Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona198007

Kochani, odpiszcie?

Polecane posty

Gość ona198007

Czy sex przerywany to jakaś metoda zebym nie zaszła w ciąże? Czy jesli bedzie wychodził przed wytryskiem to jestem "bezpieczna" ?

Gość Witki
Rece opadaja. Ile masz lat ? 12 ? Przepraszam ale po pierwsze to pytanie padlo na tym forum juz milion razy a po drugie z taka wiedzą zajmij się lalkami a nie sexem !

To żadna metoda antykoncepcyjna.W płynie, który wydziela się z penisa przed wytryskiem (preejakulat) też mogą znajdować się plemniki.Parę dziewczyn z tego forum już tak zaszło w ciążę.Zdecydowanie ODRADZAM!

Gość ona198007
Nie mam 12-tu lat! Zazywałam pigułki, ale nie moge bo sie rozregulowuje po nich, robiliśmy to z prezerwatywą, ale ....jakoś nie bardzo. Myslałam o przerywanym? JEstem tu nowa wiec nie wiem czy to pyt padło milion razy!

Gość ona198007
czyli najlepsza antykoncepcja to brak sexu........

Może miałaś źle dobrane tabletki, zrób badania i zobaczysz, które będą dobre.Są też plastry i nuvaring.Do prezerwatyw też można się przyzwyczaić.Naprawdę odradzam stosunek przerywany!!!

Gość sialala1111
Noctua ma rację, powinnaś udać sie do lekarza aby zlecił Ci badania i wtedy dopasuje Ci tabletki odpowiednie do Twojej gospodarki hormonalnej. Stosunek przerywany niestety jest najmnij skuteczną metodą antykoncepcyjną, więc odradzam jeśli nie chcesz być jeszcze mamusią.

Gość ona198007
brałam rigevidon czy jakoś tak i efekt był ze 2 m-ce nie dostałam okresu... boje sie pigulek :-(

Gość wera123
metoda przerywana to najgorsza z mozliwych ...bo jesli nawet facet ci sie nie sposci w w srodku to i tak mozesz zajsc w ciaze...no chyba ze masz regularny okres jak w zegarku to wtedy mozna policzyc kiedy ma sie dni plodne a kiedy nie ale jesli masz nieregularny to nie polecam..bo nawet przy regularnym mozna zajsc ..

Gość Przeciwniczka__19
Ja jestem przeciwniczka stosunku przerywanego ! partner musi znac swoje cialo a do tego musi miec refleks. znam pare dziewczyn ktore stosujac stosunek przerywany wychowuje wlasnie bobaski. najlepsza jak dla mniemetoda jest patentex oval + ewentualnie prezerwatywa. powodzenia !

Gość ona198007
A co to jest patentex oval

Zero wiedzy, powtarzam ZEROOO ! okres moze nie pojawic sie do 3 miesięcy ... a raczej nie okres tylko krwawienie ... Autorko brałaś tabletki, współzyjesz z facetem nie mająć kompletnie zielonego pojęcia o metodach antykoncepcji i skutków ubocznych z nimi związanych. A wystarczyło przeczytać ulotkę ... wstydź się moja droga :O

Gość ona198007
Dzięki Ann_ bardzo miła jesteś, może nie wypowiadaj sie wicej bo tylko ubliżasz ludziom....

Czy prawda powiedziana prosto w twarz jest ubliżaniem? Ty ubliżasz sama sobie ośmieszając sie tu publicznie ze swoją znikomą wiedzą.

Gość anik...
Ja takze twierdze ze stosunek przerywany to zadna antykoncepcja. Poczytaj sobie o antykoncepcji i porozmawiaj z lekarzem, bo twoja wiedza faktycznie jest za mała. Najpierw sie doedukuj i dopiero potem bierz za sex bo za chwile bedziesz panikowac ze jestes w ciązy. Jeszcze raz powtarzam przerywany to zadn metoda anty.

Gość anik...
kolezanka wyzej nie ublizyła ci w zaden sposób, tylko napisała prawde. Przecierz nie napisała ze jestes idiotka, gówniara itp. A twoje zachowanie jest nieodpowiedzialne bo bierzesz sie za rzeczy o których nie masz pojecia

Wiesz, znam pary, które od kilku lat stosują stosunek przerywany jako jedyną metodę antykoncepcji i żadna z nich nie wpadła, ale ta metoda to tzw. rosyjska ruletka. Nigdy nie zapomnę jaki stres przeżyłam dzięki tej metodzie i nie chciałabym tego powtarzać co miesiąc. Co to znaczy \"rozregulowuje się\" po tabletkach? Skoro jedne ci nie służyły, to trzeba było spróbować innych. Znam kobietę, która 5 lat zmieniała tabletki anty aż w końcu trafiła na odpowiednie, a stosunek przerywany nie da Ci takiego komfortu jak branie tabsów i niemartwienie się o wpadkę. Co do prezerwatyw- my też nie możemy ich stosować z kilku powodów i też m.in. o komfort chodzi. Jedyne co w Twojej sytuacji przychodzi mi do głowy, to właśnie tabletki. Chyba że jesteście w takim wieku i macie tak dobrą sytuację, że możecie pozwolić sobie na wpadkę, wtedy rzeczywiście możesz stosować stosunek przerywany.:D

Gość Przeciwniczka__19
sa to tabletki dopochwowe ktore wklada sie 10min przez stosunkiem. dostepne sa w aptece bez recepty za ok.16zl. sa plemnikobojcze

ginekolog dobry badania i tabletki jak nie to plasterki krążki ale nie nawet patentex oval bo jedna tylko to stosowała i co będzie za niedługo na tym forum mamą i stosunek przerywany też bo moi rodzice przez to wpadli i tak zwany tylko kalendarzyk

Gość Przeciwniczka__19
hm chodzilo mi o to zeby stosowac patentex oval+prezerwatywa