Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Akwamarynka

Do psychiatry...??

Polecane posty

Witam serdecznie, chciałabym Was zapytać o radę...Od dłuższego czasu jestem niespokojna, czuję nieuzasadniony lęk, nie potrafię się skoncentrować, wszystko mnie przerasta. Nam kołatania serca i kłucia, pocę się bardzo i odczuwam suchość w ustach. Robiłam szereg badań i wszystko jest w porządku.Ale samopoczucie przeszkadza mi bardzo w codzienny życiu:/ Tydzień temu zdecydowałam się na wizytę u psychologa i powiedział, ze wygląda mu to na nerwicę lękową. Zalecił mi psychoterapię grupową. Jeśli chodzi o psychiatrę to jest to moja decyzja, bo pani psycholog jest przeciwna farmakoterapii i stawia na psychoterapię. Uważacie, ze powinnam pójść do psychiatry?? Bardzo proszę o opinię osób, które miały podobnie jak ja.

moja bliska osoba miala podobnie ale wybrala leki i podczas ich brania od razu bylo widac roznice i po jakis 3 m-cach brania i po odstaiweniu wszytko wrocilo do normy

Gość zdecydowanie tak
idz do lekarza! czasem trzeba doprowadzic organizm do normy,zeby moc zabrac sie za rozwiazywanie prawdziwych problemow. Wiem, co mowie, niestety.. 3maj sie

Gość zdecydowanie tak
Słuchaj, idź do dobrego psychiatry. Raczej lekarze nie będą chcieli Cię niepotrzebnie faszerować lekami. Ale czasem trzeba. Ja leczę się na depresję, biorę też leki , które teoretycznie mogą na dłuższą metę uzależniać. Ale nie da się inaczej. Jak organizm dojdzie do siebie, można powoli odstawiac leki (jak jestem teraz na tym etapie). Ale naprawdę, nie ma co się męczyć.. Trzeba zebrać siły, żeby być w stanie wyciągać korzyści z terapii i rozwiązywać problemy.

Gość zdecydowanie tak
3maj się ciepło!