasne, ale to nie zmieniafaktu ze sie budzi nadal. Mam kaloryfery, myslicie ze moze byc za suche powietrze???nawilzyc troche??nie probowalam jeszcze. A co do mleka to nie sadze zeby bylo sens zmieniac, bo piersia karmilam do 3 miesiecy i tak samo sie wtedy budzil

wiesz co madonna różne są dzieci,różnie śpią i nie zawsze to cos złego znaczy.Mój brat ma 2 takich dzieci:o i o ile z pierwszym sie tak mordowali śpiac na zmiany po godzinie(!!!) to drugie wzięła do siebie do łózka i budzi się,ale już nie tak

Gość ....0
a moze mu sie pic chce?

nie bierz dzieciaczka do łóżka !!!!, jak długo karmiłas piersia , i czy byly po tym kolki , czy ok. , i zaczeło sie po odstawieniu ? .