Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ech.dddd

Podczas porodu doszlo do niedotlenienie mózgu dlaczego?

Polecane posty

Gość ech.dddd
Witam, niestety dziecko umarło....w koncwym efekcie wykonczyla go sepsa;/ Dziewczyny uwazajcie zeby nie przenosic ciazy, i nie sluchajcie glupot ze nic sie nie stanie,. lekarze mojej siostry tez tak mowili a przenosila, i w efekcie malenstwo przezylo 3 tyg caly czas bylo nieprzyutomne.. nikomu tego nie radze:( pozdr

Gość edyta 73
Bardzo mi przykro,przepraszam,ze pytam w jakim szpitalu rodziła siostra?ja tez jestem z łodzi i moja kuzynka rodzi za kilka m-cy.

Gość rodzila w warszawie

Gość Kwiatek**
Dlatego ja uważam,że cc to najlepszy (dla dziecka) sposób narodzin. Żadna tam moda tylko tak po prostu. Może dlatego,że znam kilka przypadków gdzie wystąpiły poważne komplikacje przy porodzie i dzieci są niepełnosprawne :(

Gość duze dzeicko bylo
mogli zrobic cc. Ostatnio ogladalam jakis program, lekarz wypowiadal sie, ze rodza sie coraz wieksze dzieci dlatego powinno sie przeprowadzac wiecej cc. Ale lekarze nie chca....bo wiadomo robota.. a dlugo Twoja siostra rodzila? Ja sama rodzilam 7 tygodni temu, na szczescie szybko poszlo..

Gość gratuluję wyboru SN
na pewno siostra będzie zadowolona że "naturalnie" urodziła niedotlenione dziecko ale przecież SN jest ponoć lepszy :o co za głupota... a nikt nie wierzy że dzieci się rodzą coraz większe i coraz więcej jest takich przypadków. Teraz nie dośc że ma porozrywane krocze to dziecko pewnie nie przezyje albo będzie niepełnosprawne :o współczuje...

Gość uroki SN
:o współczuję...

Gość 6576576
dlatego przy 45 kg powinno się wykonać cesarkę, a co ma do tego waga???? :( Jesli juz to wzrost.... Ja mam tylko 1,53 i mialam dziecko ok. 4 kilo i to po p-oprzdnim porodzie zakoncznym cesarka... TEz lekarze przeciagali jak dlugo sie dalo. W koncu zrobili CC i wydawalo sie ze wszystko jest ok. Apgar 10 i td. Jak mial roczek to wyszla padaczka = jest ich wiele rodzajow, ta akurat powoduje brak rozwoju. Dzicko ma teraz 8 lat i jest na etapie 1,5 roku. Po zrobienoi reznansu okazalo sie ze sa obszary niedokrewienne w przednim placie mozgu. A co do tego przypadku -= niedotlenienie musialo byc bardzo duze- jak lekarze daja tylko 4 % na przezycie to stan jest na pewno ciezki. Niestety, ale mysle ze jesli to dziecko przezyloby = byloby jeszcze gorzej, bo niedotllenienie powoduje nieodwracalne zmiany z mozgu i stan tego dziecka bylby straszny, gdyby przezylo.

Gość jarro81
Moje dziecko urodziło sie wczoraj i zaraz po porodzie nie oddychało przez chwilę. Zrobili mu "rozruch" (tak to nazwała lekarka) i od razu zaczęło samodzielnie oddychać. Jednak na usg główki wyszło niedotelnienie. Teraz czekamy co powiedzą lekarze i czy będzie wszystko ok. Co do przenoszenia ciąży, to szwagier mój urodził się ponad 2 tyg po terminie i to w zielonych wodach. Był bardzo słaby. Teraz ma 30lat i jest zdrowy jak "koń", ale przez lata aż do teraz miał problemy z koncentracją. Bardzo szybko się rozprasza i zapomina gdzie co położył. Miał kłopoty w nauce. Można powiedzieć, że szybko się denerwuje.

Gość solenizantka
Witam Wiam jestem mama już 2jki dzieciaków. przy mojej wadze 55kg Arek 4lata waga 2800kg łożysko przodujące ale poród naturalny bez komplikacji natomiast problemy z serduszkiem na szczęście nic bardzo powarzonego. Amelka 3lata waga 5kg łożysko przodujące poród naturalny również bez komplikacji natomiast bardzo długi, dziecko prawie w czepku urodzone wody odeszły dopiero po urodzeniu dziecka Amelka Zdrowa żadnych niedorozwojów . Myślę ze każda kobieta ma inne predyspozycje do porodu nie zawsze powinno być wykonywane CC A co nie znaczy ze tylko w sytuacji zagrożenia życia powinno być wykonywane.Jest mi bardzo przykro że dzieją się tak straszne rzeczy jak śmierć dziecka po porodzie to trama. Wczoraj moja koleżanka urodziła dziecko PO TERMINIE ŁOŻYSKO SIE ZACZEŁO ODKLEJAĆ BYŁ RÓWNIEŻ PRZODUJĄCE W OSTATNIEJ CHWILI ZROBILI JEJ CESARKĘ.Dziecko się urodził 4300 do tej pory jej nic nie powiedzieli nie pokazali ,było źle wczoraj dziś ma ona przetaczaną krew już 2 worek problemy z nerkami ,strasznie się czuję myśląc co ona przeżywa ,to jej pierwsze dziecko miejmy nadzieję że będzie wszystko ok czekam na telefon od niej miejmy nadzieję ze nie z najgorszą wiadomością.