Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psiara88

Pies sredniej wielkosci - doradzcie

Polecane posty

Gość psiara88

Witam, zastanawiam sie nad kupnem psiaka. Chodzi mi o sredniej wielkosci pieska poniewaz mieszkam w blokach (ale za to posiadam wlasny ogrodek) a malych pieskow nie lubie. Doradzcie jakas ciekawa rase i napiszcie cos o nich. Pozdrawiam wszystkich psiarzy

Gość psiara88
Zastanawiam sie nad beaglem, ma ktos z Was? Co charakteryzuje te pieski?

sa uparte jak nie wiem co. labrador jest ok jezeli lubisz spacerowac. ten pies ma tendencje do tycia... musi miec ruch

Gość psiara88
Labradorki sa piekne ale duze :-(

Gość psiara88
mia rose- beagle są uparte i maja tendecje do tycia czy labradorki? Obie rasy sa piekne.

Duży to jest owczarek niemiecki albo dog niemiecki. Swoją drogą owczarek to moje marzenie :(

Gość psiara88
odpowie ktos jeszcze?

A napisz, ile czasu mniej więcej możesz poświęcić dziennie dla psa, ile pieniędzy przeznaczyć na jego utrzymanie i czy masz jakieś doświadczenie w wychowywaniu psów. Postaram się doradzić:)

Gość psiara88
Niestety pracuje wiec przez wiekszosc czesc dnia nei ma mnie w domu. Poczytalam troszke o beagle'ach i to chyba nei bylby dobry wybor. Odkad pamietam zawsze u mnie w domu byly psy. Ostatni zmarl 1,5 roku temu i dopiero teraz dojrzalam do decyzji o kolejnym pupilu. Licze sie ze wszystkimi kosztami, ktore trzeba poniesc w zwiazku z wychowywaniem psa. moj ostatni piesiur bardzo chorowal wiec wiem jak kosztowne i bolesne jest leczenie pieska. I wiem, ze jak zwierzak w domu to tylko na dobre i na zle. Nie chcialabym tylko podjac zlej decyzji co do rasy. Poprzedni byl bokserem

Gość jamniczek koniecznie
Mialam przez 15 lat byl slodki ,grzeczny .Zaznacze wychowany przez rodzinke od malutkiego.Kochany piesek

Gość psiara 88
Dzięki całkiem fajna ta ankieta:-)

Beagle w takiej sytuacji raczej odpada. A może Cavalier King Charles Spaniel? Śliczny psiak, niewielki i łatwy do ułożenia:)

Gość marta9545
golden retriver ;D

Gość ruallara
Ja mam 3 letniego Beagla. Kochany pies ale od razu mowie, musi duzo biegac! Moj codziennie min 2 godziny spedza na dworze.Czasami nawet 3. Mieszkam w bloku, nie ma z nim problemu. A i bardzo jest uparty, jak wyczuje zwierzyne to poleci za tropem. Nie mozna go spuszczac nigdzie kolo drog bo ten pies biega ciagle z nosem przy ziemi i nie patrzy wcale na samochody. Nie polecam beagla dla osob schorowanych, starszych ktorzy lubia spokojne spacery ani dla osob ,dla ktorych godzina na mrozie z weszacym psem stanowi jakis problem.

Gość ruallara
Beagle nie lubi siedziec sam w domu..moj nigdy nie siedzi sam bo ropdzice sa na emeryturze

Gość ruallara
a moze cavalier?

Gość kot_let
polecam Psa Pluto no i oczywiście Psa Cywila

Gość psiara88
Wyszedl beagle jak nic... ale chyba jednak sie nie zdecyduje na niego. Czytalam sporo o Goldenach tylko przeraza mnie kupa siersci hihi:)

Gość amstaffkaxxx
ja polecam amstaffa,sredniej wielkości,miły,najlepszy jesli chodzi o obrone itp..wclale nie jest taki agresywny jak pieprzą inni;/ zalezy od tego czy sie go bije czy nie