Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dyrdyn

Skończył się pobór do wojska zaczną się problemy uczelni....

Polecane posty

Gość dyrdyn

Niedawno ogłosili koniec z poborem. Teraz chyba po kolei zaczną padać uczelnie wyższe, ale i szkoły policealne. Nie wiem jak waszym ale moim zdaniem największe problemy mogą mieć politechniki (nie trzeba placić za dzienne jak na prywatnych) - ostatnio nabory do końca września, a teraz faceci nie bedą potrzebowali zaświadczenia do WKU.

Gość pantiofelek z kożuszkiemm
politechniki nie będą mieć problemów,gorzej z uczelniami prywatnymi - te to już zaczną padać, jak klocki w domino. :) a z drugiej strony: nigdy bym nie chciała być z facetem, który ucieka przed wojskiem studiując. dla mnie to ciotyzm w czystej postaci. :)

Ok, więc idź do wojska za niego, zobaczymy czy będzie dla ciebie tak fajnie :classic_cool:

Gość dyrdyn
Nie zgodzę się..na prywatnej musisz zaplacić pierwszą ratę czesnego i dopiero wtedy dostaniesz zaświadczenie, a na państwowej nie musisz. To miało znaczenie jak trzeba było faktycznie walczyć o dostanie sięna dzienne, ale dziś politechnika w moim regionie nabór miała do końca września oficjalnie i to na większość kierunków. Co do prywatnych to mogą mieć jak już problemy uczlenie oferujące kierunki, gdzie jest np. inforkatyma. Natomiaast na kierunkach hum. i ekon. przewagę stanowią kobiety - a takie kierunki przeważnie oferują uczelnie prywatne.

Gość pantiofelek z kożuszkiemm
Dlaczego ja mam iść za niego? Obrona to obowiązek mężczyzny. A taki uchylający się od obowiązku pacholak to wstyd dla kraju i dla jego rodziców. Nie ucieka się przed obowiązkiem. :)

Gość no właśnie o ta tak
kobiety chcą równouprawnienia to też niech idą do wojska :P

pantiofelek z kożuszkiemm- kobiety teraz tez sa wzywane do sluzby wojskowej; studentki medycyny, biologii, farmacji, pschologii, biologii i kierunkow lingwistcznych. Jesli kiedykolwiek dostalabs sie na studia, to mialabys szanse wykazac sie mestwem np w Afganistanie.

oddałem więcej z niej strzałów z broni niż przeciętny poborowy wystrzelałby w ciągu 10 lat :D🖐️ nie będąc w wojsku :classic_cool:

Gość tralallala...
no ja tez bym chciala miec faceta ktory byl w wosjsku, ale nie oszukujmy sie, ciezko takiego znaleźc dzisiaj i zeby jeszcze byl fajny ;) dlatego niestety trzeba sie zadowolic tymi ciotami jak ktos wyzej napisal :/

Gość chmiki sa super
tez i mi cos miec faceta, ktory byl we wojsku i siedzial w tym syfie pelnym koszarowek gdzie prysznic mozna brac raz na tydzien :O

z kałasza da radę ,niestety tych dwóch innych cudeniek nie :( ja z policji , no przestań 😠 strzelnicę mam niedaleko i raz na jakiś czas chodzę postrzelać :D

Np z RPG-7 to na dwa lata oddałem dwa strzały, granty do tego drogie były. :D Z PK trochę lepiej.. nocne strzelanie mi się podobało najbardziej.(pociski świetle) A z kałaka się raz w tygodniu strzelało. :classic_cool:

Za wikipedią : {W czasach PRL była to jednostka bezpieczeństwa wewnętrznego, kontynuatorka KBW. W początkowym okresie stanu wojennego w Polsce jednostki te zostały wykorzystane do przejęcia obiektów RTV w ramach akcji Azalia. Za czasów prezydentury Lecha Wałęsy utrzymały swoją pozycję w MSW. W okresie rządu Jana Olszewskiego oskarżane o próbę wyprowadzenia wojska z koszar po ogłoszeniu 4 lipca 1992 r. tzw. Listy Macierewicza. Od 1995 podjęły się wypełniania nowych zadań: takich jak ochrona obiektów rządowych i placówek dyplomatycznych. W jej skład wchodziły pododdziały ochrony, antyterrorystyczne, łączności jak również pułk lotnictwa transportowego. Rozwiązane w 2002 roku. Zadania i większość kadry przejął BOR. Jednostki Nadwiślanskie były rozlokowane w kilku częściach kraju (Bieszczady, Śląsk, Warmia). W Warszawie przy ul. Podchorążych 38 (m.in. Dowództwo Nadwiślańskich Jednostek Wojskowych, Jednostka Wojskowa nr 2610). } :classic_cool:

\"a na państwowej nie musisz. \" ale na państwowej skreślają cię z listy po 3 czy ilu mają regulaminie nieusprawiedliwionych nieobecnościach... no i też trzeba się na dzienne dostać więc nie można być ostatnim głąbem :D a jak cię skreślą albo inaczej wylecisz to uczelnia wysyła zawdioaomineie do wku i oni już cię zapraszają jak mają miejsca :P

Gość ale beznadziejna laska
post wyzej masz racje,prywatne juz sie boja. wsiz w rzeszowie juz sie reklamuje jaka najlepsza uczelnia w polsce hahahaha super uczelnia gdzie za wsztsko sie placi i moana z jednego przedmitu w tym samym semstrze barac po kilka warunkow(oczywiscie odpowiednio platnych)

a ja jestem 8 lat po wojsku i mnie ciągle mnie wzywają na jednodniowe ćwiczenia

Gość poikljh
hahaha - a ja wygrałem życie - pokaż mi jakąś uczelnię, która skreśli cie po 3ch nieobecnosciach :):):) Skreślą Cię jak już w marcu po sesji warunkowej, a przy dobrych wiatrach dostaniesz awans na następny semestr. Dziś uczelnie to już nie to samo co 10-20 lat temu... ale beznadzieja laska - a państwowe sięnie boją?? Otóż Ci wyjaśnie boją się uczelnie państwowe i prywatne, te które oferują kierunki "trudne" np. właśnie informatykę - dlaczego ? Bo tam chodzą faceci. Natomaist uniwerki i prywatne humanistyczne nie muszą się o nic obawiać, bo mają głownie kobiety na studiach, a ponadto dziśjest moda na robienie mgr po jak najmniejszej linii oporu...

Gość poikljh
a ja wygralem zycie - Ponadto, żeby dziś sie dostaćna państwowa trzeba mieć tylko maturę - a powiedz mi kto jej nie zdaje? Jest taki niż, że przede wszystkim na techniczne dziś może pójść każdy ale beznadziejna laska - ponadto ostatnio daje się zauważyć trend, że państwowe się reklamują, moja miejscowa politechnika reklamuje poszczególne wydziały...

Gość trudno się nie zgodzić

Gość aaaaaaaaaaaad