Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna monika

dziewczyny czym myc pierwsze ząbki

Polecane posty

Gość Anna monika

jest jakas pasta dla takich maluszków

Gość ****************************98
i nie pisz ze glipio sie odzywam ale mnie bierze jak takie topiki widze ....co wy bez netu zrobilybyscie marsz do sklepu tam maz od wyboru do koloru

Gość Anna monika
wal sie:P jak masz z kim:P:P:P:P:P

Gość do autorki topicu
ta pasta na pierwsze zabki to chyba dla autorki topicu - wygladasz na gówniarę:D

Gość Anna monika
a ty piszesz jak gówniara ,człowiek sie pyta normalnie a tu samo chamstwo ,mąż wam dzis niedał czy co

sa takie specjalne szczoteczki i nie uzywa sie pasty takie dziecko nie umie jej wypluc...albo na poczatek gazikiem zwilzonym w wodzie....

Sa takie silikonowe szczoteczki nakladane na palec rodzica, ja myje wlasnie taka mojej corci i uzywam przegotowanej wody do tego. Nie uzywam zadnych past, bo uwazam, ze na to przyjdzie czas pozniej, chociaz sa takie specjalne dla najmlodszych rowniez, popytaj w aptece. Najwazniejsze, zeby dziecko powoli przyzwyczailo sie do rytualu codziennego mycia zebow.

Gość a jak bierzecie
Po roku jest szeroki wybor past ja kupila elmex a teraz bobini.

Gość jessy27
sa szczoteczki i pasty też sa.niskofluorowe, dla dzieci od 12 miesięcy. moj a 15 miesięcy, od 6 myje sam ząbki tak jak umie, albo daje je sobie umyc .

Gość oto_ja
moja córcia od 7 miesiąca myła ząbki pastą dla niemowląt po 6 miesiącu...można kupić w aptece a po roku kupiłam jej szczoteczkę taką malutką i pastę elmex i mała szoruje ząbki jak trza;)

Gość pit75
Dziwi mnie zachowanie na forum.... Pytanie jak najbardziej zasadne. Moi pacjenci zadają mi to pytanie notorycznie czy oznacza to, że są nienormalni?? Z wykształcenia jestem pedodontą i odpowiem...... Od pierwszego zęba pastą dla dorosłych. I co zdziwione?

Ja używałam elmex na tej paście pisze że od pierwszego ząbka można używać. Córki maja zdrowe ząbki bez próchnicy

Gość pit75
a na paście np Blendamed napisane jest : poniżej 6 roku życia pod opieką dorosłych..... więc też pasuje - tylko trzeba dozorować - nieprawdaż????

moja mama myla mi zeby przegotowaną wodą i gazikiem.Wydaje mi sie to dobry sposob jezeli chodzi o pierwsze ząbki,szczoteczki to strata pieniedzy tylko przy malym dziecku i jego skromnym uzebieniu...

Gość pit75
a skąd to przekonanie do elmexu??? żadne badania tego nie potwierdzają a co do wody i gazika, cóż... kiedyś nie było szczepień, antybiotyków i dzieci się rodziły, i dorastały......

to gratuluję wyciągania wniosków na podstawie jednego przypadku...... ja nie miałam mytych i jest ok to ja też nie myję ciekawe czy dostęp do słodyczy był na podobnym poziomie statystyka się wali.... gratuluję również przekonania do elmex....... wiem, wiem nauka jedno wiedza drugi..... nie ma znaczenia jaka pasta, byle by miała fluor w odpowiednim stężeniu, co prawda dobrze, żeby miała inne dodatki (a elmex ich nie ma)