Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinia777

jakie znacie przesady ślubne?

Polecane posty

Gość kinia777

no i czy ich przestrzegacie? ja znam ten ze trzeba miec cos starego niebieskiego pozyczonego i nowego czy jakos tak.

Gość kinia777
dzieki bardzo! a jaki macie do tego stosunek? przestrzegacie przesądów?

ja przestrzegam tylko tego ze suknie pan mlody w dniu slubu zobaczy , cos nowego starego niebieskiego..., pieniazek drobny w pantofelku i to wszystko

wstyd wierzyć w przesądy. Wyrazy \"zabobony\", \"przesądy\" kojarzą mi się ze zdniami np. \"ciemny, niewykształcony lud wierzacy w zabobony\"

hm ja siebie nie uwazam za osobe ciemna i niewyksztalcona. takie przesady tez wprowadzaja troszke magii w taki dzien. i kazdy ma do tego prawo:)

jak potraktowac to na wesoło to tqak, ale wierzyć - nigdy

No właśnie- potraktowane jako zwyczaj, ot drobiazg ubarwiający ten dzień- ok. Można sie do tego dopasować, ale histeria z powodu braku czegoś niebieskiego, czy obecności pereł (moja mam mi suszyła głowę, bo chciałam wisiorek z perełką :O ) to juz cos zupełnie innego :O

no właśnie ruda - masz racje. Moja teściowa też, że perły nie, więc chyba na przekór założę. Cywilny mielismy w maju - jedna trwoga, kościelny bedziemy mieć 13-go - druga, za świadków chcemy małżeństwo - o matko święta... ludziska \"opamintajta się\"

Gość klalduh
ruda - ja właśnie tez chce miec zloty lancuszek i piekny wisiorek z perłą ... strasznie mi sie to podoba ... ale juz widze jak wszyscy krzyczą, gdzie perły na ślub:P cos pozyczonego, starego, nowego, niebieskiego bede miala bo to wlasnie dodaje takiej jakby magii temu dniu :) sukienke z mezem razem bedziemy wybierac:P a moich stronach grosik zaszywa sie w sukienke a do buta wklada sie jak najwiekszy banknot czyli 200zł:P

Gość klalduh
u mnie swiadkami tez bedzie malzenstwo (brat i bratowa mojego meza) slub cywilny bralismy w kwietniu tego roku slub cywilny we wrzesniu w nastepnym roku:P