Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaki telefon

Prosty, tani telefon dla starszej osoby?

Polecane posty

Gość Jaki telefon

Nie znam się, pomóżcie wybrać. Od kilku lat posiada nokie 3310 która ciągle się psuje. Chciałabym kupić jej tani, prosty ale wytrzymały telefon komórkowy. Jestem prawie zdecydowana na Nokię, żeby nie miała problemu z przyzwyczajaniem sie do nowej marki itp. Do 200 zł ale widzę że są nawet za niecałą stówę, czym się różnią? Bajerów nie potrzeba. Byle dało się dzwonić i łatwa obsługa:) na razie byłam tylko na jednej stronie i widze takie http://www.neo24.pl/telefon-nokia-1208-czarny.html http://www.neo24.pl/telefon-nokia-1209.html http://www.neo24.pl/telefon-nokia-1650-czarny.html pomożecie? dziękuje za rady.

po okresie fascynacji telefonami z aparatem i które zdjęcia można było o duupę rozbić, kupiłem Nokię 1600 tylko rozmowy i esy, ładowanie raz na tydzień, a żony czort jeden co drugi dzień

Gość Jaki telefon
Acha, ważne też by nie był zbyt mały, miał dość duże wygodne przyciski, głośne dzwonki itp:)

Gość w ofercie makro
sa teraz samsungi z klapka, za 100 zł. Bez żadnych bajerów, ale dzwonki głosne i przyciski duże. Kupiłam mamie na mikołajki :)

Gość Jaki telefon
o, dzięki, widzę że też jest tani. no właśnie, szukam wytrzymałego, który nie zepsuje się po pół roku. koniec konców te nokie 3310 są bardzo dobre, jednak mają dość niewyraźny wyświetlacz i ta osoba ma trudności z odczytaniem czegokolwiek. Mysle ze w tym wypadku byłby lepszy z kolorowym wyśw. czyli rozważam też 1600.

Gość Jaki telefon
Samsungi bardzo bardzo lubię ale jak pisałam ta osoba używa od lat Nokii i na pewno byłoby jej ciężko się przestawić. Tym bardziej że ma b. mało wolnego czasu i nie będzie mogła spokojnie poczytać o dzialaniu telefonu.

polecam Nokię 1600, esiki, tylko jednym przyciskiem, księżka telefoniczna bezpośrednio śrdkowym, litery dość duże

Gość Jaki telefon
dla starszej osoby, czyli takiej po 34 roku życia - oni już nie za bardzo rozumieją, chciałam coś prostego :-)

Mam 37 lat i...Nokie E65 korzystając z tego telefonu piszę tutaj wiadomości... Zainteresowałam się tym topikiem ze względu na własnych rodziców, a tymczasem okazuje się,że dla niektórych już ja jestem stara:-(

Gość Jaki telefon
aha, zapomniałam dodać że ta osoba jest taka "zdolna", że nie rozumie co to PIN, czym sie rózni Era od TVN i myśli, że telefon może 'kopnąć 'prądem . To juz sama nie wiem co jej kópić

miałam samsunga z klapka trzy lata ........do tej pory jest w porzadku duże litery to podstawa

Gość gość
Zapoznaj się z telefonami oferowanymi przez Maxcom - są niedrogie, proste w obsłudze i w pełni funkcjonalne.

Gość filenka
Halo Easy jest też fajny, moja babcia go ma i chwali sobie :)

Gość gość
Jeżeli szukasz telefonu dla osoby starszej to warto pomyśleć też zaraz o czymś takim jak Alarm GSM w telefonie o gdyby coś się działo z dziadkiem to telefon sam do ciebie zadzwoni. Bardzo fajna sprawa. Więcej na ten temat jest na stronie wideoinstrukcja.pl

Gość gość
Bardzo fajny pomysł z tym przerobieniem telefonu... nie miałam do tej pory pojęcia ze tak można. Warto się tym zainteresować.

Gość Wojciech Nalał
Dużo osób pisze o stronce wideoinstrukcje.pl i dobrze. Jak ktoś sobie chce przerobić fona to może. Gość całkiem sensownie tłumaczy i pokazuje. ;) Chociaż nie jestem starsza osobą i nie potrzebuje tego telefonu, to kupiłem sobie dla eksperymentu bo lubię nowoczesne technologie. Taaa, bardzo nowoczesne... xd Generalnie spoko rozwiązanie.

Gość Krystyna Pacuła
Dobrze że weszłam na to forum i zobaczyłam wątek. Funkcja alarm GPS zainstalowana w bardzo starym Alkatelu ocaliła moją wiekową już mamę od zawału! Skonfigurowałam to już dawno dzięki stronie wideoinstrukcja.pl raczej na wszelki wypadek niż rzeczywiście z konieczności, a bardzo się przydała. Świetne rozwiązanie. Czasami sama mam ochotę mieć coś takiego przy sobie, bo przecież nigdy nie wiadomo, co kiedy kogo spotka.

Gość Zofiajjja
Polecam telefon Maxcom MM720. Jest przeznaczony dla osób starszych. Ma duże klawisze oraz czytelny ekran z dużą czcionką. Bateria wytrzymuje długo a głośność dzwonka jest duża. Telefon jest w dobrej cenę i jest idealnym komunikatorem dla nie wymagających osób.

Gość Łucja

Hej. Trafiłam na ten wątek bo szukam telefonu żeby babci kupić. Widzę że posty stare, ma ktoś może jakieś aktualne info o fajnych telefonach dla starszych osób?

UP UP UP