Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość woppw

Frytki-jak robic zeby wyszly takie dobre jak w mc donaldsie?

Polecane posty

Gość woppw

a jak robicie frytki jak nie macie frytkownicy? Bo mi zawsze wychodza takie przesaczone olejem i nie sa takie fajne jak w mc donaldsie. Co robie zle?

Gość muszą iść na bardzo gorący
tłuszcz, jeżeli wrzucisz zbyt wcześnie to nasiąkną olejem

O fu . W Makdonaldzie są oblesnee ;;/// Cienkie i nie chrupkie .. Ja robie w domu na patelni z olejem . Najpyszniejsze sa :)

Ale po co robić frytki na patelni jak można kraść? Sama nie wiem...

Gość kobieta trzydziestoletnia
Samo zrobienie nie jest trudne...trudnym jest zdobycie składników.

Gość fakt uran trudno zdobyć
a to jeden z podstawowych składników :classic_cool:

Gość kobieta trzydziestoletnia
za to z plastikiem jest łatwiej.

Gość gfdgf
Frytki w Mc czy KFC są najlepsze, bo cienkie, chrupiące i nie karbowane :P Nienawidzę grubych, tłustych frytek.

Kucze ja jesczze nigdy nie byłam w mc donaldzie ale tatuś powiedział że niedłkugo mnie zabierze, może na 23-cie urodzinki. Słcuahjcie, a w Hepi Milu są frytki? Bo ja słyszałam że frytki są pyszne a w hepi milu są prezenty.

Gość gfdgf
Za moich czasów w hepi milu były frytki i ham/cheese burger :P Teraz dorzucają chyba jabłko nawet :D

Gość superrrrrr
To kup sobie takie gotowe mrożone frytki i wsadź do piekarnika bez tłuszczu. Domowe frytki nigdy nie będą takie jak te z Mc, bo w domu robisz frytki z ziemniaków. Tak niestety mało osób się w tym orientuje, ale te frytki masowo sprzedawane nie są robione z ziemniaków. Niestety robią je tam z mrożonek, a wyrób mrożonek jest trochę inny. Mrożonek nie można zrobić z ziemniaków, bo ziemniak robi się czarny i ma krótki okres trwałości. Dlatego te wszystkie frytki mrożone robi się z mąki ziemniaczanej, dodaje tłuszczu, wody i wlewa do foremek. Dlatego wychodzą takie niesamowite kształty: karbowane lub super długie i cienkie. Jak chcesz mieć w domu fajne frytki z mniejszą ilością tłuszczu a naturalne to najpierw ziemniaki pogotuj, ale krótko tak żeby były jeszcze twarde, później pokrój na frytki i wsadź na patelnię z olejem.

Gość frytasy tak tak tak tak
:classic_cool:

superrrr - o czym ty w ogóle mówisz? Jeżeli by było tak jak piszesz, to wszystkie fyrtki miały by identyczny kształt :P

Gość wlowppw
uppper tco ty pitoliszx!!!! Sama czytalam w gazecie wyborczej ze te frytki z mc donaldsa sa robione ze specjalnych ziemniakow. NIE pamietam jak sie nazywa ta nazwa, ale sa to dlugie ziemniaki, uprawiane w jakijs wiosce w Polsce.

Gość zegartowice kolo torunia
:)

Pewnie ta wioska to Grabina. Steffen i Marek przecież kiedyś interes chcięli rozkręcać...

Ja frytek z Maca ani zadnych sztucznych z maki nie lubie, jedynie jak sobie sama potne ziemniaka i usmaze na patelni, mniam, mniam. Jak wrzucam na talerz to podkladam papier kuchenny pod spod zeby tluszcz wsiakl w papier, choc ja lubie takie tluste frytki z sola, mniam, mniam :P

Gość ygfdhfffhg

Gość MC frytek
nie uda sie wam zrobic frytek jak w mc poprostu oni **** wie jak to robia xD

frytki z MC Donalda są robione w Farm Frites, czyli w takiej malej miejscowosci o nazwie Lębork, ziemniaki biora z pobliskich wiosek, od czasu do czasu, jak leci dym z komina, nie ma czym oddychac, taki smrod rozprzestrzenia sie na cala powierzchnie miasta. Nie pachnie to jak podpieczony - sfluidyzowany (zamrozony) ziemniak

tłuszcz musi być wielokrotnie użyty wtedy masz efekt frytek z maca:P:D

Gość Zamknieta_W_Czterech_Scianach
na starym oleju wielokrotnie uzytym i ze starych ziemniakow wtedy wyjda takie jak w mc a tak serio to zrób na patelni-na oleju z biedronki i ziemniaki w cienkie słupki krój

Gość
ja robie w woku na rozgrzany olej wrzucam fryty i potem dziab przyprawa do ziemniakow sola i pieprzem z majonezem, kethupem albo sosem czosnkowym albo na blache i dop pieca po spryskaniu olejem ( bez oleju to nie to)

Gość pawel31
zrób taki myk do smażenia użyj w połowie oleju a w połowie smalcu. Sam smalec też może być najlepiej taki ze świniaka na kupnym jeszcze nie robiłem