Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z gdy

obawiam się, że mam problem z jajnikiem

Polecane posty

Gość z gdy

zapisałam się do ginekologa, ale wiem, że nie ma w tym gabinecie przyrządu do USG. Jest to wizyta prywatna. Myślicie, że dostanę jakieś skierowanie do innego ginekologa? Bo wydaje mi się, że zbadać dokładnie jajnik można tylko przez USG. A może się mylę? Czy lekarka sama zaproponuje mi komplet badan - cytologia itp?

Gość z gdy
ogólnie mam mase obaw - bo chciałabym upewnic się, że jestem zdrowa, a boję się, że jak sama nie wymienie wszystkich badań, jakie chciałabym mieć zrobione, to będzie to wizyta taka, jak moja ostatnia w państwówce - czyli owszem - cytologia ale nic poza tym.

Wszystko zależy od lekarza.Powiedz,że chcesz badania.Zresztą jak dostaniesz od prywatnego skierowanie to i tak musisz placić za badania w laboratorium.Dziwi mnie też bardzo jak to w prywatnym gabinecie nie ma USG?

Gość z gdy
nie ma, bo jest to zespol gdzie przyjmują różni lekarze w różnych godzinach, a miejsc na ten akurat dzień do pani która robi USG już nie było. Ta moja podobno USG nie robi..

Gość z gdy
mam jeszcze pytanie bardziej ogólne: jeśli nic konkretnie wam nie dolega, a na kontrole wypadaloby po prostu iść, to jakie badania macie robione?

Jesli idziesz prywatnie to idz od razu do takiego co ma usg w gabinecie. Podstawowym badaniem jest cytologia. No i ogolne badanie ginekologiczne, dobry lekarz sprawdza tez piersi. Dobrze tez raz na jakis czas zrobic usg, dlatego do razu doradzam zmiane klekarza na takiego co ma usg, a nie ze chodzic i placic dwa razy :o Szkoda czasu.

Gość Miaśka
to ja mam takie pytanie w związku z tematem. Otóż byłam u ginekologa tydzień temu. Zrobił mi tylko USG. Wszystko podobno ładnie i \"książkowo\". Umówiłam się na cytologie i inne badania za miesiąc. Czy fakt, że USG wyszło super oznacza, że cytologii i innych nie powinnam się aż tak obawiać? że coś wyskoczy w wynikach?