Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinkaa

Kąpie sie nago ze swoim 16-miesiecznym synkiem, czy to naprawde takie zło?

Polecane posty

Gość humor mi sie poprawił...
"llaaalamido malwinko, a może twoje dziecko nie chce cie ogladac gołą, pomyślałas o tym ?? " malwinko, po prostu zapytaj synka czy mu nie przeszkadza widok nagiej matki i bedzie OK, zrobisz jak Ci powie :D :D :D

Gość jest roznica miedzy goła matka
mnie dziwi,ze uwazacie wszyscy, ze czyms zlym jest erotyczna mysl na widok golej kobiety, ze nagosc ma byc wylacznie naturalna. Przeciez po cos sie kobieta rozni od faceta! Jasne, ze maluch teraz bawi sie kaczuszka w wannie, ale czy to znaczy ze nagosc ma byc dla niego zawsze bezplciowa? A jesli nie, to od jakiego momentu? Ja uwazam,ze takie "odpłciowienie" kobiety wcale nie jest fajne na przyszlosc. Gola kobieta powinna go zaczac kiedy interesowac, jesli ma byc normalnym facetem - a po co to doswiadczenie ma akurat przyrabiac na wlasnej matce? Jeszcze do 2 lat sie moze pokąp, ale dluzej na pewno nie.

Gość wyluzuj kobieto

Gość szczrz
nie, jak dziecko ma 10 miesiecy, to one wychodza, ze moglo sie przebrac :-p

Gość kellysviper
mam 30 lat, jestem mężczyzną i zdania nie zmienie bo nie widzę nic złego w kompieli z 16 mies dzieckiem. Jestem przeciwnikiem czasów "tak było zawsze i tak ma być teraz" ludzie się zmieniają, czasy też - możecie zrobić ze mnie czubka ale nie pamiętam nic z mojego dzieciństwa. Wychodzę na papierosa.

Gość czyli jak dziecko
heheheh

Gość moje dziecko ma troche wiecej
niz 16msc i tez czasem widzi mnie czy meza nago, np kiedy bierzemy prysznic a ono wejdzie do lazienki i zadne z nas nie robi afery a on- synek, wcale nie reaguje na moje czy meza cialo, bo wie, ze tak wyglada dorosly czlowiek i jest to norma dla niego. Nie rozumiem osob robiacych z nagosci prooblem, tymbardziej kiedy dziecko ma 1,5 roku...

Gość malwinkaa
mi by nawet do glowy nie przyszlo zakladac topik i miec watpliwosci gdyby nie moja mama znajomosc kobiecego ciala przeciez nie spowoduje jego odseksualnienie - chlopak dorasta, w gre wkraczają hormony i nie ma przebacz - tym bardziej cialo bedzie porzadane, ale matka zostaje matką - w pore trzeba sie wycofac i mysle, ze nie moze byc z tym klopotu, sygnaly sie pojawia - zainteresowanie wieksze lub wstydliwosc. faktem jest, ze grozenie policja bylo żalosne i wrzask jeszcze gorszy

Gość kellysviper
idę spać - jutro zobacze jak zakończyliście tą historię. Dobranoc

Gość szczrz
malwinkaa - mam jakies-takies przeczucie, ze wychowasz swojego syna na swietnego faceta - otwartego, szanujacego kobiety i zrownowazonego emocjonalnie :-) Zycze Ci tego z calego serca. Ja tez ide spac. Dobranoc.

Gość malwinkaa
dziekuje :) i ja tez kimonko dobranoc

Gość adsd
Sadze, ze matka jest zazdrosna, albo o Ciebie albo o twojego malucha. Moze sie jej przypomnialo jak kompala sie z toba.. a mozliwe ze to robila az ukonczylas 3 latka ;P Ja do 5 roku z matka sie kompalem! I tak nic nie pamietam... Masz prawo kompac sie z dzieckiem, chyba, ze ono by nie chcialo. Ps. Jesli diecko ma 10+ lat, a chce sie z toba kompac nie zgadzaj sie, to juz by bylo nie tak :D

Gość adsd
Japierdole, ja mam 17 lat, a juz mi do dziecka spieszono, ;/

przesadzacie grubo najeżdżając na autorkę. Półtoraroczne dziecko nie interesuje się jeszcze swoim ciałem ani tym bardziej nie rozróżnia płci. Tzn powiem tak: ono nie wie jeszcze jak wyglądają chłopcy czy dziewczynki. Uważam że raz na jakiś czas można zafundować dziecku frajdę wykąpania sie z mamą (te półtora roku u dziecka to jeszcze nie jest tak dużo) ale nie codziennie:-o To tak jak z samodzielnym spaniem. Jelsi śpisz codziennie ze swoim dzieckiem to się przyzwyczai i inaczej nie zaśnie. Jesli się kąpiesz codziennie z dzieckiem to później może będzie się bało kąpac samo w łazience.

Gość o kurcze a ja tak byłam wychow
wychowana i moja siostra i mój brat że i siebie widywaliśmy nago i rodziców. Nie pamiętam do kiedy kąpaliśmy się razem, ale pamiętam że dłużej z siostrą się kąpałam bo brat był "gnębiony" przez nas:) Kiedy np ktoś brał prysznic ( ktoś z nas lub z rodziców) ktoś inny wchodził do łazienki np siku. Nie zaglądaliśmy sobie jakoś pod prysznic bo nas to nie interesowało, ale nie raz coś się zobaczyło. Kiedy moja mama zachorowała zajmowaliśmy się nią i na zmianę pomagaliśmy się kąpać ( i my dziewczyny i brat) jakby chodziło o tatę to też byśmy to robili. Zero kłopotów i problemów. Wyrośliśmy na normalnych ludzi. Nigdy nie chowaliśmy się z przebieraniem co nie oznacza że latałam z gołą cipą po mieszkaniu:D Ktoś wszedł to " o sorry tylko coś wezmę" i już. Tak samo uczę moje dzieci a są już duże. Nigdy nie miałam sytuacji żeby np dzieci macały się w miejscach intymnych albo zaglądały tam rówieśnikom. Wiedzą co tam mają i że inni mają to samo ( w zależności od płci) Zero zbędnej ciekawości, zero tego typu problemów. Ja uważam to za zupełnie normalne nawet jak mi 13 latek wejdzie do łazienki. Jego to i tak nie zaciekawi bo wie co tam jest i że jest to normalne i naturalne

Gość o jakich
Wy bakteriach mówicie? Matka przed kąpielą bierze prysznic! Na basen też z dziećmi nie chodzicie?

Gość mamamonia
Ja tez się kąpałam z moimi dziećmi na golasa :) do mniej wiecej poltora roku :) Super frajda dla maluchów jest kąpiel z rodzicem. Teraz dzieci mają po 2 i 5 lat i czasem też sie razem kąpiemy, ale już nie nago lecz w stroju kąpielowym jestem :)

Gość co to ma byc
ja sie kapie z moja corka albo moj maz i nikt z tego zadnego problemu nie robi, jak byla mniejsza kompalismy sie wszyscy tak dla zabawy - ile bylo smiechu i radosci, dzczegolnie zima kiedy naprawde jest smutno czasem!! ona ma teraz 7 lat i jak widzi kogos nagiego - mnie lub meza lub w tv to na to nie zwraca uwagi po prostu i sie z tego ciesze!! nagosc przyjmuje naturalnie a nie jak bog wie co! normalnia z niej dziewczynka i wyrosnie na normalna pannice. WIec ludzie co pisza ze to zboczone sami sa zboczeni bo nagosc to nie zboczenie, a oni w samej juz nagosci widza cos zboczonego wiec im wspolczuje

Gość vvxxx
przesadzacie... autorko to nic zlego . jaka trauma? dziecko nie bedzie tego pamietalo :/