Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psiurekkkk

Czy da się nauczyć starego psa sikania do kuwety?

Polecane posty

Gość psiurekkkk

Czy to możliwe? Wiem że szczeniaki można bez problemu tego nauczyc a jak z psem?

Gość Zachwiana Pani
niestety nie da sie ale zawsze mozesz mu zalozyc cewnik :o:P

Gość psy nie sikaja do kuwet
to jakbys kazala facetowi lac na siedzaco :O Nienaturalne i ciotowate. Nie rob z pa kota, tylko spraw sobie kota jak chcesz zeby lal do kuwety ;)

Gość psiurekkkk
nienawidze kotów. Czyli co? ten pies bedzie mi lal gdzie popadnie po scianach kanapach dywanach?

Gość Nie po prostu trzeba z nim
wychodzić na spacery :O Nie wiedziałeś tego?

Gość fhnhgfnnfg
To może zależeć od sytuacji i wieku psa. Pewien doświadczony szkoleniowiec zapewniał w swojej książce że praktycznie wszystkiego nauczy się psa tak do jego 8 roku życia. Poza tym jeśli pies już posikuje w domu, to znaczy że opory przełamał i można mu zaproponować miejsce do sikania tzn ową kuwetę. Ale osobiście wydaje mi się że to prawie nie do zrealizowania (nie wyobrażam sobie tego z moimi psami).

Gość Zachwiana Pani
na jakie spacery :o zwariowaliscie :o starego to mozesz nauczyc jedynie sikac do butelki

Gość fhnhgfnnfg
P.S. Tak na marginesie chciałam dodać że koty też nie są gatunkowo przystosowane do sikania do kuwety. Sytuacja z psem wygląda dokładnie tak jak z kotem (koty też znaczą teren i też nie lubią na początku kuwety). No i znam psy które do kuwet sikają. :D

Gość A po co
w ogóle uczyć dorosłego psa sikać do kuwety??? Jak się ma psa to trzeba z nim wychodzić na dwór bo pies potrzebuje ruchu a nie dość żeby sikał w domu to jeszcze nie wychodzić z nim na spacer. Pies będzie na spacerze to się wysika i już.

Gość chamidło ewcia alias
"jestem taka niezależna od facetów" musiała wtrącic swoje cenne 3 grosze :o Mówiłas coś czy to gnój tak paruje? :o

jezeli pies mojej kumpeli 3 dni nie sikal i nie sral,bo zapomniala do spuscic z lancucha,to wierze,ze wszystko mozna nauczyc...

Gość psy nie sikaja do kuwet
Pies nie bedzie lal po scianach jak bedziesz z nim wychodzila. Jak sie ma psa to zwykle to sie praktykuje :classic_cool: A porownanie z facetem sikajacym na siedzaco moim zdaniem trafne. I jedno i drugie - nienaturalne dla osobnika :O

Gość psiurekk
pies ma 3 lata. na spacer bedzie wychodzil ale gora 3 razy dziennie- wiecej nie dam rady. A nie wiem czy on tyle wytrzyma bez sikania. Nie wyobrażam sobie żeby sikal po calym domu. Wystarcza mu takie 3 wyjścia? Czytalam na jakimś forum ze male psy można nauczyć sikać do kuwety tzn szczeniaki i że jest to zupelnie normlane i nie ma z tym wiekszych problemów. Zastanawiams ię jak jest ze starym psem. czy go czegokolwiek można wogole nauczyć?

3 razy dziennie to wypas...widzisz,ze dobra tresura sprawia,ze pies nie bedzie robil wteyd gdy chce,a wtedy gdy ty masz czas z nim wyjsc... kumpela nauczyla swojego,ze ma kolo budy nie sikac i nie srac,to bidaczek wytrzymal caly weekend jak ich nie bylo..ona sama nie myslala,ze bedzie az tak posluszny

Gość 3 razy dziennie
to super! Ja czasem wychodze 2 razy dziennie i wystarcza ;) No ale przyzwyczajony jest - czasami wie ze musi poczekac.

Gość psiurekk
i taki 3 latek nauczy się ze musi poczekac? mam mieszkanie typu "studio" wiec nie moge zamknąc drzwi do przedpokoju i niech tam sobie sika jakbym nie zdązyla. Boje się ze bedę miala wszystko posikane.

Gość według ciebie 3 letni pies
jest stary????? Mój owczarek miał 18, ledwo powłóczył nogami a wychodził sikać na trawnik. Czasmi się przewracał bo nie miał juz sił i podtrzymywaliśmy go na takich szelkach. A ty 3 letniego psa nazywasz starym? Po co go brałaś jak nie masz czasu z nim wyjść? Tobie tak zamknąć wc i nie dać się załatwić i trzymaj tak do wieczora aż znajdziesz otwarte wc... No ręce opadają

Gość psiurekk
brunetka ale ja bede go mialą jako 3 letniego i niestety nikt go nie nauczyl sikać wiec nie miej do mnie pretensji! napisalam "stary" w sensie ze nie szczeniak.

Gość 3 razy wystarczy wyjsc z nim
na spacer, mój wychodzi 3 razy dziennie :-)