Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca mamusia

KASZKA CZY KLEIK - CZYM ZAGESCIEC MLEKO ?

Polecane posty

Gość pytajaca mamusia

WITAM mam prawie 6 mc corcie jak na razie daje jej na noc bebiko smaczy sen - ładnie mi przesypia nocki . zastanawiam sie czy zamiast tego smaczego snu nie lepiej podac juz cos bardziej sycacego . nie wiem co jest lepsze kaszka czy kleik ? jak jest roznica miedzy nimi ? mamusie doradzcie ! pozdrawiam

Gość może na początek kaszkę
kukurydzianą,kleik może powodować zaparcia

Gość Zagescic
Piszemy ;)

Gość Zagescic
Piszemy ;)

Gość wiem ze sie pisze zagęścić
tak mi sie napisało i tego nie zauwazylam . ale moje pytanie nie było związane z ortografią lecz dotyczyło kaszki i kleiku .

Kukurydziana? Tam jest gluten :o A jaka jest roznica miedzy kaszka a kleikiem ryzowym? Bo poki co ja podaje corce kaszki owocowe Bobowity na sniadanie, a ze nie mieszkam w Polsce na noc dostaje produkcji Gerbera "cos" ryzowego do mleka bez zadnych dodatkow. ;)

No i te kaszki tez ryzowe z owocami po 4 miesiacu. Corka za tydzien skonczy 6 miesiecy i moze moznaby podac pszenne, ale jeszcze sie wstrzymam i moze sprobuje po nowym roku.

Co prawda moje dziecko ma już prawie rok, więc czystego mleka już nie pije, tylko właśnie gęste produkty. Na śniadanie daję mu kaszkę "pyszne śniadanko" z BoboVity - trzeba tylko wodę, lub kaszę 8 zbóż Nestle na mleku. Potem je jakieś kanapki albo coś. Później obiad. Później coś z owoców. No i na noc dostaje róóóóóóżne kaszki - różne w sensie codziennie inny smak. W każdej kaszce jest już kleik - więc to jest jakby dwa w jednym. A czystym kleikiem to ja zagęszczam zupki, jeśli mało dodałam grysiku i mi mało zagęścił:)

Gość o maj gad
:O kaszka kukurydziana nie zawiera glutenu!!! :O :O :O mama grudniowego Aniołka - ile ty jeszcze se ników założysz? :O myślisz że będziesz przez to bardziej lubiana czy jak?

Tyle ile mi się będzie podobało - to jest cały czas to samo konto - tylko inny nick (raptem drugi:o ) No i jak zwykle jakiś mądrochol wymyślił, że zmiana nicku ma zapewnić mi bycie lubianą:o ło matko, szkoda słów

Gość o maj gad
nie drugi a trzeci :O 1. ja.24. 2. jam to jest (najdurniejszy z całej kafeterii :O ) 3. mama grudniowego Aniłka (upasionego aniołka :P )

no właśnie,od kiedy kaszka kukurydziana zawiera gluten??? :O ja jeśli nie mam racji to nie zabieram głosu...

Gość sjnaklckls
ja mojej córci daje mleko bebiko 3R ono jest z kleikiem ryżowym a dodatkowo na noc jej sypie 2 miarki kleiku aby zagęścić mleko i żadnych zaparć nigdy nie miała a mleczko ma gęste i smaczne. I śpi od 21 do 9 rano calusieńkie noce przesypia.

sjnaklckls--->bo kleik może ale nie musi powodować zaparć

Gość kulakulakula
Ja niczym, bo moja córeczka pije tylko samo mleko. Ma juz ponad roczek i zawsze tak było. Po kaszce wymiotowała.