Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zarkaaa

Jak długo może boleć ząb po plombowaniu?

Polecane posty

Gość Zarkaaa

Kilka godzin ,dzień?, dwa? i czy taki ból jest normalny?

Gość Zarkaaa
dodam ,że ubytrk miałam spooory :/

Gość kl
wez tabletke przeciwbolowa... mnie ostatnio boal jakies 2 godz.

Gość kaaarolla
Ja tez wróciłam godzinę temu po zatruciu zęba. Wziełam 2 paracetamole i nie wiem, co ze sobą zrobic. Pierwszy raz w życiu czuje taki ból. Ile może trwać, wie ktoś i czy to normalne? nigdy nie miałam trutego zeba.

Gość jateztakmam
Mnie boli już prawie 2 miesiące. Pierwszy raz tak długo po borowaniu. Na początku myślałam, że jest nadwrażliwy, bo bolał po jedzeniu zimnym lub ciepłym, ale teraz boli już sam z siebie (raz boli raz nie boli) i zaczynam się zastanawia czy plomba jest szczelna, bo może bakterie beztlenowe tam wlazły, ale to by po 2 miesiącach już było bardzo bolesne a ja wytrzymuję choć mam wrażenie, że ostatnio boli coraz mocniej. Plomba była mała i wydawało mi się, że to nie ten ząb mnie boli, ale dentystka przejrzała wszystkie i powiedziała, że tylko jest jeden do zrobienia. Sama nie wiem, bo ból promieniuje i nie umiem po nacisku określić co mnie boli- czy ząb czy szczęka czy dziąsło.

Gość krucafuks
Zrobić zdjęcie RTG, wszelkie zapalenia i inne tatałąjstwa będą widoczne. Nie czekać cholera wie na co, bo mozna zgorzeli się doczekać albo ekstraktacji.