Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowana ania 25

ciąża - pierwsze objawy - pytanie

Polecane posty

czy po zajściu w ciążę, w pierszych tygodniach od zapłodnienia są jakieś dające się zauważyć objawy ciąży? Oczywiście pomijając brak miesiączki

nikt nie odpowie?

Gość wera123
po jakis 3 tygodniach tak bynajmiej u mnie bylo mialam wymioty i nudnosci a wczesniej omdlenia...ale u kazdego jest inaczej...moja kolezanka w dwa dni po zajsciu w ciaze miala brak okresu a potem zemdlala i miala wymioty..

u mnie praktycznie od razu pojawiły się bardzo drażliwe sutki! no i ból brzucha bardzo sporadyczny ale przeraźliwie mocny!

Gość jest tyle tematów i tym
wpisz w wyszukiwarkę wczesne objawy ciąży to wyskoczy ci multum takich teamtów!!!!!!!

Gość nutella23
a czy 7dc mozna zajść w ciąże i czuć sie fatalnie zaraz nastepnego dnia???

Gość nutella23
niech kts mi powie, bo nie wiem co mam robić????

Gość nutella23
ale ja mialam ostatnio cykl 26 dniowy, a od tamtej nocy głowa tak boli, wogole stracilam apetyt nastruj i bola mnie piersi.i jakos takie nudności mam.

w ciążę nie zachodzi się od razu! od stosunku do zagnieżdżenia może upłynąć nawet tydzień! nudności na pewno nie występują tydzień po zapłodnieniu! po prostu to sobie wkręcasz i wymyślasz objawy

Gość nutella23
i jak ktos mi pomoże????

Gość nutella23
ale moze byc juz tak szybko owu jak to był 7 dc???

raczej nie, a jak długie masz cykle? i pamiętaj, że plemnik może przeżyć w ciele kobiety nawet 5 dni, więc 5 dni przed ow możesz zajść w ciążę

Gość nutella23
pisalam ze ostatni mialam 26 dni. a to było 7 dc bardzo rano.

Gość nutella23
a ty byłaś w ciąży już????jakie mialas objawy???

Witam Moja dziewczyna bierze tabletki antykoncepcyjne według zaleceń przerwała na 7 dni oczekując na krwawienie po przerwaniu brania kochaliśmy się jeszcze 5 dni, teraz minelo już 3,5 tygodnia ale okres się nie pojawił od jakiegoś tygodnia pojawiły się bule lewego jajnika (pojawiały się już w przeszłości) śluz jest bardzo gesty i koloru białego o bardzo kwaśnym smaku bez zapachowy jeśli chodzi o piersi i sutki to niema nadwrażliwości ani buli. Robiliśmy test pierwszy po tygodniu opóźnienia a drugi po 2 tygodniu opóźnienia, obydwa negatywne.Dodam jeszcze ze w okresie 2 miesięcy miała bardzo dożo stresu w pracy jest osoba bardzo podatna na stres. Co sadzicie w środę minie 4 tydzień od przestania brania tabletek. Pozdrawiam

Gość nutella23
jestes jeszcze kolezanko????

jestem i nie byłam w ciąży. Jeżeli 7dc kochaliście się bez zabezpieczenia, to mogłaś zajść w ciążę. Zależy od tego kiedy u Ciebie występuje owulacja, a może wystąpić od 12 do 16 dnia przed nast miesiączką. Najczęściej ow występuje 14 dni przed, ale u różnych kobiet różnie bywa... Nie wiem jak dawno była \'ta noc\', ale nie sądzę żebyś tydzień, dwa po miała jakiekolwiek objawy...

jarekloki - rety!!! mam takie same objawy jak Twoja dziewczyna!!! tyle że ja nie brałam tabletek, okres mam dostać za 6 dni. Boli mnie lewy jajnik, kwaśny biały śluz też się pojawił :( do tego boli mnie brzuch i głowa (bardzo), mam dreszcze i się pocę - raz mi gorąco a raz zimno. Do tego doszły zaparcia i brak apetytu. Mam ostatnio bardzo stresujące dni w pracy więc możliwe że przyczyną tego wszystkiego jest właśnie stres. Testu nie robilam. Jeśli byłabym w ciąży to byłby to 3 tydzień. Na razie czekam na okres, może niepotrzebnie się martwię. Wypowie się jeszcze ktoś?

zaraz zwariuję :( proszę, niech ktoś się wypowie odnośnie moich objawów. Bardzo mnie to martwi. Choć pragnę mieć dziecko, to jednak dopiero za 3-4 lata. Na chwilę obecną ciąża byłaby dla mnie końcem świata ;(

odnośnie bólu brzucha to chciałam jeszcze dodać, że to nie jest ból jak przed okresem - w podbrzuszu. Boli mnie głównie żołądek i ten ból promieniuje trochę niżej. :(

Gość nutella23
no własnie nie wiem kiedy mam te owu ale tak sie czuje jakbym miala, pozatym jakos dziwnie mi mokro.

Gość wera123
nutella 23 moge ci powiedziec na przykladzie mojej kumpeli bo ja osobiscie po zajsciu w ciaze mialam brak okresu co jest oczywiste i omdlenia a po 3 tyg.lub wiecej wymiotowalam..natomiast moja kumpela nie dostala miesiaczki a dwa dni pozniej wymiotowala i zemdlala...wiec to zalezy od organizmu kazdy ma inaczej

Gość nerwiczka
ból piersi kochana

Pierwszym objawem oczywiscie brak okresu , natomiast juz po ok 2 tyg od zaplodnienia moga cie bolec piersi tak jak przed okresem , kazde kobieta odczuwa to inaczej .

piersi mnie nie bolą a okres mam dostac za kilka dni, czekam wiec najbardziej martwi mnie ten bol jajnika, choc dzis boli juz o wiele mniej niz wczoraj.

Gość również zestresowana
No to widzę, Aniu, że jedziemy na tym samym wózku. Czekam na okres (póki co spóźnia się dwa dni), to również byłby trzeci tydzień. Mam ten śluz, o którym piszą dziewczyny wyżej, rano pobolewał mnie brzuch, tak jak gdybym miała zaraz dostać okres. Mam nawet podpaskę, ale póki co niepotrzebnie, bo okresu wciąż nie ma... Ja też się bardzo boję. Myślę, że powinnyśmy zrobić test. Albo ogromnie nam ulży, albo przynajmniej będziemy wiedzieć na pewno...

Gość również zestresowana
Aha, i mam jeszcze taki dziwny smak w ustach czasem, przez to piję znacznie więcej wody.

Również zestresowana - ja na razie czekam na okres, a i tak planowałam wybrać się w przyszłym tygodniu do ginekologa więc nie będę robiła testu tylko poproszę o dokładne badanie pod tym kątem. Na razie w ogóle nie boli mnie brzuch jak przed okresem. Wszystko może być więc spowodowane stresem, na brak którego ostatnio nie mogę narzekać... co do dziwnego smaku w ustach to ja go nie mam, ale czytałam, że metaliczny smak w ustach czasem jest jednym z pierwszych objawów ciąży. W każdym razie życzę Ci żeby było po Twojej myśli