Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marti00000

Pomóżcie*** MIESZKAĆ RAZEM ***

Polecane posty

Gość Marti00000
Ostatnio(ponieważ miałam duże kłopoty w firmie(dużo niższa penja)) Po moich molestowaniach o dokładanie sie... położył mi na stole 500 zł. Ale ja chce jasnej sytuacji juz na zaś.Nie wtedy kiedy mam kryzys i znów sie upomne. Miesiąc w miasiać. Ale nie wiedziałam za co powinnam go liczyc no i ile... czy na pół te opłaty, czy on całość... No najlepiej dla kobiety, to same wiecie.... On za wszystko..a co..:) :) :) ale ok, niech bedzie uczciwie.

Gość nic tu po mnie
kobieto, jest Was troje. Podziel wszystkie wydatki i opłaty na pół ( oprócz kredytu mieszkaniowego). Z tgo, co piszesz wynika, że on jest Twoim utrzymankiem, a swoje pieniążki oszczędza na swoje konto. Co Ty dopiero dzisiaj się urodziłaś? Orientacyjna kwota na początku miesiąca, a przy większych wydatkach żywieniowych ( np. święta) dopłata. A może Ty go jeszcze ubierasz? To już byłby absurd. Nie lubisz rozmawiać o pieniądzach, to załatw to jedną rozmową raz na zawsze.

te 550 to na waciki dla niego? weź dziewczyno na prawdę - jesteś dorosła a nie potrafisz jak dorosła się zachowywać chcesz wersję dla siebie? ok- więc nie wiem czego ty chcesz od tego swojego kochania facet i tak zrobił ci przysługę , że z tobą jest, z tobą uprawia sex i że chyba lubi twoje dziecko jakim prawem obciążasz go jakimikolwiek obowiązkami i finansami przeproś , że jesteś, podziękuj , że on jest i żyj szczęśliwie

Gość Marti00000
Słuchajcie. Ja myśle tak. Mam te 1200 kredytu, tak? reszta opłat to ok600 zł. co bym radziła? Cieżko powiedzieć. Ze Niech spłaca kredyt, on płaci za reszte.... ale właśnie... czy tak bedzie ok? Z jego punktu widzenia nie... .. Tylko to głupie poniekąd równouprawnienie... Ja Jako kobieta nie powinnamm płacić za nic:) :) :) To by było najmilsze:) Ale mogłoby byc i tak, że ja kredyt, kosmetyczka, fryzjer a on sprawy przyziemne. Ale który sie na to zgodzi..

co ty myslisz- powiedz jemu nie nam nas nie obchodzi ile masz kredytu i czy chodzisz do kosmetyczki

Wygodnie mu, to co się dziwisz że słowem się nie odzywa? Znalazł sobie panią która go utrzymuje :o Ja co prawda nie wyobrażam sobie tego, bo gdybym się do kogoś wprowadzała to sama na siłę bym ustaliła zasady za co i ile płącę... :o Wiesz przecież ile cię opłaty wynoszą i takie większe zakupy plus minus, co za problem podliczyć i na pół podzielić? Nie chcesz mieć wspólnego konta, to miejcie chociaż wspólną "skarpetę", a jak zabraknie to wtedy dodatkowa zrzutka. Dorośli ludzie a postawowych spraw nie potraficie ustalić? Swoją drogą jakiś bez jaj ten twój chłop :o

Gość Marti00000
te 500 było na opłaty. zakupy na poczatku miesiaca zrobiliśmy płacac po połowie.

napiszę ostatni raz- nie rozmawiaj o tym nami- nie ustalaj z nami, nie licz z nami- my nie mieszkamy z tobą- idź rozmawiać, liczyć, dyskutować do twojego faceta

Jedno Ci powiem: kredyt jest Twój, mieszkanie Twoje i tego się trzymaj, opłacaj, nie usłyszysz potem że on przecież część dawał, albo czynsz cały płacił... Twoje to Twoje, jemu nic do tego. Reszta po połowie. Ale póki co wszystko zmierza do tego, że zostanie jak jest. Chłop bez jaj, a Ty pani wdzięczna bo jest i kocha. NIGDY nie zrozumiem tego, że ludzie którzy są sobie najbliżsi na świecie (a przynajmniej powinni) nie potrafią ze sobą rozmawiać :o

Gość Marti00000
Ok. Jak tylko wróci do domu. Właśnie sie umówiliśmy na rozmowe.

ania nie zgodzę się z tobą- czynszu nie płaci się tylko pod mostem on ma obowiązek płacić polowę za to że ma dach nad głową- nie płaci, żeby jej pomóc tylko płaci za to że z mieszkania korzysta

Gość Marti00000
Ale my rozmawiamy... Aż naprawdę głupio to teraz brzmi...tylko konsekwencji jakos tak nie było... dzięki kobitki....

konsekwentnie- nie zapłacił za połowę czynszu - pakuje walizki- to jest konsekwencja nie kupił na dziś papu a się skończyło- nie je- to jest konsekwencja

a jak ma mieć o to do ciebie żal- to znaczy, że szukał głupiej

Ale mnie nie chodziło o to, że czynszu nie ma płacić. Połowa czynszu plus połowa opłat - to jej się należy jak psu zupa. Gdyby miał jaja, dałby więcej, ale to już kwestia jego moralności, my mówimy o minimum. Sama powinna spłacać kredyt, bo nigdy nie wiadomo jak jej się życie z gościem poukłada, a tak przynajmniej uniknie wyrzutów że jemu się coś należy bo też spłacał :o

aaaa ok może źle zrozumiałam w takim wypadku zgadzam się w 100 %

Gość facet666
Wiecie co myslicie ze wszystko mozna zalatwic fochem i ze jest to najlepsze rozwiazanie a tak nie jest bo to tylko psuje zwiazek taka jazda na wiecznym fochu ;-/ i przestancie ogladac filmy romantyczne bo zycie to nie film... i to ze facet nie kupuje kwiatka tak czesto jak chcecie to nie znaczy ze nie kocha i zamiast miec o to pretensje to powinniscie sie cieszyc ze czasami wykona taki gest a nie foch o to ze dostalo sie prezent raz na miesiac a nie raz w tygodniu... kazdy mezczyzna ma inny charakter i nie kazdy bedzie ksieciem na bialy rumaku... zrozumcie to ze nie dla kazdego takie zachowanie ala ksiaze lezy w jego charakterze jezeli chodzi o finanse to tzeba ustalic kto ile ma placic i koniec... i trzeba to powiedziec a nie robic z faceta nieroba i pasozyta!! A co sie tyczy czynnosci domowych to jak juz sie za cos wezmiemy to jest ok ale jak nie po waszej mysli to odrazu potraficie kogos komentowac.. i odrazu sie odechciewa robic. Mozecie poprostu powiedziec \"Kotku mozesz to poprawic bo wydaje mi sie ze troszke krzywo ten obrazek wisi\" a nie ale krzywo wez to zdejmij i takie tam.. A tak na marginesie to Wy zawsze domywacie kubki albo taleze... otóż powiem wam drogie Panie ze NIEE!!! ;-) tylko my faceci zamiast to skomentowac to wezmiemy inne naczynie... to pisalem ja facet ;-)

Gość Marti00000
O znalazł się... wszechmądry... Kwiatek za raz na miesiać? A obiadki codziennie?

No faktycznie tak jakoś mgliście napisałam ;) Facet, ale my właśnie polecamy rozmowę i ustalenie warunków raz a dobrze, fochy sama osobiście uważam za bezsens :) Natomiast nie zrozumiem jak można zrobić coś po łebkach i tego nie widzieć i tego będę się zawsze czepiać :P A używanie tonu "kotku, piesku czy myszuniu, coś krzywo powiesiłeś" to mi się kojarzy z dziumdzianiem do małego dziecka :P Dorosły facet, jeżeli nie jest upośledzony lub niewidomy, sam powinien widzieć że coś zrobił nie tak, a czemu ja mam na tę okoliczność głaskać go po głowce? :P

Gość facet666
;-) niedlugo moze Wy bedziecie informowaly ile z jaka czestotliwoscia facet ma wam prezenty przynosci... a obiady sa domena kobiet i tyle...

Gość Marti00000
A co jest domeną facetów?????

o fochu napisałam ja- ale nie foch dla focha - jak to robią niektóre- po prostu ni pasuje mi coś - mówię o tym i jak każdy normalny człowiek mam prawo się obrazić obrażanie się naprawdę nie musi być tylko domeną facetów :P

Gość Marti00000
A jesli chodzi o kwiatki...kwiatki to tylko przykład... Kobieta jest po to żeby o nią dbać.

Gość facet666
no dobrze Ania.. ale niemozna przesadzac z tym czepialstwem o wszystko... bo to jest katastrofalne w skutkach.. czy Wy kobiety wszystko robicie idealnie? ;-) nie sadze ale mezczyzni rzadziej cos komentuja niz wy. P.S Moja Pani bardzo dobrze gotuje i nieraz jak nawet cos mi nie smakuje bo np. nie lubie to tez nieraz zjem zeby sprawic jej przyjemnosc.. a nie zaraz mówie wez to bo to jest dla mnie niedobre... itd.

Gość Marti00000
A co to jest wogóle foch? To reakcja na jakieś zachowania... Na ogół jeśli sie o coś prosi, tłumaczy a ktoś nawala, więc najlepiej nie nawalać... nie będzi fochów... To pisałam ja kobieta:)

Gość facet666
Ike pisalas o fochu na trzy dni :-) a domena facetow sa wszystkie prace manualne ;-) facet morze odkurzyc albo pozmywac czasami albo cos w tym stylu...

Gość Marti00000
Głupie pisanie.... nie lubię nie jem... nie zmuszam się...Tak? BO co? Bo nie udaje A w ogóle Facet...tu była inna rozmowa ...

bo na 15 minut - foch nic nie daje- proste

Gość Marti00000
Każda praca w domu jest manualna....szkoda że dla faceta naprawianie czegoś zdarza się raz na rok:(

Kobieta jest po to żeby o nią dbać. a teraz mati idź i powiedz to swojemu- nie tylko powiedz ale zacznij wymagać bo pisanie tego nam i świadomość skrywana w sobie nic ci nie da- jako, że u ciebie jest odwrotnie- ty masz faceta, żeby o niego dbać