Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katerinka0

Szpilki obcasy i niechęc mamy.......

Polecane posty

Gość Zakręcona siedemnastkaa ^^
Nie noo.... bez przesady ! Ja mam 17 lat, w moim technikum jest 4-7 dziewczyn które noszą szpilkii na grubym obcasie. W wieku 13 lat na szpilki nawet nie patrzałam, bo wiem że wyglądałabym jak idiotka. Teraz w wieku 17 lat czasem zdarza się że założę takie na 5 cm korku. I to tylko dlatego że jestem niska. Szpilki to nic przyjemnego, w twoim wieku jeszcze wiele razy będziesz chciała czegoś, na co jestes zbyt młoda. Po co sobie niszczyć zdrowie ? O makijażu nie mówiąc. Ja zaczęłam się malować od 1 klasy technikum . Co się porobiło że w wieku 13 lat dzieciaki marzą o szpilkach, makijażach i Bóg wie o czym jeszcze Bądźmy poważni nie dajmy się rozumowi małolat . Jak byłam w gimnazjum to nie widziałam nikogo w szpilkach. Ewentualnie około 5 dziewczyn na zakończenie 3 klas takowe założyło. NIE szpilkom w wieku 13 lat !

Gość Zakręcona siedemnastkaa ^^
Poza tym co napisałam w powyższym poście, nie dziwię się Twojej mamie. Na jej miejscu bym się też bała o Ciebie. Bóg broń żebyś jeszcze na dyskoteki chodziła !

Gość .....WOW......
Ja mam osobiscie 14 lat i cenie sobie wygode. Jesli chodzi o szpilki nie nosze i chyba nie mam zamiaru. Od czasu do czasu pozwalam sobie na malutkie koturenki. A ty kolezanko nie rob z siebie posmiewiska. Osmieszasz sie tym calym malowaniem mam takie w szkole i wszystcy sie z nich nasmiewaja, oczywiscie nigdy nie jest to mowione przy nich. Wydaje mi sie ze zeby sie malowac trzeba to umiec a wydaje mi sie ze jesli chowasz sie z tym przed matka nie masz ani dobrych kosmetow i wyglada to jeszcze gorzej niz normalnie. Zastanow sie nad tym i tu powstrzymam sie od obrazania ciebie:P

Gość klaudixd
powiedz starej ze ty nie jestes malym dzieckiem i x=chcesz nosić szpilki. bo w płaskich wyglądasz jak pasztet. i powiedz ze chcesz je miec. jak ci nie kupi to wez ukradnij jej kase i już. a ja tez mam 13 lat i nosze szpilki i jestem sexi laska ubieram wszystko w panterke i jestem w gimnazjum 22 więc mozesz nosic mi stara daje 2 tysiace i kupuje sobie co chcce jak mi zabraknie to ide do bankomatu i biore moją kase(bo mam swój bankomat) zajebiste zycie. wiesz ze jak sie nosi szpilki to tyle chlopakow leci na ciebie ze masz i po dziurki w nosie, i na dodatek jak sie umalujesz oczy czarne kredka pod okiem fluidu ze masz gladziutka twarz wlosy przefarbuj na inny kolor i jestes sexi laska ja mam z natury włosy rude, najpierw zafarbowalam wlosy na brązowy póżniej na czarny i teraz mam blond, maluje sie tak jak ci napisalam i chodze w tunice w panterke cyce mam duże wiec kazdy fiut tam wejdzie spoko zajebiste zycieee. xdddd

Gość do klaudix
nie wiem czy jesteś dziewczyną czy chłopakiem ale na prawdę gratuluję ci wyobrazni !!! sama to wymyśliłaś? hahahah

Gość ewa3651
jeśli tobie podobają się szpilki to je noś i ucz się w nich chodzić bo jak będziesz miała 20 lat to już trudniej się nauczyć morzesz chodzić w wysokich szpilkach ale nie przesadzaj bo masz jeszcze czs ja sama masz szpilki wysokie ale zakładam je tylko na jakieś okazje bo uwarzam że mam jeszcze dłuzo czasu

Gość gość
Kurcze, dziewczyno, czy ty naprawdę oszalałaś ? Opowiem ci taką hostorię, na fakcie. Mam 27 lat (dla ciebie to jestem pewnie dinozaurem), mam kuzynkę w moim wieku i ona mając 14 lat zaczęła chodzić w pełnym makijażu, na szpilkach, codziennie. Dzisiaj ja mogę wyjść na ulicę bez pełnego makijażu , wystarczy tylko lekko rzęsy podmalować tuszem, a usta błyszczykiem, a ona niestety, cerę ma tak zniszczoną (choć używała dobrych kosmetyków), że bez makijażu wygląda koszmarnie. Jej stopy - tragedia, koślawe paluchy i inne cuda, o bólu kręgosłupa nie wspomnę. Twoja mama jest bardzo mądrą kobietą i dobrze ci radzi, bo chce abyś była zdrowa to raz, a dwa to nie chce, żebyś mając 18 lat, wyglądała jak stara "lampucera". A tak w ogóle to nie obraź się, ale 13latka w szpilkach i makijażu wygląda conajmniej groteskowo...