Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kobieta12345

PROBLEMY Z SIKANIEM

Polecane posty

hej,mam 23 lata i od jakiegos tygodnia bardzo czesto musze korzystac z toalety. tzn bardzo czesto sikam. nie wiem co jest tego powodem,bo wcale wiecej nie pije niz przedtem a tu nagle musze do toalety tak czesto! od razu dodam ze nie jest to na pewno jakies zapalenie pecherza moczowego czy cewki moczowej,bo to juz przechodzilam i temu towarzyszy bol przy sikaniu,a u mnie bolu zadnego nie ma. co moze byc tego przyczyna?czy ktos moze mi podpowieddziec????

Gość oiuyt
ciąza cukrzyca choroby ukladu moczowego Guzy w obrębie miednicy (np. nowotwory, ale też ciężarna macica, zalegający stolec) Moczówka prosta Niedoczynność tarczycy Hiperkalcemia Zespół cewkowy najprosciej pojsc do lekarza..

Gość magd-a50
Na pewno warto zrobić badanie ogólne moczu i zobaczyć, czy aby napewno nie ma infekcji. Zdarza się bowiem, że przebiegają one ze skąpymi objawami, ale są one grożne dla ukladu moczowego i nerek. Nieleczone infekcje skutkują gorszymi powklaniami mogę Cię zapewnić, bo znam to z autopsji. Sama teraz żaluję, że w wątpilwych sytuacjach nie robilam badania moczu, tylko jakoś "tak samo przechodzilo", aż do czasu kiedy wizyta u urologa zakończyla się dwoma zabiegami operacyjnymi i w dodatku nie wiadomo czy to koniec. Badanie takie,jesli nie chcesz zawracać sobie glowy chodzeniem do lekarza po skierowanie kosztuje 8 zl i jesteś pewna, że naprawdę nic zlego się nie dzieje.

Gość poznanianka86
o... ja też ten sam problem:/ jakies 2 tygodnie temu zaczął się problem: non stop czułam potrzebę zrobienia siku ale bardziej było to takie czucie - bo w toalecie okazywało się, że moczu nie jest dużo;) ale nawet po oddaniu tej niewielkiej ilości, po jakichś 20 minutach znów wracało to poczucie że się zsikam zaraz. przy robieniu siku - nie boli, nie krwawię i nic w tym tonie; jedynie może mam lekkie poczucie że nie do końca się wypróżniłam... brałam Urosept - po 1wszym dniu już było lepiej. po 3 dniach już zapomniałam o przypadłości. A wczoraj... wróciło?! i tak jak poprzednio bardziej w dzień mnie męczyło (w nocy nie biegałam wcale do toalety), to teraz w nocy wstaję i biegam. w dzień też:( ehhhhh:((

tez tak mialam i wcale duzo nie piłam, okazało sie ze mam problemy z wapniem i sarkoidoze . musisz zrobic badanie biochemiczne moczu i krwi.

Gość poznanianka86
a czym to było spowodowane? (*jeśli wogóle można określic przyczyne...?) długo się leczy:(?

Gość magd-a50
I jak tam? Objawy ustapily, jest lepiej czy w trakcie leczenia?

Gość poznanianka86
ja jutro idę na badania moczu i krew przy okazji objawy nieustąpiły. niby jak wezmę urosept jest tymczasowo lepiej, ale czasem lepiej, czasem wcale nie... poza tym brzuch jakby nadęty?! a okres dopiero za 8 dni...

może masz kamienie lub piasek w drogach moczowych, które drażnią układ moczowy. Zrób USG jamy brzusznej, aby sie upewnić jw. Czerone krwiki w moczu i minerały mogą wszkazywacć jw. na kamicę Dobrze, że nie jesteś mężczyzną, bo to objaw zapalenia prostaty objawiajace się częstym robieniem siusiu. Ja mam kamienie na nerkach i jesli schodzą, to drażnią przewody moczowe i mam takie same objawy jak u Ciebie, dlatego ww. badania są konieczne. Życzę zdrowia

Gość kobieta 88
poznanianka86 mam pytanie, bo mam takie same objawy co ty... co sie w rezultacie okazalo w twjej sytuacji, jak zostala zaradzona?

Gość aga-81
hej :) gdy byłam mala mialam porazenie nerwu twarzy, dostałam silny lek ktorego skutkiem ubocznym mial byc pecherz. od tamtej pory często siusiałam..jak bylam mala i mineło. chodz od niepamietnych czasow przed wyjsciem chodze z 2o razy do wc, bo boje sie ze bedzie mi się chciało siku,tak samo jest przed podroża itd gdy usiade na zimnym lub gdy mam kontakt z zimnem mam wrazenie ze chce mi sie siku, a wcale nie robie, towarzysy temu dziwny, niedozniesienia ból, dodam ze na kazdej przerwie w szkole robie siku! pomocy..

Gość yoolla
Musisz iść z tym problemem do urologa bo możesz mieć infekcje dróg moczowych albo jakieś zapalenie pęcherza. Ja miałam szczepionkę od tego i jak narazie mam spokój.

Gość annnannnas
a ja jakoś w szczepionki nie wierzę, wolę naturalną profilaktykę. jak kiedyś miałam zapalenie pęcherza, to wyleczyłam się furaginą i od tej pory staram się zapobiegać - łykam kapsułki prouro, jem suszoną żurawinę i piję wodę mineralna z cytryną.

Gość a masakra..
Ja z sikaniem się męcze już pare lat sikam często czasem w małych ilościach brałam tabletki furaginium za jakiś czas pro uro i dalej nic mi to nie pomaga dla mnie jest to już męczące.. Robiłam badania moczu i usg brzucha wszystko było ok. Nawet byłam u urologa. Ja naprawdę niewiem jak się z tego wyleczyć a nikt mi nie może pomóc. Niby trzeba dużo pić wody ale to jeszcze gorzej by było :(:(:(

Gość ola9h
może to infekcja dolnych dróg moczowych ? poczytaj o tej chorobie na http://adamed.expert/ , często mają eksperckie publikacje na ten temat.

Gość gość
Ja miałam bardzo długo takie przewlekłe stany zapalne ale zawsze szłam do lekarza pierwszego kontaktu i dawał antybiotyk. Dopiero na której już wizycię stwierdził że chyba trzeba skorzystać z wizyty u urologa. Zapisałam się prywatnie bo na nfz to bym chyba czekała rok. Poszłam do tego gabinetu urologicznego w łodzi http://www.gabineturologicznylodz.com.pl/ . Lekarz zrobił badania i wyszło, że mam złogi wapnia, szczawiany i coś tam jeszcze. Teraz po leczeniu nie ma śladu po stanach zapalnych .

Gość Żaneciaala
Przy infekcji dróg moczowych może boleć, zwłaszcza przy oddawaniu moczu, ale nie wiem, czy to jest reguła. Poza tym często się chodzi sikać. Żeby mieć pewność, można zrobić taki test Moja Intima https://www.mojaintima.pl/ulotka-urointima-te st-zum.html Wypróbuj i zobaczysz, co wyjdzie. Jeśli pojawią się leukocyty w moczu, to będziesz miała pozytywna odpowiedź. Osobiście obstawiałabym zapalenie pęcherze, ale to tylko moje domysły.

Gość Żanecialla
Przy infekcji dróg moczowych może boleć, zwłaszcza przy oddawaniu moczu, ale nie wiem, czy to jest reguła. Poza tym często się chodzi sikać. Żeby mieć pewność, można zrobić taki test Moja Intima https://www.mojaintima.pl/ulotka-urointima-test-zum.html Wypróbuj i zobaczysz, co wyjdzie. Jeśli pojawią się leukocyty w moczu, to będziesz miała pozytywna odpowiedź. Osobiście obstawiałabym zapalenie pęcherze, ale to tylko moje domysły.