Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchareczka 1980

Przepis na dobrą pomidorówkę

Polecane posty

Gość kuchareczka 1980

Dziewczyny, wklejcie proszę jakis sprawdzony przepis na zupę pomidorową, najlepiej na koncentracie. Ile się go daje na taki 3 litrowy garnek? zawsze wychodzi mi za kwasna bo dam go za duzo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zarazwracamaco
do pomidorowej zawsze dodaje się trochę cukru. i dodaj też śmietanę; są specjalne do zupy - nie warzą się.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zachwiana Pani
osobiscie uwazam, ze najlepsza jest na ksciach schabowych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczka 1980
a mozecie wkleic jakis pelny przepis? ile mieska, jakies jarzyny? ile koncentratu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zachwiana Pani
wrzucasz kosci, listek laurowy, ziele i pieprz w ziarenkach. jak sie pogotuje ok 1 h to wrzucasz wloszczyne, gdy bedzie miekka dodajewsz koncentrat (ja wole duzo bo kwasnie lubie) i po sprawie. a..i oczywiscie dosolic musisz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mi mała - veget nie uznajesz, ale kostki rosołowe to owszem ;) przecież to to samo, tylko w innej postaci, poczytaj sobie sklad :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dokladnie tak
dokladnie tak - vegeta czy kostki - TO SAMO:)))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość spokojnie bez wrzasków
daj sporo marchewki, ona dosłodzi Ci zupę i zniesie "kwaśność" przecieru

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zmień przecier którego używasz. Pudliszki są straszliwie kwaśne, ja od kiedy proszę w sklepie \"byle nie Pudliszki\" to mi nie wychodzi za kwaśna :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moja mama gotuje
na soku pomidorowym tomi chyba z biedronki i daje swiezego pomidorka a zupka jest pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martuśk
Oj wy nie umiecie gotować...porcja rosołowa,ziemniaki,ogórki kiszone,śmietana bita,bez żadnych warzyw...a teraz bez jaj.... no porcja rosołowa na pomidorówke,wystarczą kostki i tyle..smacznego..a i możecie sobie rodzynek dorzucić...xd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lololeczkaxDD
ja nalewam do średniego garnka wody wrzucam dwie kostki rosołowe i pokrojone warzywa ;marchewkę pietruszkę pora i seler. oraz trochę wegety do smaku. gdy warzywa będą miękkie dodaje przecier pomidorowy. następnie do kubka wlewam trochę zupy i mieszam z dwoma łyżkami śmietany.i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martuuulka
A ja gotuje na wywarze z miesa drobiowego,lub z rosolu. Daje koncentrat i jak jest kwasna zawsze dodaje 2 lyzki cukru. Na koniec smietana 18 % z pol kubka i natka pietruszki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość owoco-maniaczka
Taki krem zrób następująco!!!!!Ugotuj na udku wędzonym 3 - 4 marchewki,2 pietruszki,1 por,1 cebulę,kawałek selera.Wyjmij mięso i oddziel od kości.Dodaj przecier pomidorowy (większy słoiczek) lub całe(bez skórki) pomidory.Wszystko razem dokładnie zmiksuj blenderem.Dopraw solą,pieprzem,oregano i odrobiną cukru.I masz pyszną zupę krem - pomidorowy.Możesz do zupy dodać pokrojone mięsko z udka.Będzie bardziej pożywna oraz śmietanę.Wszystko zależy od gustu:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oj panie kucharz... jarzynka z paczki, barszczyk z paczki... nie wstyd panu? następna też jakieś kostki... ludzie, wy juz bez chemii nawet tak prostej zupy jak pomidorówka nie umiecie ugotować? wstyd....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ewa Ty wszędzie w każdym temacie krytykujesz tylko kostki, Vegety, cały czas coś Ci nie pasuje, może podaj swój przepis bez tych kostek i Vegety, a może Ty też po prostu tego nie potrafisz a gdzieś tylko słyszałaś, że są niezdrowe Ja chętnie skorzystam z Twojego przepisu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zupomaniak
Przepis na smaczną zupę pomidorową wcale nie musi być taki zakręcony: http://zupapomidorowa.com.pl Najlepsze oczywiście będą swieże pomidory. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kasiup, ja Ci odpowiem,bo też jestem przeciwnikiem używania sztucznych przypraw.Tyle świństwa dodają do jedzenia legalnie,że nie warto samemu sobie dowalać.Przede wszystkim potrzeba wytrwałości.Bo na początku nic nie smakuje.Potem okaże się,że w sumie z to wegetą wszystko smakowało jednakowo.Trzeba wrócić do ziół, dodawać sporo warzyw i od nowa nauczyć swoje kubki smakowe rozróżniania smaków.Niestety,tzeba sięgnąć po mięso na wywar do zupy,kawał kości,bo bez kostki rosolowej wywar będzie "cienki" i bez smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
j.w. i nie robic zupy zadkiej i wodnistej. jak dasz tyle wody, ze tylko przykryje warzywa, smak bedzie esencjonalny, powiem nawet, ze rowniez bez miesa, jakby ktos chcial oden odpoczac. bezmiesna zupa pysznie smakuje na bazie przysmazonej cebuli z czosnkiem. a na dobra pomidorowke to nawet mam przepis, ale jest ona z ryba, to nie wiem, czy nadal ktos zainteresowany ;) (moze byc zwykla ryba z mrozonki)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ewka nigdy nie podała jeszcze
przepisu na nic bo nie potrafi gotować tylko krytykować :o a sama pisała, że używa kostek grzybowych do pieczarkowej czy grzybowej :o Zamiast wszędzie wchodzić i przelewać swoje kompleksy może byś raz w życiu odpowiedziała na temat? Wyraźnie jest napisane "przepis na dobrą pomidorówkę", ty chyba oprócz słowa kostki rosołowe nie potrafisz nic przeczytać skoro nawet nigdy na temat nie odpowiesz złośliwa babo :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
odpowiedziałam na temat pewnie ze 100 tysięcy razy w życiu w jakimś temacie podałam też z 10 przepisów na zupę ale dobra, dla twojej ciekawości, podam ci ten prosty jak drut przepis na pomidorówkę bo nie wiem, a czego tu robić sprawę gotuję wywar mięsno-warzywny czyli na gar zupy daję kość/mięso (np. porcja rosołowa z kurczaka, kilka kości od schabu, 5 skrzydełek - co mam), 3-4 marchewki, 2-3 pietruszki, pół selera, dużą cebulę i pora, do tego ok. 10 ziarenek ziela andielskiego, 5 listków laurowych i sól gotuję to do miękkości wyciągam wszystko 2 marchewki, 1 pietruszkę i seler miksuję, dodaję przecier pomidorowy albo dwa, śmietanę 18 łaciatą i wlewam to wszystko do wywaru jak jest sezon, to daję też lubczyk doprawiam pieprzem, i róznie - bazylią, ziołami prowansalskimi, na co mam ochotę podaję albo z makaronem, albo z ryżem tu naprawdę nie ma wielkiej filozofii

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kotek00701
ja gotuje zupe na 2 puszkach pomidorow i jest super, dodaje suszonego grzyba, warzywka, sol i piepsz, czasem papryczke czyli no i troche wody i jest bardzo dobra, ogolnie zupy pomidorowe latwo jest zrobic na 1000 rozncy sposobow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Powiem Wam ze ja używam bulionu warzywnego i uważam ze naprawdę jest pyszny i rewelacyjnie podkreśla smak zup. A co do pomidorów to polecam jeszcze zasmażyć malinowe na masełku. Będzie jeszcze lepsza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×