Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca niewiedząca

ból wątroby w ciąży

Polecane posty

Gość Pytająca niewiedząca

Jak w temacie. Co można wziąć?

Gość mammmmmma
nic, musisz przezyc pawdopodobnie wszystko ci siepoprzestawiało w srodku tez tak miałam, przejdzie z czasem

Gość Ania Chorujaca
Jestem chora na watrobe juz 4 lata i wiem co to za bol, i to nie ma znaczenia czy nerwy czy sraczka!!!!!!!! Jestem w ciazy juz 3 miesiac i nie moge zniesc bolu watroby, ale lekow tez nie moge brac, bo lekarz nie pozwolil, wiec... musimy radzic sobie same!!!

wiesz, ja wczoraj w ksiazce nt ciazy przec zytalam, ze bolaca watroba moze byc oznaka zatrucia ciazowego. Jak Cie bedzie dlugo nasuwac, to moze udaj sie do lekarza....

Gość magdaamama
ból wa ciazy potrafi wykonczyc..fizycznie i psychicznie...wiem cos o tym...ja miałam az przeczuliucę na skórze w okolicy wątroby...przeszło samo z dnia na dzien pod koniec 8 miesiaca..po prostu malutka w brzuchu musiała się nieco inaczej ułożyc...ale miałam robione próby watrobowe, bilirubinę zeby stwierdzic czy nic złego sie nie dzieje:)

dziewczyny ja przed 17 dni brałam progesteron ,teraz brzuch mam tak napuchniety i obolały ze nie mogęsobie z nim poradzić pomóżcie

Gość moik
oj dziewczyny wiem co czujecie. tak mnie strasznie boli i to godzinami że już nie wiem co z sobą zrobić. lakarz polecil pić wodę i tyle - nic wiecej sie nie da:/ A ja nawet nie wiem jak spac..

Gość czerśnia123abcd
Do lekarza rodzinnego się udaj, a ten skieruje Cię na prześwietlenie brzucha i badania krwi.

Gość gość
witam temat juz stary ale moze ktos skorzysta z doświadczenia. 1. w ciazy (II trymestr) dostała strasznych boli. na poczatku myslałam ze to płuco mi sie zapada lewe mdlałam pociłam sie nie mogłam wytrzymac ale okazało sie ze to watroba. jeszcze 2 razy d konca ciazy mi sie przytrafiło takie cos.lekarze oczywiscie nie mogli mi nic podawac nie strwierdzono gestazy ale cholestazy ani nic z tych rzeczy odpowiedz doktora brzmi "czasami juz tak jest w ciazy" 2. niecały miesiac po porodzie bol powrocił trafiłam do szpitala zzapaleniem pęcherzyka żółciowego i kamieniami. miałam ich pona 30 małych ale straszie ostrych. do tej pory czasem stosowałam sie do zalecen czasem wiem ze chodzi o moje zdrowie ale mam dopiero 24lata i chciałam pozyc. teraz jestem kolejny raz w ciazy ichociaz to dopiero 6 tydzien to zaczyna mnie bolec watroba i tez nie wiem co zrobic czy to jest bezpieczne? na pewno nie.

Gość gość
wątroba nie boli, bo nie jest unerwiona !!! a zapalenie pęcherzyka żółciowego i kamienie owszem.

Gość gość
Witam. Mam tem sam problem. Podczas ciąży miałam ostre bóle brzucha podejrzewano ze maleństwo nóżka uciska. 6 tygodni po porodzie miałam operacje usunięto mi rownież woreczek żółciowy który był cały w kamieniach. Minęło 2 miesiące od operacji a ja ponownie w ciąży i ponowne bóle... Także GOŚCIU z dn 26.10.2014 jeśli wiesz coś więcej na ten temat to proszę o jakaś informacje dzięki z góry