Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiona klasowiczka

nasza klasa a profile zmarlych

Polecane posty

Z gory uprzedzam ,ze nie chce nikogo urazic ani oceniac . Chce sie tylko dowiedziec czy jest wiecej osob ,ktore maja takie same odczucia na ten temat. Otoz od jakiegos czasu obserwuje bardzo dziwne zjawisko na naszej klasie. Mianowicie profile zmarlych ludzi. Nie mowie tu o takich ,ktore pozakladane zostaly przez kogos i ten ktos umarl . Wiadomo , to jest zrozumiale ze ludzie skladaja tam kondolencje itp. Mam na mysli takie profile ,ktore zakladaja zmarlym ich bliscy. Rozumiem i wspolczuje , wiem ze kazdy radzi sobie z bolem i strata inaczej ale.......... ale czy to jest odpowiednie miejsce na takie cos ? Sa odpowiednie fora ,wirtualne cmentarze i inne portale tematyczne ,ktorych nie znam . Zaczelam obserwowac taka sytuacje ,kiedy moja kolezanka zapisala sie do mojej klasy i wszystkich wrecz nagabywala zebysmy przyjeli do znajomych jej zmarla corke ( ktorej 99% nie znalo ) . Nie o to chodzi czy sie ja przyjmie czy nie ale zastanawiam sie jaki to ma sens ? Wskrzesi to ja ? Na profilu tej mojej kolezanki odkrylam wiele takich osob , ktore wlasnie w ten sposob wykorzystuja nasza klase . Nie wiem co o tym myslec . Smierc jest czescia zycia i odchodza nasi bliscy i nasi klasowicze. Jeden kolega z mojej klasy umarl kilka lat temu . Wyszlo to w luznej rozmowie na forum ,zlozlylismy sie na kwiaty ,ci ktorzy mieszkaja nadal w naszym miescie poszli zlozyc ta klasowa wiazanke . Powspominalismy go ,kazdy przypominal sobie mile chwile ,ktore przezylismy razem ale zeby mu tworzyc profil - na to nikt nie wpadl na cale szczescie. Jestem ciekawa jakie sa Wasze opinie ? Prosilabym bardzo bez chamskich komentarzy bo nie takich reakcji oczekuje.

Zgadzam się z Tobą w zupełności. A już w szczególności "proszenie się" o przyjęcie zmarłej osoby do znajomych to przesada. Tak poza btw nasza-klasa obecnie a ta z początków niebo a ziemia. Teraz to tylko kombinują "co by tu nowego wymyslić" :/

Oczywiscie ze tylko wymyslaja co tu nowego zaaplikowac. A wracajac do profili to nie cierpie tych fikcyjnych i o ile ich zaproszenie mozna odrzucic albo zablokowac ,tak ciezko jest odrzucic natretne zaproszenie "znajomego trupa". Pozniej sa komentarze typu " nie masz serca ,zrobilas mi przykrosc"

jeszcze mnie nie "zaprosil" nikt ze zmarlych znajomych i nie widzialam takich profili wsrod znajomych itd. ale wlasnie tutaj na kafe pierwszy raz spotkalam sie z takim profilem i szczerze uwazam ze naprawde jest to zbedne. Nie wiem jaki cel maja osoby zakladajace profile swoim bliskim zmarlym. :(

Gość czarnaaaa12
Nie moga tego kontrolowac i weryfikowac ale nie powinno sie zakladac takich profili.

Gość pinepple86
Nawiązując jeszcze do "porycia" niektórych ludzi: weszłam ostatnio na profil pewnej dziewczyny ponieważ jej nazwisko wydawało mi się znajome i chciałam zobaczyć kim ona jest. Na drugi dzień dostaje wiadomość pełną wyzwisk typy "dzi*** jeba** po h*j wchodzisz na moj profil, nudzi ci się się, pierdolni*** jesteś odpier*** się ode mnie" itp. Żenujące poprostu... Dziewczyna młoda bo młoda ale mężatka, matka i takie podejście? Po co profile takim ludziom?

Gość dajcie link.

Oj tez tak mialam z jedna , weszlam na profil jej meza a kiedys kolegi z piaskownicy . Chcialam zobaczyc jak wyglada ( cale rodzenstwo obejrzalam ) ,nawet do niego nie napisalam ani nic ,czysta ciekawosc i juz . Ona wyzwala mnie od najgorszych . Napisalam krotko ,ze jesli nie chce zeby jej maz byl ogladany to niech nie wychodzi z nim z domu bo na ulicy ludzie tez patrza. W koncu wlasnie po to ten portal zostal stworzony ,nieprawdaz ? Ale to tak zupelnie na marginesie, odbiegajac od glownego tematu.

do czego link ?

Gość ano wlasnie....
pinepple86 ---> Ja to nawet kiedys taki eksperyment zrobilam... Wchodzilam na profile (tylko klikniecie i wyjscie zaraz) roznych ludzi jednorazowo. I ile sie posypao komentarzy, wlasnie takich typu jak Twoje :O Ja nie mam nic przeciwko, ze ktos oglada sobie moj profil, wiele i tak nie zobaczy. Ale jak alozylam tam profil to zgadzam sie na ogladanie. Zwlaszcza, ze jakbym chciala to moge ukryc ta opcje sprawdzania kto wchodzil... Nie sadzilam, ze jednorazowe odwiedziny na cziums profilu moga wzbudzic tyle agresji... NK powinna zostac zamknieta :O

Gość zbychol krak
w mojej klasie tez jest taka osoba ,ktora stracila meza i kazda dyskusje klasowa konczy tym ,ze jak my mozemy sie umawiac na piwo skoro jej maz umarl . Umarl dwa lata temu ,wspolczujemy ale czy to znaczy ze nikt z nas nie moze sie spotkac i powspominac "starych rowerow"?

Gość zbychol krak
wlasnie z nudow - w pracy - wyszukalem kilka takich profili zmarlych , poszlo jak po sznurku-znasz jednego a za nim leci cala armia nawiedzonych

Gość dfgdshs
znacie taki profil umarłej osoby. dajcie link

Rozdawanie linkow nie bylo zadaniem tego tematu . Nie chce nikogo urazic i nie bede dawac konkretnych namiarow. Temat jest ogolny ,- o zjawisku takowym.

Gość dfgdshs
nigdy nie widziałam takiego profilu to trudno mi wyrazić na ten temat zdanie. jezeli ma służyc pamięci i łagodzeniu bólu to czemu nie. Prosiaczki, kubusie i inne głupoty mogą byc to czemu nie takie profile

Oczywiscie ,ze prosiaczki itp sa idiotyczne tylko ze to sa glupotki a tamte profile sa powazne . Nie rozumiem po co wykorzystywac w tym celu nk ,skoro sa fora o takiej wlasnie tematyce. Gdzie sie integruja ludzie po stracie bliskich.

nk jest ostatnio chorym zjawiskiem. to co się tam dzieje to jakaś farsa. konta zmarłych, a obok konta infantylnych grup. Pedofile, zboczeńcy i laski z gołymi dupami. wylęgarnia psychopatów. miałam tam konto i podziękuję. mojej kuzynce ktoś się włamał na profil i zaczął wysyłać obraźliwe wiadomości do wszystkich znajomych. mmatki znajdują zdjęcia dzieci podpisane \'jestem głodny, brudny, gwałcili mnie\'. a moderatorzy nk mają to głęboko w dupie. miał być portal dla poważnych ludzi- bo przecież dla naszych rodziców i dziadków. a tu akcje z podglądaniem, z prezentami. KPINA. powinni ten portal w cholere skasować.

Dokładnie.Straszna patologia się z tego zrobiła a szkoda bo zamysl był fajny.Właśnie bardziej sla naszych rodziców, dziadków bo im trudniej odnowić kontakty a taki portal miał trochę ułatwić.Niestety z nk zrobiła się fotka.pl i ogólnie żal.pl :O a jeszcze to co napisaliście o tych profilach zmarłych to już wogóle przegięcie...nie wspomnę już o pół rocznych bobaskach mających swoje profile i około 300 znajomych...tragedyja... :O

Ja wyłączyłam już opcję "podglądania" sama też nie widzę kto do mnie wchodził ale jakoś nie brakuje mi tego ;) Poza tym wszystko co się dało ukryłam. Także jak kogoś nie mam w znajomych to niie jest w stanie zobaczyć na moim profilu dosłownie nic :D

Gość śmiej żelka
ja jeszcze nie widziałam takiego profilu...znam jeden ale dziewczyna założyła go sama a potem zginęła w wypadku i ten profil dalej jest....

Gość spinka motylka
są profile osób, które zmarył 5 , 10, 15 lat temu :-O

na szczęście nikt z moich znajomych nie wpadł na tak debilny pomysł, jak założenie profilu nieżyjącej osobie... straciłabym szacunek do kogoś, kto by wyskoczył z czymś takim :P

sama zastanawiam się nad usunięciem konta na nk A co do głównego tematu...Być może jest to sposób na radzenie sobie z bólem aczkolwiek nie sądzę żeby nasza klasa była odpowiednim miejscem do wyrażania rozpaczy po stracie kogos bliskiego.Przecież zamysł twórców tego portalu był zupełnie inny a osoby które tworzą czy to profile kubusia puchatka czy to zmarłej przyjaciółki(szczególnie ci ostatni) nieco mnie zniesmaczają. Niedawno znalazłam parę profili osób zaginionych,no ok wiadomo że w takiej sytuacji wykorzystuje się wszystkie dostępne sposoby.Ale znalazlam też profile osób które odnaleziono martwe.Patrzę a tam po 600 znajomych,no to już jak dla mnie lekka przesada.Uważam,że kiedy osoba zaginiona się odnajduje(nawet martwa) takie profile powinny byc usuwane,choćby przez moderatorów.

Gość anybody
Patriszja88, pierwsze zdanie w twojej stopce to jakaś masakra...

Gość qpqpqp
Zakładanie takich profili jest chore!

Profile ludzi zaginionych to co innego . W koncu zamiarem jest dotarcie do jak najwiekszej ilosci ludzi . W dobie gdzie wielu Polakow rozjechalo sie po swiecie wykorzystanie nk do takich celow jest zupelnie zrozumiale. Zawsze istnieje mozliwosc ze ktos zna ta osobe i dokladnie wie gdzie przebywa. Mialam przypadek ze dostalam na nk informacje ze jest poszukiwana krew dla bardzo chorej dziewczynki i to tez rozumiem bo chodzi o pomoc. Natomiast profile zmarlych sa nie na miejscu i tyle. hahaha a co do stopki ro jak znam zycie to jest przekorna ,prawda ?

Gość A co do stopki
to nie jest przekorna. autorka takiej stopki to ewidentnie debilka i chamka.